Sportstuif is net weer even een andere BSO. Het uitgangspunt ligt bij sport en spel...en laat dat nou net heel goed bij onze kinderen passen. De kinderen gaan er iedere maandag met veel plezier naar toe en hebben nog lang niet alle spelletjes en sporten be/geoefend. Daarnaast worden er leuke uitjes georganiseerd. Verder is de communicatie via whats app heel fijn en krijgen we iedere week weer leuke foto's van de kids waarop te zien is dat ze genieten!

Claire van Wees-Baltussen Claire van Wees-Baltussen
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Estafette, bootcamptikkertje en op uitstapje naar Sportstuif Venlo! - Week 8 2024

Maandag 19 februari
De carnavalsvakantie zit er weer op, en we begonnen deze week vol energie en enthousiasme. Vandaag starten er namelijk drie nieuwe kindjes waardoor de groepsgrote meer dan verdubbeld is. Wanneer alle kinderen zijn opgehaald en het groente en fruit gesneden is, hebben we even gezamelijk een rust momentje. Hier wordt er flink bijgekletst over de carnvals vakantie. De ene heeft vooraan gelopen met de optocht en de ander is bij de boerenbruiloft geweest. Wanneer iedereen zijn drinken op heeft en ook al het groente en fruit op is, besluiten we de activiteit binnen te doen. Dit omdat het buiten echt heel hard regend. Maar niet getreurd, want ook binnen hebben we ruimte genoeg. We spelen steen, papier, schaar estafette. Dit spelen we vele rondes in veel verschillende teams. Na dit spelletje besluiten we op verzoek van alle kinderen nog verstoppertje te spelen. Ook dit was erg geslaagd. Voor dat we er erg in hadden, was het al tijd voor een koekje en werden de eerste kinderen opgehaald. De dag is weer voorbij gevlogen.

  

Dinsdag 20 februari
Vandaag hadden we erg geluk met het weer. In de ochtend was het namelijk erg grauw, maar juist in de middag klaarde het helemaal op en begon zelfs de zon te schijnen. Vandaag kwam Rick mij uithelpen. Wanneer alle kinderen opgehaald waren en op locatie waren mochten ze nog even vrij spelen. Dokter Bibber was erg geliefd, en dit is dan ook door vele kinderen gespeeld! Wanneer iedereen klaar was met z'n spelletje mochten de kinderen hun handen gaan wassen en gingen we even wat groente en fruit eten en wat drinken. Tijdens dit rust moment vertelde ik de kinder welk spelletje we gingen doen, namelijk bootcamptikkertje. Als je getikt was moest je buiten de cirkel stappen en een bepaalde oefening doen. Denk hierbij aan sit-ups, push-ups, jumpingjacks, lunches en squads. Dit was erg leuk, en de kinderen waren en ook erg goed in. Daarna mochten de kinderen nog even vrij spelen. Omdat het zo'n lekker weer was, bleven we nog een flinke tijd buiten. Hier werd lekker gevoetbald en gespeeld.

  

Woensdag 21 februari
Vandaag beloofde weer een super leuke dag te worden. Eerst gingen we vanuit school naar de BSO om hier even samen een boterhammetje te gaan eten. Na de lunch besloten we samen op uitstapje te gaan naar Sportsstuif Venlo. Hier was het vrijspelen extra leuk. Dit omdat zij namelijk speelgoed hebben dat wij niet hebben in Tegelen. Denk hierbij aan het kikkerspel en het krokodillen spel. Nadat op deze locatie alle kinderen op de BSO waren, besloten we gezamelijk wat te drinken en groente en fruit te eten. Hierna gingen we gezamelijk met z'n alle naar buiten en speelde we het spel 'Politie hoe laat is het'. Omdat er veel jongere kinderen waren, was dit een perfect spel om te spelen. Dit omdat het niet zo lastig is en dit zelfs met de jongste kinderen gespeeld kan worden.

Donderdag 22 februari
Vandaag beloofde weer een leuke dag te worden. Omdat Roos nog op vakantie was, kreeg ik vandaag versterking. Ard vanuit Sportstuif Horst kwam mij namelijk helpen met het ophalen van de kinderen. Daarnaast draaide hij de middag ook samen mee op de groep. Voordat alle kinderen op de BSO waren mochten ze eerst nog lekker vrijspelen. Het spel dokter bibber was erg geliefd. Wanneer alle kinderen klaar waren met hun spel, mochten zij hun handen gaan wassen voor het rust moment. Hier aten we groente en fruit, en dronken we met z'n alle rode of gele ranja. Toen al het groente/fruit op was en iedereen zijn beker op had ginge we lekker naar buiten. Hier speelden we samenwerkingstikkertje. Omdat het spel voor de jongere kindjes was lastig was, voegde we een aantal regel toe zodat het spel voor iedereen speelbaar was. Ook hadden we deze middag een kennismakingsgesprek gepland. Het kindje speelde ook mee met de sport- en spelactiviteit en had het heel erg naar haar zin. Zo vond het zelfs zo leuk dat ze eigenlijk niet meer naar huis wilde. Zo hebben we samen afgesproken dat ze snel langs komt om een proefdag te draaien!

  

 



Ons team

Judith de Graaff
Judith de Graaff Vestigingsmanager
Roos Maassen
Roos Maassen
Pedagogisch coaches
Pedagogisch coaches