Een hele fijne buitenschoolse opvang met enthousiaste begeleiders. Onze dochter kijkt altijd uit naar haar Sportstuif dagen! Erg praktisch dat ze er tijdens de school vakanties ook terecht kan 😄.

Inge Heuvelmans Inge Heuvelmans
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Voor de eerste keer dit jaar konden we weer waterspelletjes spelen! – week 21

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 22 mei

Vandaag was het heerlijk weer om lekker de hele middag buiten te spelen. Na het fruit eten zijn we dan ook met z'n allen waterspelletjes gaan spelen op het veld. We verdeelde vandaag de groep niet op in een jonge en een oude groep, maar startte vandaag met een warming up met z'n allen. We speelde watertikkertje. Er werden 5 tikkers gekozen die ieder een eigen balletje kregen die zij in een emmer met water mochten dopen. Hierna gingen zij proberen met dit balletje de lopers in het veld te tikken. Wanneer je werd getikt kwam je even aan de kant staan en wanneer het derde kindje erbij kwam staan mocht de persoon die het eerst af was weer meedoen. 
Na de warming-up verdeelde we de groep in drie willekeurige kleinere groepjes. Elke groep speelde drie spelletjes. 
Het eerste spel dat werd gespeeld was flessenvoetbal. Iedereen kreeg een fles gevuld met water. Het doel van het spel was om te proberen om de flessen van de andere kinderen om te schieten met een voetbal. Daarnaast moest je er natuurlijk voor zorgen dat je eigen fles niet geraakt werd. Wie heeft er aan het eind van het spel nog het meeste water in de fles zitten? 

Het tweede spel dat werd gespeeld was een natte sponzenrace. De groep werd in twee teams verdeeld. Beide teams hadden aan de ene kant een emmer vol water staan en aan de andere kant een lege emmer. Door een spons in het water te leggen en vervolgens hard naar de overkant te rennen en de spons leeg te knijpen werd de emmer aan de overkant gevuld. Welk team weet het meeste water aan de overkant te krijgen? Ook werd er afgewisseld door in plaats van om en om te rennen naar de overkant de sponzen in een treintje door te geven onder de benen door naar de overkant en uiteindelijk werden de natte sponzen zelfs boven het hoofd doorgegeven naar de overkant. 

Het derde en laatste spelletje was een parcours met waterpistool. De kinderen legde met een gevuld waterpistool een parcourtje af waarbij zij over dingen moesten springen, slalommen en door een hoepel moesten kruipen. Aan het eind van het parcours mochten ze proberen een beker om te schieten met de kracht van het water uit het waterpistool. Het was een gezellige zonnige middag vol leuke waterspelletjes! 

   

Dinsdag 23 mei

Deze middag is het weer heerlijk weer en dat betekent dat we iedereen motiveren om lekker buiten te spelen. Dit hoeft niet meteen actief te zijn, als er kinderen zijn die na school even rustig willen kleuren, tekenen etc. kan dit ook buiten op de picknick banken. 

Na het fruit eten gaan we wel lekker actief aan de slag met iedereen. We splitsen vandaag de groep weer op tussen jong en oud. Bij de oudere kinderen spelen we vandaag met de hele groep een vorm van slagbal. Er zijn twee teams; een veldteam en een slagteam. Het veldteam staat, zoals de naam al zegt, in het veld. Het veld is in twee helften gesplitst. De groep deelt zich ook op in de twee helften, maar ze horen wel bij elkaar. Tussen de twee helften is een middenlijn waar ze niet overheen mogen. Van het slagteam mag er een iemand klaar gaan staan om de bal in het veld te gooien. Wanneer de bal het veld in is, rent diegene naar het einde van het veld waar zes pittenzakjes liggen. Elk pittenzakje die je mee terugneemt is een punt waard. Het veldteam pakt ondertussen de bal op en probeert de loper van het slagteam met de bal te tikken. Iemand die aan de linkerkant in het veld staat, mag dus niet over de middenlijn naar de rechterkant rennen. Als de loper aan de rechterkant rent, maar de bal is aan de linkerkant, moet het veldteam de bal overgooien om de loper te kunnen tikken. De loper wisselt steeds van kant om niet in de buurt van de bal te zijn. Ga je voor zes pittenzakjes, of kies je een veiligere weg en ren je bij een of twee pittenzakjes weer terug? Iedereen mag hierbij zijn eigen uitdaging kiezen! 

De groep met jonge kinderen splitsen we op in twee groepen die elk drie spelletjes langsgaan. We spelen hoepeldans, hetzelfde als stoelendans maar dan met hoepels. Als de muziek stopt, ga je zo snel mogelijk in een hoepel staan. Heb je geen hoepel? Dan ben je helaas even af. Wie blijft er als enige over? Ook spelen we nog vos kom uit je hol en passen we met hockeysticks en ballen naar elkaar over. 

Na de activiteiten eten we nog een lekker koekje en mag iedereen nog vrijspelen totdat ze worden opgehaald! 

   

Woensdag 24 mei

Het is alweer woensdag, dat betekend dat het weer voor vele scholen een korte dag is. Samen met deze kinderen eten wij gezellig een boterham bij Sportstuif. Wanneer de rest van de kinderen aansluiten in de middag dan gaan we even fruit eten en daarna zo snel mogelijk naar het veld. Op woensdag gaan we het liefst meteen naar buiten omdat er sommige kinderen vanuit Sportstuif naar de hockey moeten om daar te trainen.

De meiden die moeten hockeyen kunnen nog eventjes het warming-up spel mee doen. We beginnen dan met een tikspel.  Bij dit spel hebben we drie verschillende kleuren tikkers. Deze tikkers hebben een eigen vak aan de zijkant van het veld. Wanneer er iemand in het speelveld getikt wordt moet deze persoon in het kleur vak gaan staan van de tikker waardoor je af bent getikt. Wanneer iedereen afgetikt is kijken we welke tikker de meeste kinderen af heeft getikt.

Het volgende spel wat we hebben gespeeld is geluksestafette. Hier staan er drie verschillende rijen pionnen. Er staan hier zes pionnen op een rij met aan het begin van deze rij een dobbelsteen. De voorste van de rij moet met de dobbelsteen gaan gooien. Gooit deze persoon 4 dan rent hij of zij naar de vierde pion om deze neer te leggen. Op deze manier gaan we door tot alle pionnen in de rij omgelegd zijn. Stel je gooit voor de tweede keer het cijfer 4 dan ren je naar deze pion en zet je deze weer rechtop. Op deze manier duurt het spel wat langer.

Het laatste spelletje wat we spelen is de kamelenrace. Bij de kamelenrace gooien de kinderen vanaf een afgesproken punt een pittenzakje in een hoepel. Lukt dit? Dan mag jouw kameel (hoepel) één stap naar voren. Maar wel gaat de hoepel dus steeds verder weg en wordt het gooien hier in steeds moeilijker. De kameel die het eerste op het einde is heeft gewonnen. Na je worp is de volgende in de rij aan de beurt.

   

Donderdag 25 mei

Vandaag was het een bewolkt dagje in Son waarbij de zon tijdens de activiteiten goed door begon te schijnen. Waar we deze week afkoelende waterspelletjes hadden gedaan, was het daar vandaag niet warm genoeg voor. Toch waren er genoeg andere activiteiten die de kinderen goed uitgedaagd hebben om te bewegen. Zo begonnen we met de gehele groep als warming-up met blindtikkertje. Een leuk tikspel waarbij de kinderen soms de ogen dicht moesten houden of één oog af moesten denken tijdens het rennen. Bij de kleine kinderen hebben we vak me dan als je kan gespeeld in een dierenthema. Er waren vijf vakken met verschillende kleuren waarover de kinderen verdeeld waren. In het midden van het speelveld stonden twee tikkers. Elke kleur stond voor een bepaald dier, en de begeleiders riepen welke dieren naar welke dieren moesten rennen. Terwijl de kinderen dus naar een ander vak rende, probeerde de tikkers de dieren te tikken. Wanneer ze getikt werden, mochten ze de tikkers helpen om de andere dieren te vangen. Bij de grote kinderen hebben we eerst mini-normaal-mega-bal gespeeld. Daarna hebben we lintjesrugby gespeeld, een leuk wedstrijdspel in twee teams. Alle kinderen hadden een start gemaakt van een lintje in de broek. Vervolgens werd er een bal in het veld gespeeld en moesten ze proberen in het vak van de tegenstander de bal te vangen. Wanneer het lintje uit de broek werd getrokken door de tegenstander, kreeg de tegenstander de bal. Vandaag hebben we dus weer veel verschillende leuke spellen gedaan.

   

Vrijdag 26 mei

De laatste dag van de week, wat gaat de tijd toch snel. Het is de vrijdag voor een lang pinksterweekend, dat betekend dat we maandag lekker een dagje vrij zijn. Vandaag sluiten we de dag dus nog gezellig met elkaar af. Dit doen we door het leuke spelletje Levend stratego met in het midden van het speelveld nog een levende sproeier want het was heerlijk weer. 

De groep wordt in 2 kleinere groepen verdeeld. Deze groepen gaan tegen elkaar strijden door elkaars vlag te veroveren. Deze vlag verstoppen zij zelf aan hun eigen kant van het speelveld. Wanneer ze het spel spelen gaan ze dus opzoek naar de vlag van de ander maar ondertussen krijgt ook iedereen één kaartje mee waar een bepaald soort dier op staat. Dit dier heeft een cijfer wat hun sterkte aangeeft. Wanneer iemand van het andere team jou tikt moet je je kaartje laten zien, is het kaartje van de tegenstander sterker dan moet je je eigen kaartje afgeven. Is jou kaartje sterker krijg jij het kaartje van de ander en ga je deze afgeven bij de begeleider van jou groepje. Wie als snelste de vlag van de ander kan veroveren of als alle kaartjes van de tegenstander op zijn heeft je team gewonnen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches