Top opvang goed persoonlijk contact en niet onbelangrijk de kids vinden het geweldig 👍👍
 

Bas Bas
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

We begonnen deze week met veel activiteiten en sloten weer af met de buikschuifbaan – week 27

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 3 juli

Vandaag startte de week weer met verschillende leuke buitenactiviteiten op en langs het veld. Na het fruit eten zijn we met z'n allen naar buiten gegaan waar we zijn gestart met een gezamenlijke warming-up. Het spel dat we speelde was schildpad tikkertje. Twee tikkers probeerde de lopers te tikken. Wanneer je werd getikt moest je op je plek op je rug gaan liggen met je handen en voeten in de lucht. Wanneer een loper je zachtjes terugdraaide richting je zij dan mocht je weer meedoen met het spel. 

Na de warming-up splitste de oude en de jongere kinderen van elkaar en speelde ze beide één groot spel. De kleine kinderen speelde een variant op levend stratego, namelijk vuur, water en spons. De oudste kinderen speelden een partijtje allesbal. Twee teams streden hierbij tegen elkaar tijdens verschillende korte potjes hockey, voetbal en handbal. Het ging heel erg gelijk op, maar uiteindelijk ging het ene team er met een eindstand van vijftien tegenover veertien vandoor met de winst. Maar het belangrijkste van alles is dat beide teams een leuke activiteit hebben gespeeld, waarbij beide teams erg aan elkaar waren gewaagd en het spel sportief gespeeld werd! 

      

Dinsdag 4 juli

Vandaag waren we weer met een grote groep kinderen die we tijdens de activiteiten in twee groepen splitsen. De ene helft van de groep gaat samen acrogym doen. Dit vinden ze altijd erg leuk en met behulp van de mediakaarten zien we mooie vormen voorbij komen. Bij acrogym is naast het plezier hebben, de veiligheid en het samenwerken minstens zo belangrijk.   

Terwijl de helft van de groep bezig is met acrogym is de andere helft van de groep ook weer in twee kleinere groepen gesplitst. De ene helft speelt olifantentikkertje. Hierbij staat er een olifant in het midden van het speelveld. Hieromheen liggen allerlei materialen. De overige kinderen proberen deze materialen te pakken. Als ze getikt worden door de slurf van de olifant, moeten ze het terugleggen. Worden ze niet getikt? Dan mogen ze het houden.  

De andere groep speelt ondertussen beat the card. Er zijn twee groepen die in een vierkant staan. De spelleider heeft een stok kaarten vast en roept het getal dat hierop staat. Het groepje dat als de bal foutloos kan overgooien (het aantal keer dat op de kaart staat) mag naar de spelleider rennen om de kaart te pakken. Het groepje met de meeste kaarten wint.  

Terwijl de helft van de groep met acrogym bezig is, spelen de twee kleinere groepen de twee spellen. Wanneer ze alle twee de spellen gespeeld hebben, gaan zij acrogym doen en komt de andere groep de twee kleinere spellen spelen. Hierdoor blijven we lekker de hele middag bezig!  

Om de middag nog af te sluiten vieren we ook nog een verjaardag. We zingen ‘lang zal ze leven’ en hierna krijgt iedereen een heerlijke traktatie!

   

Woensdag 5 juli

Vandaag was het weer een korte dag, hierdoor hebben we eerst weer gezellig samen boterhammetjes gegeten. Hierna was het weer tijd voor de activiteiten. Deze woensdag zijn we weer gewoon met onze eigen groep, geen woensdagmiddag activiteit dus.

We begonnen met het tikspel stopcontact tikkertje. Bij dit spel lopen er twee tikkers door het veld. word je getikt door een van deze personen moet je met je handen in je zij gaan staan. Je kan vrij worden gemaakt door dat iemand anders die nog vrij door het veld heen loopt met twee armen door de twee gaten van de ander gaat. Dus als het ware een stekker in het stopcontact te doen.

Na dit spel speelde we één ronde de hoepeldans. Hier mag iedereen een hoepel pakken en deze in het veld neer leggen. Als de muziek begint dan gaat iedereen om alle hoepels heen rennen. Ondertussen halen wij als Sportstuif begeleiding sommige hoepels weg. Als de muziek stopt zoekt iedereen zo snel mogelijk een lege hoepel. De personen die zonder hoepel overblijven zijn helaas af en moeten wachten tot het potje voorbij is. Op het laatst houden we hier twee winnaars over.

Deze twee spelers mogen bij het volgende spel de twee zoekers zijn. Wat het volgende wat we spelen is verstoppertje. Iedereen gaat verstoppen, binnen en buiten. De twee winnaars gaan dus alle kinderen zoeken. Gewoon net zoals normaal vestoppertje.

Het aller laatste spelletje wat we spelen is omgekeerd verstoppertje. Bij dit spel gaat er maar één iemand verstoppen. Als deze persoon verstopt is gaat de rest allemaal apart van elkaar zoeken. Vind je de persoon die gezocht moet worden dan moet je hier zo onopvallend mogelijk bij komen zitten. Zo kijken we hoe snel iedereen deze persoon heeft gevonden.

   

Donderdag 6 juli

Vandaag zaten we bijna aan het einde van de een na laatste week voor het begin van de zomervakantie. De kinderen weten dat het bijna vakantie is, waardoor ze heel enthousiast zijn en vol energie zitten. Door middel van de beweegactiviteiten proberen wij de kinderen hun energie deels kwijt te laten raken. Daarom begonnen we vandaag met het tikspel dubbeltikkertje waarbij alle kinderen twee tikspellen door elkaar speelde. Je was namelijk in duo’s, maar als je getikt werd ging je verder als eenzame tikker. Met de grote kinderen hebben we vervolgens hockey gespeeld maar dan met een grote zachte bal in plaats van met een klein balletje. Daarna gingen we door met kat en muis trefbal, een mix van kat en muis en trefbal zoals de naam zegt. Hierbij had het ene team staarten en moesten zij proberen om het andere team af te gooien met de bal. Maar het andere team moest juist de ballen ontwijken en de staarten van het andere team eraf trekken. Wie het eerste was met of de staarten eruit trekken of juist het andere team af te gooien, won het spel.

Met de kleine kinderen hebben we stand in de mand gespeeld en nog een estafetterace met een mikvariant. Bij de estafetterace waren de kinderen in twee teams punten aan het verzamelen tegen elkaar. Aan het einde van het parcours lagen namelijk allemaal hoepels op de grond waarbij de kinderen punten konden verdienen. Ze moesten een bal gooien, en die moest stil komen te liggen in de hoepels. Ook werd dit afgewisseld met het slaan van een bal met een hockeystick, en met een frisbee, om de kinderen met verschillende technieken te laten oefenen.

   

Vrijdag 7 juli

De laatste dag van de week is alweer aangebroken en deze is weer eens tropisch warm. De kinderen die een korte dag hebben op school, lunchen snel en trekken daarna meteen hun zwemkleding aan. Ondertussen wordt het zwembadje en de buikschuifbaan weer opgezet. Hier kunnen de eerste kinderen alvast lekker mee spelen.  

Later in de middag zijn ook de andere scholen uit en is de hele groep compleet. Zoals iedere middag wordt er gezamenlijk fruit gegeten en zorgen we ervoor dat iedereen voldoende drinkt en wordt ingesmeerd.  

We hebben deze middag geen spelactiviteiten op het programma staan, in verband met de warmte. Zoals een aantal weken geleden bij het warme weer mogen de kinderen vrij kiezen. Ze mogen op het veld met water spelen, wat de meeste kinderen ook doen, of ze mogen in de schaduw rustig tekenen, knutselen een spelletje spelen etc.  

Aan het einde van de middag wordt iedereen nog verwend met een waterijsje. Hiermee gaan we heerlijk het weekend in!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches