Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Goed en slecht weer door elkaar maakt niets uit bij Sportstuif! - Week 26

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Van levend memory in het slechte weer van sponsen estafettes in het warme weer. De activiteiten liepen weer mooi flink uiteen deze week!


Maandag 27 juni

Helaas starten we deze week met slecht weer in Son en Breugel. Om die reden bleven we in het begin van de middag binnen en speelde we het spelletje Levend Memory. Bij dit spel gingen twee kinderen de gang op die niks konden zien. De rest van de groep maakte tweetallen en ze moesten een sport beweging bedenken. Wanneer dit was gelukt ging heel de groep door elkaar staan en mochten de twee kinderen van de gang terugkomen. Om de beurt mochten ze twee kinderen aanwijzen in de groep die dan de sportbeweging uitvoerde. Als ze niet gelijk waren was de ander aan de beurt, als dit wel het geval was had deze een memory! Als je een memory had mocht je nog een keer raden. Op het einde is heel de groep weg gespeeld en kijken we wie de meeste memories had. Wie de meeste heeft geraden won!




Dinsdag 28 juni


Vandaag was het heerlijk weer om de hele middag lekker buiten te spelen. Nadat we met zijn alle fruit hebben gegeten verzamelde we met heel de groep op het veld voor de sportactiviteit. We begonnen met het bekende spelletje Annemaria Koekkoek. Alle kinderen staan aan één kant van het veld op één kindje na. Het kind dat ‘hem’ is staat met de rug naar de groep en roept hard “Annemaria Koekkoek”. Wanneer hij zich hierna weer omdraait, mag niemand meer bewegen. Beweeg je wel, dan moet je terug naar de startplek. Wie is er als eerste bij de “Annemaria Koekkoek”-roeper? Na dit beginspel speelde we in twee teams Slagbal. We hadden een slag- en veldteam. De slagpartij probeert de bal zover mogelijk weg te schieten of te slaan en hierna alle honken te bereiken zonder getikt te worden. Ben je bij de laatste honk en nog steeds niet getikt, dan verdien je een punt voor je team. Het was een geslaagde middag met een grote groep kinderen!

  


Woensdag 29 juni

Vandaag is het een prachtige dag, het weer is goed en het zonnetje schijnt. We zijn begonnen bij Sportstuif Son en Breugel waar we hebben zitten lunchen omdat er scholen op woensdag al om 12 uur uit zijn. Daarna hebben we de rest van de kinderen opgehaald en zijn we vertrokken naar Sportstuif Veldhoven. Hier hebben we eerst lekker fruit gegeten en wat gedronken. Omdat het weer zo mooi was hebben we hier een Sponsen estafette gedaan met water. De Kinderen moesten een parcourtje afleggen met een natte spons en deze op het einde uitknijpen. Welk team op het einde het meeste water had die won.

Na de activiteit hebben we nog even wat gedronken en een koekje gegeten en zijn we weer vertrokken naar Sportstuif Son en Breugel.




Donderdag 30 juni

Het is wederom een prachtige dag vandaag. Na het vrij spelen en fruit eten beginnen we met de activiteiten. Als beginspel spelen we Sponsentikkertje om meteen ook lekker af te koelen. Ben je getikt door de tikker met de spons, moet je met je benen uit elkaar gaan staan. Als er een ander kind door je benen kruipt, ben je weer vrij. Na dit beginspel mogen de kinderen bij ons langskomen om een natte spons boven het hoofd uit te wringen voor verkoeling. Sommige kinderen maakte hier goed gebruik van, andere bleven liever droog. Deze middag stonden er Estafettespelen op het programma. We verdeelde de groep in twee groepen. Met de ene groep speelde we 4 op een rij estafette en met de andere groep Memory estafette. Een leuke combinatie tussen bewegen, tactisch nadenken en samenwerken. Na de activiteiten hadden de kinderen wat lekkers en verkoelends verdiend, dus trakteerde we ze op een heerlijk waterijsje. Een goede afsluiter van een topdag!

   


Vrijdag 1 juli

De laatste dag van de week hadden we een leuk en gezellig klein groepje.

We begonnen lekker met wat fruit en drinken. Waarna we mooi wat vrij hebben gespeeld. Met het kleine groepje hebben we daarna allemaal een eigen vliegtuigje gevouwen en hier een race mee afgelegd. Welk vliegtuigje is nu het snelste dat naar de overkant kan vliegen? 

Na dit kleine activiteitje hebben we nog gezellig wat getekend en spelletjes gespeeld waarna de kinderen weer optijd werden opgehaald.




Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches