Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Weer een hele afwisselende week met regen, sneeuw maar ook de zon! – week 10

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 6 maart

Vandaag speelde de jonge kinderen twee verschillende spellen. Om even op te warmen zijn we vandaag gestart met tikkertje met een geheime verlosser. Er werden twee tikkers gekozen. Voordat ze begonnen met tikken werden er in het geheim twee kinderen uit de lopers groep gekozen die de kinderen die getikt zijn weer konden bevrijden. Lukt het de tikkers om te ontdekken wie de verlossers zijn?

Nadat iedereen lekker opgewarmd was is de groep verdeeld in twee teams. Er werd Water, vuur, spons gespeeld. Dit is een beginnende variant op het spel levend stratego. Beide teams kregen een vlag om te verstoppen aan hun kant van het speelveld. Alle kinderen ontvingen aan het begin van het spel één kaartje met daarop een plaatje van vuur, water of een spons.  Tijdens het spel gaan de kinderen elkaar proberen te tikken, maar zelf kunnen ze ook getikt worden door het andere team. Wanneer er getikt is laten de kinderen elkaar hun kaartje zien. Hierbij geldt: Water verslaat vuur, vuur verslaat de spons en spons verslaat het water. Wie verliest geeft zijn kaartje af aan degene die heeft gewonnen en haalt een nieuw kaartje op bij de leiding. Welk team kan het langst met de kaartjes doorspelen en vindt als eerst de vlag van de tegenstander? Wanneer de vlag gevonden wordt is het spel afgelopen en verdient het team dat de vlag gevonden heeft een punt. Tijdens het eerste potje wat gespeeld was werd de vlag al snel gevonden, maar tijdens het tweede potje werden de vlaggen wel heel erg goed verstopt door beide teams. Zelfs zo goed dat we er niet in zijn geslaagd om voor de regenbuien de vlag van de tegenstander te vinden. We hebben snel alle kaartjes en vlaggen verzameld en zijn met z´n allen lekker warm binnen gaan schuilen voor de harde regen. 

Met de grote kinderen waren we de sportieve activiteiten gestart met het tikspel voeten van de vloer. Hierbij moeten de tikkers proberen om de andere kinderen te tikken maar de andere kinderen konden niet getikt worden wanneer hun voeten van de vloer waren. De tikkers moesten goed opletten wie al even met de voeten van de vloer was want dit mocht je maar vijf seconden doen en dan moest je weer verder rennen.

Vervolgens gingen we verder met het spel pionnenroof. Hierbij waren er twee teams die aan beide kanten van het speelveld stonden. In het midden van het speelveld stonden allemaal pionnen. Eén team moest proberen om de pionnen van de middenlijn te pakken en zo snel mogelijk terug te rennen om de pion achter hun lijn te leggen. Maar op het moment dat de kinderen in de buurt van de pion waren, mocht het andere team hun proberen te tikken zodat ze de pion niet mee mochten nemen. De kinderen werden getest op hun reactievermogen om te voorkomen dat hun pionnen gestolen werden.

Ten slotte hebben we een hockeyparcours gedaan waarbij de kinderen verschillende opdrachten kregen omtrent hockey. Ze moesten slalommen door pionnen met de bal, rondjes draaien, de bal over een verhoging wippen, en nog meer. Uiteindelijk hebben ze ook in twee teams een race tegen elkaar gedaan waarbij ze als team zijnde zo snel mogelijk het gehele parcours moesten lopen met de hockeystick en bal.

   

Dinsdag 7 maart

Vandaag begon de dag met flink wat regen. Hierdoor hadden we een binnen programma en een buiten programma bedacht. Uiteindelijk was de regen toch even wat minder zodat we gelukkig toch nog naar buiten konden met alle kinderen.

Toen de kinderen er nog niet waren hadden we 25 verschillende bingo plaatjes opgehangen over het hele terrein. Bij elk plaatje stond ook een nummer geschreven. Toen alle kinderen er waren gingen we eerst fruit eten zoals altijd. Na het fruit eten speelde we dus met 12 kleine groepjes een bingo! Ieder team had een blad met daarop alle plaatjes die we verstopt hadden.

Iedereen mocht gaan rennen en op zoek naar de verstopte plaatjes. Wanneer je een plaatje had gevonden moest je het nummer wat daarbij geschreven stond onthouden en naar jou spel leider rennen. Aan jou leider mocht je doorgeven wat je had gevonden, als dit klopt dan kruisen wij dit plaatje af. Wie als eerste alle plaatjes had gevonden en de bingo kaart dus allemaal afgestreept had die wonnen de bingo!

Aan het einde van de bingo begon het weer wat met regenen waardoor we met alle kinderen naar binnen gingen. Daar hebben alle kinderen nog heerlijk vrij kunnen spelen tot het einde van de dag!

   

Woensdag 8 maart

Vandaag werden we er weer even allemaal aan herinnerd dat het toch echt nog winter is, terwijl we ondertussen hopen dat het snel lente wordt. In de tijd dat de kinderen op school zaten begonnen de hockeyvelden namelijk steeds meer op een wit laken te lijken. Helaas, maar begrijpelijk, mogen we bij vorst en sneeuw geen gebruik maken van de hockeyvelden.  

Maar niet getreurd, want ook al kunnen we door de weersomstandigheden niet naar buiten, verzinnen we activiteiten om binnen te spelen. Op deze manier zijn we binnen toch actief en samen bezig. Vandaag spelen we ballonnen volleybal. We hebben drie teams van ongeveer vijf kinderen. Twee teams staan in het veld en het andere team begint als wissel. Tussen de twee teams in staat een ‘net’. Als de twee teams klaarstaan, wordt de ballon in het spel gebracht. De ballon mag de grond niet raken, want dan is je team af. De ballon mag ook niet vastgehouden worden, dus het de bedoeling dat je de ballon met je handen naar de andere kant slaat. Iedere keer als de ballon de grond raakt, moet dat team wisselen met het team aan de zijkant. Omdat het zo goed ging, maken we het moeilijker door met twee of drie ballonnen tegelijk te spelen. Iedereen deed zó leuk mee dat we dit een klein uur hebben volgehouden. Hierna werd er nog verder gespeeld met de ballonnen, werden er spelletjes gespeeld en nog leuke kleurplaten gemaakt totdat het weer tijd is om naar huis te gaan.  

   

Donderdag 9 maart

Het was een regenachtige dag in Son, maar dat mocht de pret niet drukken. Er stonden leuke activiteiten op het programma en de regen kreeg ons niet stuk. Met de grote kinderen hebben we een drieluiktoernooi gespeeld. De kinderen werden in teams van drie verdeeld waardoor er uiteindelijk zes verschillende teams in het toernooi tegen elkaar aan het strijden waren. In een vak werd er voetbal gespeeld. In het tweede vak werd er hockey gespeeld en in het laatste vak speelde de kinderen hoepelbal. Bij hoepelbal moesten de kinderen de bal overgooien in het team en proberen de bal in de hoepel van de tegenstander te gooien. Ze mochten niet lopen met de bal en als de bal op de grond viel, kreeg de tegenstander de bal. Nadat alle vijf rondes gespeeld waren, was er één team die het toernooi hadden gewonnen. Deze geluksvogels hoefden niet mee te helpen met het opruimen van de activiteiten.

Bij de wat kleinere kinderen hebben we lang een erg leuk tikspel gespeeld genaamd hoedje van de koning. Er waren drie tikkers met een hoedje op die de andere kinderen moesten proberen te tikken. Als de tikker iemand getikt had, moest het getikte kindje even bij de begeleider komen te staan. De tikker moest dan zijn/haar hoedje afzetten en op de grond leggen, vervolgens mocht diegene dan het speelveld in als loper. De andere kinderen hadden nu de kans om het hoedje op te pakken, op hun hoofd te zetten en vervolgens de andere kinderen te gaan tikken.

Daarna hebben we de activiteiten afgesloten met het spel ballenweg. Hierbij moesten twee kinderen een stuk rennen over een afgezet veld. De andere kinderen moesten proberen om balletjes vanaf de zijkanten van het speelveld tegen de rennende kinderen aan te rollen. De rennende kinderen moesten proberen om de rollende ballen te ontwijken en aan de overkant van het speelveld te komen.

   

Vrijdag 10 maart

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en deze is, zoals de rest van de week, erg regenachtig. Wanneer de kinderen uit school komen, hebben ze eerst nog de ruimte om vrij te spelen.   

Na het fruit eten kijken we even wat het weer doet, maar helaas wordt het niet veel beter. We kiezen er daarom voor om vandaag binnen een spelletje te spelen. Met de hele groep spelen we levend memory. Bij dit spelletje gaan er twee zoekers naar de gang. Ondertussen maken de overige kinderen tweetallen die samen een bepaalde beweging te bedenken. Bijvoorbeeld ‘in de lucht springen’. Als alle tweetallen een beweging bedacht hebben mogen de twee zoekers terug komen. De eerste zoeker mag een naam van een kind noemen. Dit kind doet dan de beweging die hij/zij samen met zijn of haar tweetal bedacht heeft. Vervolgens noemt de zoeker nog een naam. Doet dit kind dezelfde beweging, dan heeft de zoeker een paar gevonden. Als het niet dezelfde beweging is, mag de andere zoeker gaan raden. De zoeker die uiteindelijk de meeste tweetallen heeft gevonden, wint het spelletje. 

Na levend memory spelen we nog ‘Just Dance’ met de kinderen die dit leuk vinden. De overige kinderen kiezen iets anders mee om te spelen en zo vermaken ze zich de hele middag nog goed. Ondertussen kijken we vanaf binnen hoe de sneeuw heel langzaam de hockeyvelden weer bedekt en wordt iedereen weer opgehaald om lekker weekend te vieren!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches