Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

XXL sport en spelactiviteiten op het programma! Week 46- 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Deze week stonden niet alleen sporten op het programma maar ook verschillende XXL spelletjes zoals Twister, Jenga, Mikado en 4 op een rij!

 

Maandag 15 november

Op maandag komen bij Sportstuif Son en Breugel nog steeds de meeste kinderen en vandaag stond vlaggenroof op het programma.

Bij dit spel maken we 2 gelijke teams die een vlag krijgen. Elk team heeft een afgebakend gebied waar zij de vlag moeten verstoppen. Wanneer de vlag is verstopt wordt het team verdeeld in aanvallers en verdedigers. De aanvallers moeten de vlag proberen te zoeken bij de tegenstanders. De verdedigers moeten in het afgebakend gebied blijven en mogen de aanvallers tikken wanneer zij hierin komen. Wanneer dit gebeurd moeten zij terug naar het eigen gebied en 30 seconden wachten voordat ze weer mee mogen doen. Het team dat als eerste de vlag vindt wint!

 

Dinsdag 16 november

Het weer viel  vies tegen maar dat houdt ons niet tegen om nog steeds leuke spelletjes te doen. We hadden bekende spelletjes zoals 4 op een rij, Mikado en Jenga gespeeld. Dit waren niet zomaar de normale spelletjes maar allemaal in XXL vorm! Hierbij was de uitdaging nog groter om deze spellen te spelen.

      

Na deze leuke spelletjes gespeeld te hebben kregen de kinderen een reuzekleurplaat. Hierop was een schoen afgebeeld die ze mochten in kleuren. Wanneer de tekening af was konden ze deze uitknippen en in elkaar vouwen. De schoenen worden natuurlijk volgende week gebruikt wanneer alle kinderen deze mogen zetten bij Sportstuif voor Sinterklaas!

 

Woensdag 17 november

Op deze dag gingen we een bezoekje brengen aan Sportstuif Best waar de spelenkermis op het programma stond. Hierbij waren allemaal kleine actieve 1 tegen 1 spelletjes uitgezet. Je kreeg van de begeleider allemaal 6 muntjes die je goed moest bijhouden. Je kon naar iemand toelopen en hem of haar uitdagen voor een spel die op het veld was uit gezet. Als je de winnaar van het spelletje was kreeg je het muntje van de ander. Op het einde van de spelenkermis gaat heel de groep weer bij elkaar zitten. Wie de meeste munten had heeft de spelenkermis gewonnen!

 

Donderdag 18 november

Het was een spannende dag omdat een paar nieuwe kinderen proef gingen lopen bij Sportstuif Son en Breugel. Hierbij konden ze meteen zien wie wij zijn en wat we doen bij Sportstuif! We hadden verschillende estafette spelen op het programma staan en sloten af met XXL Twister.

     

 

Vrijdag 19 november

Om de week mooi af te sluiten hadden we een klein uitje naar het Joe Mann. Hier sloot Sportstuif Best ook bij aan zodat we een leuk groepje hadden. In het Joe Mann ligt een sportparcours die we met alle kinderen gingen bewandelen. Wanneer je deze wandeling in de bossen maakt kom je verschillende oefeningen tegen die afgebeeld staan op een bordje. Alle kinderen probeerde deze oefeningen te doen!

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches