Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Veel bijzondere activiteiten deze week en helaas ook het afscheid van Jonathan – week 13

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 25 maart
Vandaag startte er weer een nieuwe week bij Sportstuif. Nog één laatste weekje sporten en spelen met onze collega Jonathan, maar ook nog maar één week voordat we een lekker lang paasweekend in gaan. Daarom stond de beweegactiviteit voor vandaag ook volledig in het paasthema. Met z'n allen zijn we na het fruit eten naar buiten gegaan. Hier hebben we in groepjes van drie a vier personen een paas puzzeltocht gedaan. Verspreid over het hele terrein hingen 22 verschillende korte opdrachten, puzzeltjes, sommen en raadsels. De kinderen gingen opzoek naar deze verschillende plekken en probeerde daar de opdracht op te lossen. Bij elke vraag waren er drie antwoordmogelijkheden, waarbij elk antwoord gelijk stond aan een letter. De kinderen vulde de letter in waarvan zei dacht dat dat het juiste antwoord was. Wanneer alle vragen goed beantwoord werden vormde deze letters een zin. Al snel werden er veel letters verzameld en werd er door veel groepjes ontdekt wat de juiste zin was. Namelijk, "Wat doe jij met Pasen?".  Doordat er blauwe vragen waren voor de bovenbouw en groene vragen voor de onderbouw konden alle kinderen helpen met het oplossen van de vragen. Zo was er voor alle kinderen weer genoeg plezier te beleven vandaag bij Sportstuif. Samen hebben we er een gezellige middag van gemaakt! 

   

Dinsdag 26 maart
Vandaag zijn we begonnen met lintjes tikkertje. Iedereen kreeg een lintje om uit een broekzak te laten hangen. De bedoeling was om zoveel mogelijk lintjes te verzamelen door de lintjes van andere kinderen te veroveren. Als dit lukte, mocht je het lintje om je eigen arm doen als extra leven.

Na de warming-up hebben we de groep verdeeld over de drie spellen. Het eerste spel was levend kwartet. Samen met je team moest je proberen vier van dezelfde materialen te verzamelen, terwijl je tegelijkertijd je eigen basis verdedigde. Het eerste team dat een kwartet had, won.

Het tweede spel was mastermind estafette. Bij dit spel moesten de kinderen eerst over een parcours gaan voordat ze een gekleurde pion mochten neerzetten op een aangegeven punt. Als de kleurencombinatie klopte, had je team gewonnen.

Als laatste hebben we lijnbal gespeeld. Hierbij mocht je niet lopen als je de bal had. Je team moest zo gaan staan dat ze vrij waren en aanspeelbaar waren. Als je team de bal ving achter de doellijn, kreeg je een punt.

   

Woensdag 27 maart
Het is alweer woensdag en zoals we inmiddels gewend zijn is dit voor veel kinderen een korte schooldag. Vanaf 12:00 uur zijn we de eerste kinderen op gaan halen en toen iedereen om 13:00 uur was aangekomen bij Sportstuif konden we boterhammen gaan eten. Na de lunch ging iedereen vrij spelen. De een ging buitenspelen en de ander ging binnen creatief aan de slag. Om 14:30 uur was de hele groep compleet en konden we ons na het fruit eten klaarmaken om naar buiten te gaan voor de sportactiviteiten.

We begonnen vandaag met lieveheersbeestje-tikkertje. Als je bent getikt moet je als een lieveheersbeestje met de pootjes omhoog op je rug gaan liggen. Wanneer een ander kindje jou weer overeind duwt, mag je weer verder rennen. Iedereen vond dit erg leuk en deed enthousiast mee waardoor we goed warm werden. Dit was maar goed ook, want na dit tikspel waren we natuurlijk nog niet klaar met onze sportieve middag. Na de warming-up worden de groepen verdeeld in drie kleinere groepen.

De vijf oudste kinderen speelden samen het spelletje Kubb. Dit is een vrij bekend vrijetijdspel met houten blokken en stokken. Het is de bedoeling dat je bij de tegenstander de houten blokken omgooit. Dit doe je door vanachter jouw blokken met een stok te gooien. Als alle blokken van de tegenstander zijn omgegooid, mag je de koning in het midden omgooien. Heb je de koning geraakt? Dan heb je gewonnen!

De overige kinderen speelden twee verschillende spellen. Een memory-estafette voor de allerkleinste en een 4-op een rij estafette voor de wat oudere kinderen. Zo proberen we alle spelletjes op het niveau van de kinderen aan te passen, zodat er voor iedereen de juiste uitdaging is. Het andere spel dat deze groep nog speelden was drijfbal. Bij dit spel ligt er een skippybal in het midden van het veld. Aan beide van kanten van het veld staat een team achter de lijn. Zij proberen met allerlei ballen tegen de skippybal aan te gooien, zodat hij naar de lijn van het andere team rolt. Het team dat als eerst de skippybal bij het andere team over de lijn weet te krijgen, wint!

Na de activiteiten heeft iedereen nog binnen en/ of buiten verder kunnen spelen totdat ze werden opgehaald. Het was weer een gezellige dag vandaag!

   

Donderdag 28 maart
De dag begon vandaag regenachtig maar gelukkig werd het in de middag toch droog zodat we het veld op konden!

Toen de groep helemaal compleet was konden we beginnen met de activiteit voor deze dag. We speelden met iedereen samen frisbeegolf. Voor dit spel hadden we 12 groepjes en ook 12 holes om de frisbees in te gooien. Elk groepje kreeg één scoreformulier waar zij hun score op konden schrijven. Elk groepje bestond uit 3 of vier personen. Dit groepje mocht telkens een hole uitkiezen die leeg was waar hun de opdracht uit gingen voeren. Van ieder groepje moest iedereen apart van elkaar deze opdracht uitvoeren.

Alle 12 holes zijn verschillend en moeten binnen 6 keer gooien behaald worden. Als iemand het niet binnen 7 keer gooien behaald word dan schrijf je op je scoreformulier 6. Gooi je dit in minder keer dan schrijf je dit aantal op. Het doel is om in zo min mogelijk aantal keer de baan te behalen dus om in totaal de minst hoge score van iedereen te behalen.

Dit spel hebben we heel de middag gespeeld tot het weer tijd was om een traktatie te eten. Jonathan heeft deze week zijn laatste week bij ons dus trakteert hij elke dag voor alle kinderen. Hier genieten de kinderen natuurlijk flink van. Na de traktatie was het alweer tijd dat iedereen rustig aan opgehaald werd.

   

Vrijdag 29 maart
Vandaag hadden een grote groep kinderen een studiedag waardoor ze de hele dag gezellig met ons mochten doorbrengen. In de ochtend hebben drie fanatieke meiden een sportief parcours georganiseerd voor de overige kinderen. De kinderen werden in drie groepen verdeeld en gingen de strijd aan tegen de andere groepen. De kinderen moesten bijvoorbeeld 10 jumping jacks maken en slalommen om pionnen. Het team dat het parcours het snelste aflegde, won.

Na het uitputtende parcours hebben we een film opgezet tot aan de lunch. Na de lunch mochten de kinderen vrij spelen. Sommigen hebben binnen getekend en geknutseld, anderen hebben lekker buiten gespeeld.

Gezien het vandaag de laatste werkdag was van Jonathan, hebben we als middagactiviteit een leuke afscheidsbingo voor de kinderen gemaakt, genaamd 'Jonathan Bingo'. Verspreid over de buitenaccommodatie waren 25 foto's van Jonathan samen met alle kinderen van Sportstuif verstopt. De kinderen moesten deze foto's zoeken, weer terugkomen naar de leiding en doorgeven met wie Jonathan op de foto was en het bijbehorende cijfer. Als de kind-cijfercombinatie juist was, werd deze van hun bingokaart afgestreept. Het eerste team dat alle 25 foto's gevonden had, won!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar sonenbreugel@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches