Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weer veel activiteiten op het veld, maar één dag moesten we naar binnen vanwege de regen – week 38

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 18 september

Vandaag zijn we de week weer gestart met verschillende leuke activiteiten buiten op het veld. Als warming-up speelden we met z'n allen een potje sportstuif tikkertje

Vervolgens werd de groep in drie kleinere groepen verdeeld en werden er drie verschillende activiteiten gespeeld. Om te beginnen speelden we diamantenroof. Een tikspel waarbij in het midden van het veld twee tikkers staan (polities) en aan de ene kant van het veld verschillende materialen op de grond liggen (de diamanten) en aan de andere kant staan de lopers (boeven). De boeven proberen een diamant te pakken en terug te brengen naar hun kant van het veld. Lukt dit zonder gepakt te worden door de polities onderweg dan mogen zij de diamant houden. Worden ze getikt dan moeten ze de diamant inleveren bij de boeven. Aan de polities de taak zo veel mogelijk diamanten terug te verdienen.
Daarnaast werd er hockeyend wie scoort is keep gespeeld. In de goal stond een keeper, de andere kinderen vormde een rijtje voor de goal. Om en om liepen de kinderen met de bal aan de stick richting de goal om te scoren. Lukt dit dan wordt je keeper, lukt dit niet dan ga je slalommen om de pionnen terug en sluit je achteraan aan in de rij. 

Het derde en laatste spel dat gespeeld werd was een mik-vorm. Het groepje werd in tweeën verdeeld en verdeelden zich over beide kanten van het veld. In het midden van het veld stond een bank met hierop verschillende pionnen. Welk team lukt het om de meeste pionnen van de bank af te gooien? 

   

Dinsdag 19 september

Vandaag stonden er activiteiten op het programma in gemixte groepen, de kleinere kinderen en grotere kinderen zaten bij elkaar in de groep. Op deze manier kunnen de oudere kinderen ook leren om de kleinere kinderen te begeleiden en kunnen de kleinere kinderen juist weer leren van de grotere kinderen. Wel is het natuurlijk belangrijk dat alle kinderen succeservaring kunnen beleven, maar dat was met deze spellen geen probleem. We waren gestart met kleurentikkertje in de gehele groep kinderen. Vervolgens werden de kinderen in drie groepen verdeeld waarbij elke groep alle drie de activiteiten één voor één uitvoerde. De activiteiten die op het programma stonden waren hoedjesdans, piraterij en Kubb. De kinderen hadden dus een mooie afwisseling van dansen, lummelen en werpspelen.

   

Woensdag 20 september

Het is alweer woensdag, wat gaat de tijd toch snel. Vandaag was het voor ongeveer de helft van de groep kinderen een korte dag op school. Dat betekend dat we de kinderen voor de lunch ophalen van school en dan bij Sportstuif allemaal samen een boterhammetje eten.

Na het eten hebben alle kinderen nog even tijd om vrij te spelen tot de andere helft van de groep er ook is. Wanneer we compleet zijn gaan we met alle kinderen samen fruit eten. Na het fruit eten gaan we het veld op.

Het is vandaag weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. We beginnen met een warming-up spelletje, dit spelletje is inktvis tikkertje. Hier hebben de twee tikkers samen een hoepel vast. Tikken zij iemand dan moet deze persoon aansluiten bij deze hoepel. Komt er een vierde persoon bij dan worden de laatste twee een nieuwe inktvis en moeten dus een nieuwe hoepel halen. Zo komen er steeds meer inktvissen in het spel en word het moeilijker om niet getikt te worden.

Hierna staan er hockey en voetbalwedstrijdjes op het programma. Er zijn twee velden gemaakt, de ene is een hockeyveld en de tweede een voetbalveld.

De groep word onderverdeeld in twee groepen, de ene groep zijn de wat oudere kinderen en de tweede groep zijn de jongere kinderen. Door deze verdeling te maken kunnen de wedstrijdjes wat beter gespeeld worden.

De oudere beginnen met vijf tegen vijf voetbal en daarna hockey. De kleine beginnen met zes tegen zes hockey en spelen daarna voetbal.

Na de wedstrijdjes is het alweer het einde van de woensdagmiddag activiteit en worden de kinderen alweer snel opgehaald.

   

Donderdag 21 september

Deze ochtend begonnen we de dag met een studiedag van de taalbrug. Dat betekend dat we er één kindje was die al vroeg bij ons op de BSO mag beginnen. We gingen samen naar Sportstuif Veldhoven om hier met nog wat andere kinderen in de ochtend lekker te spelen en te knutselen. We maakten (fantasie) dieren van verf, papier, glitters, watjes en allerlei knutsel spulletjes. Daarna eten we samen een boterham en gaan we weer terug naar Son en Breugel om daar de middag met onze eigen kinderen te spelen!

Een regenachtige dag in Son, maar dat is geen probleem voor Sportstuif. Toen het redelijk droog was, begonnen we namelijk met tik tik wie ben ik. Een tikspel in de buitenlucht waarbij de kinderen hun eerste energie alvast kwijt konden. Daarna ging het namelijk erg hard regenen, dus was er een binnenprogramma klaar gezet voor de kinderen. Zo werd er binnen ballonvolleybal gespeeld waarin de kinderen in verschillende teams tegen elkaar speelden. Om even bij te komen van de intensiteit werd er ook doorfluisteraar gespeeld waarbij de kinderen een zin door moeten fluisteren. Aan het einde was de zin vaak veranderd, want makkelijk was het niet! Ook was er een parcours uitgezet om te midgetgolfen met hockeysticks. De kinderen konden verschillende holes proberen en wanneer ze uitgespeeld waren, konden ze lekker een potje sjoelen. Ondanks het slechte weer en het binnenprogramma deden de kinderen erg goed mee. Een geslaagde dag dus!

   

Vrijdag 22 september

Ook deze ochtend had de taalbrug weer een studiedag. Maar vandaag hebben we besloten dat we samen naar Monkey Town in Veghel gaan. Hier kunnen we heerlijk klimmen, klauteren, rennen en glijden. Na een aantal uurtjes moeten we terug om de rest van de kinderen te gaan halen want een aantal scholen hebben op vrijdag een korte dag. Deze kinderen gaan we halen en daarna eten we gezamenlijk samen een boterham.

Na het eten mogen deze kinderen nog lekker vrij spelen tot de rest van de kinderen er ook zijn. wanneer we compleet zijn gaan we allemaal samen fruit eten en daarna zoals gewoonlijk het veld op.

Op het veld beginnen we met het tikspel stopcontact tikkertje. Bij dit spel zijn er twee of drie tikkers. Word je getikt? Dan moet je met beide armen in je zij gaan staan. steekt een ander dan hier twee armen door heen (net als een stekker in het stopcontact) dan ben je weer vrij en mag je dus weer mee doen.

Na dit warming-up spelletje spelen we bingo. We hebben over heel het HTC terrein 15 verschillende plaatjes verstopt. Hier staan cijfers op geschreven. Als iemand dit kaartje vindt moet je het getal wat daarbij hoort onthouden. Dan mag je naar de spelbegeleiding rennen en deze combinatie laten weten. Aan het einde kijken we welk groepje de meeste kaartjes heeft kunnen vinden.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches