Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

We begonnen de week nog met waterspelletjes en eindigde de week in het bos! – week 37

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 11 september

Na een warm weekend was het vandaag weer een warme zomerse dag. De eerste dag van deze nieuwe week staat dan ook in het teken van verschillende waterspelletjes!  

Nadat iedereen uit school is gehaald, goed is ingesmeerd en lekker wat fruit heeft gegeten, kunnen we starten met de activiteiten. We delen de groep op in drie kleine groepen die drie verschillende waterspelletjes spelen. Het eerste spelletje is de inmiddels bekende buikschuifbaan. Hierop spelen we een estafette, waarbij kinderen in twee teams om de beurt over de buikschuifbaan glijden. Terwijl ze glijden, proberen ze een spons zo nat mogelijk te maken. Aan het einde van de buikschuifbaan leggen ze deze op een stoel waar gaten in zitten, en door hierop te gaan zitten loopt het water in een emmer die eronder staat. Aan het eind van de ronde kijken we welk team het meeste water in de emmer heeft. 

Ook spelen we een soort doorgeef estafette met drie teams van vier kinderen. Je staat met je team achter elkaar in een rij met ongeveer een meter ertussen. De eerste persoon in de rij maakt de spons nat in de emmer en gooit hem naar degene achter zich. Die persoon gooit de spons vervolgens weer door naar de volgende enz. De spons gaat weer terug naar de eerste persoon, en zo proberen ze zoveel mogelijk water in de emmer te krijgen. Na een aantal rondes maken we het wat moeilijker door de spons achteruit te gooien.  

Als laatste hebben we ook nog het spelletje drijfbal. Dit spelen we wel eens vaker zonder water, maar uiteraard doen we vandaag een variant met water. Er ligt een bal in het midden van het speelveld, en aan beide kanten van het veld staat een team. De kinderen hebben waterpistolen en sponzen vast. Door met het waterpistool tegen de bal te spuiten of er met de spons tegenaan te gooien, komt de bal in beweging. Het doel van het spel is om de bal bij het andere team over de lijn te krijgen. Na de activiteiten vieren we nog een verjaardag met een lekkere traktatie! 

   

Dinsdag 12 september

Het mooie weer komt bijna ten einde, maar vandaag hadden we nog geluk met het schijnen van de zon. Er stonden weer leuke activiteiten op de planning voor vandaag waarbij de kinderen nog lekker konden genieten van het mooie weer op het hockeyveld. Zo begonnen we gezamenlijk met polonaisetikkertje, een tikspel waarbij de kinderen in de polonaise andere kinderen probeerde te tikken. Vervolgens gingen we in drie verschillende groepen verder waarbij we door wisselde zodat iedereen alle spellen een keer kon spelen. Zo speelde we stand in de mand waarbij de kinderen de bal door elkaars benen moesten rollen. Ook speelde we olifantenjacht, een leuk spel waarbij de jagers aan de zijkant van een vak de olifanten in het vak af moesten gooien. Als de olifant was afgegooid, mocht de olifant de jagers helpen om de andere olifanten af te gooien. De laatste activiteit was poortbal waarbij verschillende goaltjes op een rij stonden tegenover elkaar. De kinderen moesten proberen om bij de tegenstanders in de goaltjes te scoren zonder dat ze over de middenlijn kwamen. Als er bij iemand werd gescoord, wisselde diegene door met iemand die even mocht wachten aan de zijkant. Het was een dag vol met beweeglijke activiteiten, blije gezichten en mooi weer.

   

Woensdag 13 september

Het is alweer woensdag, dat betekend een korte dag voor sommige scholen. Elke week krijgen we er op woensdag meer kinderen bij waardoor de lunch steeds gezelliger wordt met het aantal kinderen.

Na dat iedereen zijn of haar boterhammetjes op heeft mag iedereen nog vrij spelen tot de rest van de kinderen ook is aangesloten. Als iedereen er is eten we fruit en gaan daarna allemaal naar buiten.

Op het veld begonnen we met het tikspel de geheime verlosser. Bij dit spel zijn er twee tikkers en twee geheime verlossers, de rest is een ‘gewone’ loper. Wanneer je getikt wordt moet je op je hurken gaan zitten tot de geheime verlosser je dus stiekem tikt waardoor je weer mee mag doen. Aan het einde van deze ronde kijken we of de tikkers weten wie de geheime verlossers zijn.

Als tweede spelletje spelen we raak en haal in vier vakken. In elk vak staat één team die de pionnen van de andere teams uit de andere vakken om moeten gooien. Gooi jij een pion uit een ander vak om? Dan mag je deze gaan pakken en in jou eigen vak neer zetten. Wie heeft er op het einde van het spel de meeste pionnen? Dat team wint!

Het laatste spel wat we spelen is een leuke afsluiter voor iedereen, het kleuren geluk spel. Hier staan vier kleuren pionnen in een vierkant. De ene hoek is groen, de andere blauw, geel of rood. Iedereen gaat op het moment dat wij aftellen een kleur kiezen om bij te gaan staan, iedereen op één persoon na, deze persoon staat bij de spelbegeleider. Als deze begeleider met het aftellen bij 0 is dan heeft dus iedereen een pion gekozen. Op dit moment mag de persoon die niet mee doet (zonder te kijken) een kleur benoemen. Alle kinderen die op dat moment bij die kleur staan zijn af. Wie blijft er het langst over?

   

Donderdag 14 september

Vandaag was het weer een heerlijke dag om lekker naar buiten op het veld te gaan en verschillende activiteiten te spelen. Om te beginnen hebben we met alle kinderen samen een warming-up gedaan, namelijk wc-tikkertje. Nadat we goed opgewarmd waren is de groep in tweeën gesplitst.

De jongere kinderen speelden drie verschillende kleine spelletjes. Om te beginnen speelde ze poortbal en kat en muis tikkertje in twee kleinere groepjes. Vervolgens speelden ze met z'n allen samen het kleuren reactie spel. Er waren vier verschillende lijnen met ieder een eigen kleur, rood, oranje, geel en groen. Er werd een fruit of groente genoemd door de spelbegeleider. Aan de kinderen de taak om zo snel mogelijk naar de lijn met dezelfde kleur als de genoemde fruitsoort te rennen. Wie is er het snelst?

De oudste kinderen speelden na de warming-up twee verschillende spellen. Om te beginnen werd er een partijtje voetbal gespeeld. Maar niet zomaar een wedstrijdje, er waren namelijk maar liefst vier goals. Bij elk goal hoorde een team bestaand uit twee personen. Werd er gescoord bij jouw goal dan werd er gewisseld met het vijfde tweetal dat even langs de kant aan het wachten was. Het tweede spel dat er werd gespeeld was een slag en loop spel. Eén van de kinderen was aan slag, de andere kinderen vormden een cirkel in het veld. Het kind dat aan slag was schoot de bal in het veld en vervolgens probeerde hij of zij zoveel mogelijk spullen van punt A naar B te brengen, door één voor één de materialen te pakken. De veldpartij probeert zo snel mogelijk de ingeschoten bal te pakken om vervolgens de hele cirkel rond te gooien. Op het moment dat iedereen de bal gehad heeft roept de laatste persoon stop. Op dit moment stopt de slagspeler met heen en weer rennen. De aantal gepakte spulletjes worden geteld en vervolgens draait iedereen een plekje door, waardoor iedereen eens aan slag komt. Wie lukt het om de meeste spullen te verzamelen in de tijd dat de veldpartij de bal raapt en aan het overgooien is? Het was weer een leuke middag vol met verschillende sport en spel activiteiten in de buitenlucht. 

   

Vrijdag 15 september

De laatste dag van de week was deze keer een bijzondere. Omdat het bij HTC Son aankomend weekend feest was waren de voorbereidingen daarvoor al in volle gang. Om deze reden hebben wij bedacht om met alle kinderen samen naar het bos te gaan. Hier liepen we met alle kinderen samen te voet heen.

Eenmaal in het bos gingen we eerst met zijn alle in een grote cirkel fruit eten. Toen dit op was mochten de kinderen zelf kiezen wat zij gingen doen in het bos. Een groot deel van de kinderen besloot om hutten te bouwen van alle takken zie zij konden vinden. Andere kinderen rennen met veel plezier van een grote bult zand af. En nog een aantal kinderen gaan op expeditie op zoek naar beestjes en planten.

Na ongeveer een uurtje heerlijk te hebben gespeeld is het alweer tijd om terug te wandelen. Hier kunnen de kinderen nog vrij spelen tot alle ouders komen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches