Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

We begonnen de week met een studiedag, organiseerde pietengym en speelde nog veel spellen! - week 47

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 20 november

Vandaag startte de week weer vroeg bij Sportstuif. Er stond namelijk een studiedag voor de Bloktempel op het programma. Met een gezellig grote groep hebben wij ons deze ochtend goed vermaakt. Van het weekend is natuurlijk Sinterklaas aangekomen in het land, dus een mooi gelegenheid om in het sinterklaasthema leuke dingen te doen vandaag. We zijn de ochtend toen het nog lekker weer was gestart met een sinterklaas bingo buiten. Daarna hebben we gezellig met z'n allen kruidnoten gebakken. Vervolgens was het alweer tijd om een broodje te gaan eten. Vervolgens nog even lekker vrij spelen en toen zijn we alweer de rest van de kinderen op gaan halen vanuit school. Toen iedereen weer compleet was zijn we gestart met fruit eten en daarna hebben we verschillende spelletjes buiten op het veld gespeeld. Het tikspel tik tik wie ben ik en de Chinese muur stonden op het programma. Ondertussen werd er binnen van alles klaargezet om na het buitenspelen met z'n allen te kunnen gaan knutselen. De kinderen konden kiezen uit het maken van een stoomboot met een vlaggenlijn van touw en gekleurde glitter vlaggetjes of een sinterklaas met een baard van watjes. Er werden veel verschillende creatieve creaties gemaakt. Een gezellige middag waar we naast de sportieve kant van de kinderen ook de creatieve kant naar boven zagen komen. 

   

Dinsdag 21 november

Vandaag zijn we begonnen met een gezamenlijk tikspel als warming-up. Kinderen moesten zo snel mogelijk alle kinderen tikken. Als iemand getikt werd, werd hij/zij ook een tikker. Wie als laatste overbleef, was de winnaar.

Na de warming-up hebben we de groep verdeeld over de drie spelletjes.

Spel 1 was multibal. Hier moesten twee teams tegen elkaar spelen om tot scoren te komen. We varieerden in een aantal sporten zoals voetbal, hockey en handbal.

Als tweede activiteit hebben we een dobbelkermis met 6 oefeningen klaargezet. Hier mochten de kinderen in tweetallen dobbelen. Als ze bijvoorbeeld 1 gooiden, moesten ze naar oefening 1 gaan en deze spelen. Nadat ze klaar waren, mochten ze weer dobbelen.

Als laatste spel hebben we een variant van slagbal gespeeld. De kinderen werden verdeeld in slag- en veldpartij, en het doel was om zoveel mogelijk punten te verdienen.

Aan het einde van elke dag van de week hebben we weer een leuke winactie voor de kinderen van de BSO. We hebben een grote pot pepernoten staan, wanneer je naar huis gaat mag je raden hoeveel pepernoten hier in zitten. Heb jij het goed? Dan is de hele pot voor jou!

   

Woensdag 22 november

Vandaag was het dan zo ver: pietenpret 2023. Voor het tweede jaar op rij organiseerden we dit spektakel voor alle kinderen in Son en Breugel tussen de 4 en 8 jaar oud. Binnen een week zaten de inschrijvingen al vol en wisten we dat we deze middag 85 enthousiaste kinderen mochten verwelkomen in sporthal de Landing. 

De hele gymzaal stond weer volgebouwd met maar liefst acht verschillende oefeningen. Allemaal oefeningen waarbij de kinderen konden oefenen om een echt pietje te worden. Op het dak klimmen, van de daken glijden, over de hobbelige daken lopen en balanceren, door de schoorsteen kruipen en pakketjes door de schoorsteen gooien. Allemaal taken die een piet goed zou moeten kunnen! Na het startsignaal gingen de groepjes aan de slag en zagen we hoe iedereen super enthousiast meedeed. 

Na drie rondes viel de muziek stil en zagen we dat een échte piet even een kijkje kwam nemen bij onze sportieve kinderen. De piet liep alle oefeningen even goed langs om te kijken of iedereen goed zijn of haar best deed. Want wie kan dit nou beter beoordelen dan een echte piet? 

Gelukkig vond de piet dat alle 85 kinderen hun pietendiploma dik verdiend hadden! Na het ontvangen van het pietendiploma en een zakje pepernoten, mocht iedereen nog even met de piet op de foto. Wat een toffe afsluiter!

Nog even een extra bedankje aan alle ouders die geholpen hebben bij de pietenpret. Mede dankzij jullie was het weer een geslaagde middag!  

De plannen zijn er om in 2024 opnieuw een pietenpret te organiseren, dus mocht je er op tijd bij willen zijn, houd tegen die tijd onze sociale media weer in de gaten! 

   

Donderdag 23 november

We zijn na het fruit eten naar buiten gegaan voor de activiteiten.

We zijn begonnen met WC-tikkertje, gevolgd door pepernoten tikkertje

Na de beginspellen hebben we de groep gedeeld in drie groepen die ieder drie activiteiten doen.

De eerste activiteit was pionnentrefbal, de groep werd opgesplitst in twee groepen, aan iedere kant stonden pionnen die de kinderen moesten omgooien, was dit gelukt? Dan had jouw team gewonnen en begonnen we weer opnieuw.

De andere activiteit was diamantenroof, de kinderen moesten de diamanten naar de overkant van het speelveld brengen zonder getikt te worden. De twee tikkers probeerde zo veel mogelijk diamanten te veroveren door de kinderen te tikken. 

De laatste activiteit was doorschuif iemand is hem niemand is hem. Er waren twee vakken, iedereen begon in het groene vak, wanneer je iemand had afgegooid mocht je door naar het oranje vak, als je daar iemand af had gegooid mocht je een lintje pakken. Dit lintje telde als punten, deze punten konden de kinderen op het laatste tellen.

   

Vrijdag 24 november

Het is alweer vrijdag, wat gaan de weken toch snel. Op vrijdag lunchen we altijd met een gezellige groep kinderen. Na de lunch gaan we dan de rest van de kinderen halen van school. Wanneer we compleet zijn mogen we tussen de buien door weer het veld op.

We beginnen met broodrooster tikkertje. Er lopen twee tikkers door het veld. ben je getikt dan moet je met je handen boven je hoofd gaan staan. De rest van de kinderen kunnen je weer bevrijden door met twee personen een broodrooster om jou heen te vormen. Dit doe je door elkaars handen vast te pakken. Als dit is gebeurd dan spring jij omhoog want dan is het brood in het rooster klaar en ben je dus weer vrij om mee te doen.

Na dit warming-up spel stond spons, water, vuur op de planning. Helaas begon het te regenen moesten we helaas naar binnen. Hier speelde we een Mario floor is lava game. Dit is een parcours die voor wordt gedaan via een filmpje waarna de kinderen dit na doen. bijvoorbeeld springen, duiken, naar links, naar rechts en de vloer is lava. Dan moet iedereen zo snel mogelijk van de grond af zijn. Zo hebben we ondanks de regen toch nog bewogen binnen.

Na deze activiteiten was het alweer tijd om de dag af te sluiten en is het tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches