Joep Joep
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Wauw, wat hebben we prachtig lenteweer gehad deze week! – week 15

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 8 april
Vandaag hebben we weer een lekker zonnige dag beleefd bij Sportstuif. Als warming-up speelden we met z'n allen een potje stopcontact tikkertje. Na het spel werd de groep in tweeën gesplitst. De jonge kinderen speelden drie verschillende spelletjes. Zij speelden met de grote gekleurde parachute verschillende parachute spelletjes. Wapperen met het grote doek, heel snel, maar ook heel langzaam. Rondjes lopen met z'n allen, onder de parachute doorlopen terwijl de andere kinderen de parachute hoog in de lucht houden en met een bal op de parachute balanceren terwijl er hard gewapperd wordt. Een erg gezellige groepsactiviteit. 

Daarnaast speelden ze het spelletje twee vakken tikkertje. In twee verschillende vakken staan de kinderen verdeeld. In beide vakken staat één tikker. Wanneer je wordt getikt ga je naar het vak van de andere tikker. De tikkers blijven continu in hun eigen vak. Lukt het één van de tikkers om zijn hele vak leeg getikt te krijgen? Een spannend spelletje waarbij iedereen continue in beweging is. 
Om af te sluiten speelden de jongere kinderen nog een potje vos kom uit je hol

Voor de oudere kinderen stonden er vandaag twee verschillende activiteiten op het programma. Het eerste spel was blokjestoren voetbal. Alle kinderen kregen twee houten blokken die ze op elkaar een plekje mochten geven in het veld. Met drie verschillende ballen werd er geprobeerd door te schieten bij de andere kinderen de toren te laten omvallen. Wanneer dit lukte mochten zij één van de blokjes van de tegenstander pakken en op hun eigen toren zetten. Maar let wel goed op, want wanneer je je eigen toren niet goed verdedigd kan ook deze omgeschoten worden. Een beetje lef was er dus wel nodig om richting de torens van de tegenstanders te dribbelen met de bal. Het was een fanatieke en spannende strijd om de hoogste toren, waarbij de uiteindelijke winnaar maar liefst acht blokken wist te verzamelen! Om af te sluiten speelden we nog een kruiwagen estafette waarbij er in tweetallen een klein parcours werd gelopen. Eén van de kinderen staat hierbij op zijn handen en het andere kind houdt zijn of haar voeten vast. Samen lopen ze naar de overkant door onderweg te slalommen om de pionnen. Vervolgens rennen ze zo snel mogelijk terug naar de rest van het team om zo het volgende tweetal te kunnen laten starten. Welk team weet als eerst allemaal naar de overkant te komen op handen en voeten? Het was weer een gezellige zonnige dag op de BSO met veel verschillende activiteiten. 

   

Dinsdag 9 april
Waar normaal gesproken de dinsdag een drukke dag is bij Sportstuif, was het vandaag door de vele afmeldingen een stuk rustiger! Om deze reden moesten we de activiteiten een klein beetje aanpassen, waardoor het met minder kinderen ook nog leuk te spelen was. Dit gold vooral voor de oudere groep kinderen. Uiteindelijk speelden we me deze groep de klassieke vorm van trefbal. Wij als begeleiders deden ook fanatiek mee, wat uiteindelijk ook weer voor meer enthousiasme bij de kinderen zorgde. 

Met de jongere kinderen deden we vandaag onder andere een balans parcours. De kinderen legde één voor één het parcours af. Dit probeerde ze natuurlijk te doen zonder de grond aan te raken. Onderweg namen zij een pittenzakje mee, die ze aan het eind in een emmer probeerden te mikken. We hebben veel pittenzakjes in de emmer zien belanden! 

De andere helft van de jongere kinderen deden een hockeyvorm. Bij deze oefening stonden de kinderen in tweetallen tegenover elkaar. Tussen hen in stond een poortje van pionnen. Het was de bedoeling dat ze de bal door het poortje mikten. Lukte dit? Dan mochten ze de pion waar ze bij stonden een stapje naar achteren zetten. Op deze manier speelde iedereen op zijn eigen niveau.

Het was vandaag niet zomaar een dinsdag, want onze vestigingsmanager Stan mocht vandaag 26 kaarsjes uitblazen. Hij heeft iedereen van een lekkere traktatie voorzien! 

   

Woensdag 10 april
Vandaag begonnen we de dag weer met een leuke en grote groep kinderen om samen boterhammen mee te eten. Op woensdag hebben we dan altijd een gezellige volle tafel bij de lunch. Na de lunch mochten deze kinderen nog vrij spelen tot de laatste school ook uit was. Wanneer al deze kinderen ook op onze locatie zijn is het alweer tijd om fruit te eten en daarna naar buiten te gaan.

Buiten stonden er een aantal activiteiten op de planning. We beginnen deze activiteiten zoals altijd met een tik spel om even warm te worden. Vandaag speelden we Sportstuif tikkertje. Sportstuif tikkertje is een tik spel waar er drie tikkers in het veld rond rennen om de rest van de kinderen te tikken. Werd jij getikt dan moest je met beiden armen omhoog gaan staan en wachten tot je bevrijd werd. Vrij kon je worden gemaakt door dat de ene persoon één arm omlaag deed en daarbij ‘sport’ riep en de ander arm moest door een ander persoon worden gedaan en deze moest daarbij ‘stuif’ zeggen. Wanneer beiden armen weer omlaag waren mocht je weer deelnemen aan het spel.

Na deze warming-up werd de groep in twee kleinere groepen verdeeld. De ene groep ging eerst het spel de kamelenrace spelen. Iedereen krijgt hierbij een eigen hoepel en pittenzakje. Het is de bedoeling dat je dit pittenzakje telkens raak gooit in de hoepel. Maar wanneer het pittenzakje raak is gegooid mocht je de hoepel een keer om flippen naar voren toe. De afstand werd dus telkens weer wat groter en dus moeilijker om het pittenzakje raak te gooien. De persoon die als eerste de hoepel over de achterlijn wist te krijgen die won dit spel.

Het tweede onderdeel was een memory estafette. Dit was een simpele estafette vorm met op het einde een memory spel. Er mochten twee kinderen tegelijk starten aan het begin van de vorm. Op het einde mochten zij dus twee kaarten omdraaien om te kijken of zij een memory konden vinden. Waren deze twee kaarten hetzelfde dan mochten ze deze mee nemen naar hun groepje. Waren de kaarten niet hetzelfde dan draaiden we de kaarten weer terug om en was het tijd voor de volgende om te starten. Het doel was dus om zo veel mogelijk memories te vinden.

   

Donderdag 11 april
Het was vandaag weer een drukke boel bij Sportstuif. Nadat alle kinderen uit school waren gehaald en we fruit hadden gegeten konden de kinderen alle energie kwijt tijdens de sportactiviteiten. 

We trapte vandaag af met fitnesstikkertje. Als je getikt bent, moet je met iemand die je komt helpen een fitness oefening uitvoeren. De kinderen mochten deze zelf kiezen. We zagen bijvoorbeeld de jumping jacks, burpees en opdrukken voorbijkomen. 

Na de warming-up gingen de jongere kinderen twee verschillende spelletjes spelen. De ene groep begon met diamantenroof. Een bekend spel voor de meeste kinderen, die ze altijd superleuk vinden! De andere groep startte met beat the card. Bij dit spel werken de kinderen samen in groepjes van drie of vier kinderen. Eén iemand van het groepje komt bij de begeleiding een kaart halen. Op deze kaart staat een getal. Het is de bedoeling dat je dit aantal foutloos overgooit met je groepje. Als dit lukt, mag je de kaart houden en ga je een nieuwe kaart halen. Valt de bal op de grond? Dan probeer je het gewoon opnieuw. Aan het eind van de ronde tellen we welk groepje de meeste kaarten heeft verzameld. 

De oudere kinderen spelen vandaag ultimate frisbee. Om warm te worden speelden ook zij het spelletje beat the card. Zij gooien alleen niet over met een bal, maar met de frisbee. Dit is natuurlijk een stuk moeilijker, maar het ging echt boven verwachting goed! Na het opwarmen konden we de eindpartij gaan spelen. De wind maakte het af en toe nog wat lastig, maar beide teams hebben toch een aantal punten kunnen scoren. 

Na de activiteiten speelden we nog even buiten, totdat we ons verdiende koekje gingen eten. 

   

Vrijdag 12 april
Wat gaan de weken toch ontzettend hard, het is alweer vrijdag en dat betekend de laatste BSO dag van deze week. Er stonden ook vandaag weer ontzettend veel leuke sport en spel oefeningen op het programma. We begonnen met tik tik wie ben ik. Dit is een tik spel waarbij er drie tikkers rondlopen en de rest een vrije loper was. Wanneer je getikt werd moest je met je handen voor je ogen gaan staan en wachten tot iemand je kwam bevrijden. Je kon worden bevrijd door dat iemand op jou rug tikte en daarbij zei: ‘tik tik wie ben ik’. Als jij dan goed kon raden wie het was dan was je weer vrij en mocht je weer mee doen.

Hierna werd de groep weer verdeeld in drie leeftijdsgroepen. De eerste groep mocht mee naar poortbal. Hierbij proberen alle kinderen met hun handen de bal in een poortje (wijde benen) van één van de andere kinderen te scoren. Iedereen begint met twee handen maar wanneer er bij jou gescoord wordt dan moet je verder met een hand achter je rug. Word er dan nog een keer gescoord dan moet je omdraaien en mag je weer met beide handen mee doen alleen moet je dan dus door je benen heen kijken.

De tweede groep speelden leeuwenkooi. Er was een groot vak met in het midden daarvan 2 tikkers. Voor het vak kon je een dominosteentje pakken als loper zijnde. Het was dan de bedoeling dat dit dominosteentje de overkant zou halen zonder getikt te worden. Werd je wel getikt dan moest je dit steentje in de hoepel van de tikkers leggen. Als je de overkant wel had behaald zonder getikt te worden dan mocht deze in de groene hoepel. Welke groep op het einde de meeste steentjes had verzameld die won.

De laatste groep mocht naar de dobble estafette. Dit was een normale estafette vorm maar op het einde hiervan lag het spelletje dobble klaar. De eerste twee van de rij mochten starten met rennen op het signaal van de spelbegeleider. De persoon die dus al eerste bij de kaartjes aan kwam had een kleine voorsprong op de ander. Het was de bedoeling dat je zo snel mogelijk twee dezelfde plaatjes kon vinden op de kaarten. Kon je deze benoemen dan mocht jij de kaarten mee nemen. De volgende twee mochten dan weer starten op het volgende signaal. Zo keken we aan het einde van alle rondes wie de meeste kaartjes had verzameld.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches