Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Zomervakantie blog deel 1! - week 29, 30 en 31

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De zomervakantie is alweer 3 weken geleden gestart en bij Sportstuif gaan we gewoon door! In deze 3 weken hebben we al super gave sport en spel activiteiten gegeven! Ook de leuke en herkenbare uitjes mogen niet bij ons niet missen. Hiernaast was het niet altijd heel mooi weer maar dan hadden we uitdagende knutsel opdrachten op het programma staan. In deze blog de hoogtepunten van Sportstuif Son en Breugel van de afgelopen 3 weken.

In de eerste week gingen we meteen goed van start met een stormbaan die naar onze locatie toe kwam. De stormbaan was maar liefst 16 meter lang! Naast het vrij spelen op deze baan hielden we er ook estafette spelletjes waarbij elk team tegen elkaar moest strijden. Welk team weet als eerste te finishen?
  

Doordat het een drukke zomer is bij Sportstuif Son en Breugel kunnen we niet altijd op een uitje. Dit mag natuurlijk de pret niet drukken doordat we dan supergave activiteiten en spelvormen organiseren bij ons op de locatie! Op dinsdag hadden we in de ochtend een spelenkermis georganiseerd waarbij alle kinderen tegen elkaar moesten strijden door middel van 1 tegen 1 spelletjes. In de middag was het zo warm dat de buikschuifbaan tevoorschijn werd gehaald. Hier konden kinderen lekker op afkoelen.


Naast al dat sporten en spelen mag een lekkere snack op zijn tijd niet ontbreken. We willen in de vakantie dan graag de kinderen betrekken om zo’n snack te maken. Op woensdag hadden we bijvoorbeeld helemaal zelf pizza gemaakt! Elk kindje kon zijn of haar pizza helemaal versieren waarbij deze hierna snel de oven in ging. Wanneer de pizza klaar was mocht elk kindje zijn of haar pizza natuurlijk opeten.
  

Ook creativiteit willen we graag laten terugkomen bij Sportstuif. Op donderdag hadden alle kinderen helemaal zelf een zeepje, een kralenketting en een bakje gemaakt! Deze zeepjes mochten de kinderen ook mee naar huis nemen om ze te gebruiken. Omdat deze activiteiten veel focus vereiste hadden we in de middag een superleuke sportbingo georganiseerd. Op die manier konden de kinderen buiten ook weer lekker losgaan.
  


De eerste week was voorbij gevlogen met al deze activiteiten, snel door naar de tweede week van de zomervakantie. Ook hier zaten veel verschillende hoogtepunten in!

Op maandag zijn we met een grote groep dus dat betekent dat de groep op locatie blijft. Hier staan natuurlijk opnieuw leuke activiteiten  op het programma zoals verschillende tikspelen en in de middag een zomerbingo! De groep was in kleinere teams verdeeld die vragen moest beantwoorden. Hiernaast zat er ook een sportieve twist aan die buiten gedaan moest worden. Welk team wist de meeste vragen te beantwoorden?


Veel kinderen houden ervan om met lego te spelen en wij dachten bij Sportstuif dit moeten we groots gaan aanpakken. We hebben daarom op dinsdag een pallet van wel 500 XXL Legoblokken laten komen op locatie! Hier konden kinderen kastelen, muren, wegen en nog veel meer mee bouwen. Ook hadden we het verwerkt in verschillende spelvormen van die dag.
  

Een uitje bij Sportstuif proberen we echt te realiseren in de vakantie ondanks de drukte. Dit kan een speeltuin zijn waar we met onze Sportstuif auto’s heen rijden. Bijvoorbeeld op woensdag zijn we naar de Splinter geweest en vrijdag naar speeltuin de Kienehoef. Hier kunnen kinderen naast klimmen, schommelen en glijden ook spelen met water en diertjes aaien die bij de kinderboerderij staan.
  


We zijn alweer bij week 3 aangekomen waarbij het weer niet al te best was. Toch hebben wij er een super leuke week van te maken!

Het eerste hoogtepunt begon al op maandag waar we naar speeltuin de zijn  gereden tussen de buien door. Naast het spelen in de speeltuin hebben we daar ook sport en spel activiteiten gegeven. Op die manier spelen de kinderen die vaak in de vakantie komen ook eens in een andere omgeving.

Woensdag hadden we bij Sportstuif een kleine groep kinderen en regende het de hele dag door… Daarom zijn wij naar een enorme binnenspeeltuin gegaan, Monkeytown Veghel! Hier hebben we ons de gehele dag vermaakt in dit mooie speelparadijs!

  

Donderdag was het weer een drukke dag bij Sportstuif Son en Breugel en daarom organiseerde we de mini Olympische Spelen! Bij deze Olympische Spelen waren ook prijzen te winnen dus alle kinderen deden hun uiterste best. Waar bestonden deze spelen uit? Er waren allerlei kleine (hollandse) spelletjes gemaakt die iedereen moest uitvoeren. De kinderen die de spelletjes het beste of snelste uitvoerde won een prijs! 
  


 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches