De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van zwevend korfbal tot inktvis tikkertje, weer genoeg leuke activiteiten deze week! - Week 37

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

In week 37 hebben we weer ontzettend veel leuke activiteiten gehad.
 

Maandag 12 september

Een nieuwe week is weer aangebroken en we starten weer met een grote groep kinderen. Na school hebben de kinderen even de tijd om vrij te spelen totdat we fruit gaan eten. Hierna verzamelen we met de hele groep op het veld voor drie verschillende activiteiten, namelijk penalty’s schieten, viesland – lekkerland en zwevend korfbal. Twee herkenbare activiteiten, maar zwevend korfbal was voor de meeste kinderen nog onbekend. Bij dit spel heb je twee teams en van ieder team staat er één iemand met een hoepel in de handen. Dit is de ‘zwevende korf’. Het team moet proberen drie keer over te gooien, waarna ze in de korf mogen proberen te scoren. Degene met de hoepel in de hand kan hierbij dus helpen om de bal met de hoepel op te vangen. Vandaag hadden we ook nog een jarige in ons midden! We hebben natuurlijk voor hem gezongen en hierna hebben alle kinderen een traktatie van hem gekregen. Een feestelijke afsluiter van een leuke dag!

 

 

Dinsdag 13 september

De dinsdag was nog een prachtige warme dag om heerlijk buiten een paar activiteiten te doen. Er waren drie spellen uitgezet die we met een grote groep van boven de 30 kinderen hebben gespeeld.

Het eerste spel was blind tikkertje hier werd de tikker geblinddoekt en moest zo de rest van de kinderen proberen te tikken. Het tweede spel was een estafette vorm waar de kinderen een lintje door moesten geven en zo snel mogelijk weer terug moesten komen om dit lintje te geven aan de volgende in de rij. En het laatste spel was inktvis tikkertje waarbij er twee kinderen samen aan een hoepel beginnen om daarna de rest te tikken die ook aan moesten sluiten aan de hoepel waardoor er steeds meer tentakels aan de hoepel kwamen.

Na de activiteiten hebben we nog wat vrij kunnen spelen voor dat de ouders alweer kwamen om de kinderen op te halen!

  

 

Woensdag 14 september

Helaas was het vandaag een regenachtige dag. Het regende toen de kinderen uit school kwamen en toen ze naar huis gingen nog steeds. Hierdoor hebben we ervoor gekozen om geen buitenactiviteit te doen. Tijdens het fruit eten hadden we, zonder dat de kinderen het in de gaten hadden, acht puzzelstukken verstopt. Aan de kinderen de opdracht om deze te zoeken. Het duurde even, maar na een tijdje waren de stukken gevonden en konden ze de puzzel oplossen. Een activiteit waarbij er goed samengewerkt is! Later in de middag hebben de kinderen zelf voorgesteld om met iedereen samen verstoppertje te spelen. Dit was een groot succes! Om de middag af te sluiten hebben de kinderen nog lekker gedanst op muziek van kinderen voor kinderen. Ondanks het slechte weer hebben we toch een hele fijne middag gehad!

 

Donderdag 15 september

Vandaag was er weer een gezellig grote groep bij sportstuif. Na het vrij spelen en fruiteten zijn we met z'n allen richting het veld gegaan om daar drie verschillende sportactiviteiten te spelen. De groep is in drieën gesplitst. De eerste groep begon bij het spel Annemaria koekkoek. Hierbij staat één persoon aan de ene kant van het speelveld met de rug naar alle andere kinderen die aan de andere kant van het veld staan. De ene speler roept heel hard Annemaria-Koekoek en draait zich dan om. In die tussentijd probeert de rest van de groep zo snel mogelijk richting de ene persoon te lopen/rennen. Maar let op, als je nog beweegt wanneer hij of zij kijkt moet je weer helemaal terug bij het begin beginnen. Degene die als eerst aan de overkant is wint het spelletje.

Het tweede groepje startte met een voetbalwedstrijd. Er werden vijf teams gemaakt, maar er waren maar vier goals. Eén team begon even als wissel aan de kant. Op het moment dat er gescoord werd bij één van de goals werd er gewisseld. Het team wat aan de kant stond mocht plaatst nemen op de plek van het team waarbij gescoord is. 

Het laatste groepje is bij het spelletje stand in de mand begonnen. Hierbij start één iemand met een bal in zijn handen en de rest van de kinderen staat er omheen. Als je de bal in je handen hebt roep je "Stand in de mand en de bal is voor ... (een naam). Alle andere kinderen proberen op dat moment weg te rennen, alleen degene van wie de naam genoemd werd pakt de bal. Op het moment dat de bal gepakt is roept hij of zij stop en staan alle andere kinderen stil. Nu is het de beurt aan degene met de bal om door het poortje van de benen van één van de kinderen te gooien. Lukt dit dan heb je een punt. Nu is de volgende aan de beurt om stand in de mand te roepen.

 

Vrijdag 16 september

Tussen de buien door hebben we vandaag nog een aantal activiteiten buiten op het veld kunnen doen. Eerst hebben we gezamenlijk Sportstuif tikkertje gespeeld als warming-up. Na de warming-up hebben we de groep door tweeën gedeeld. Hier hadden we een groep met jonge kinderen en een groep met wat oudere kinderen.

Het eerste spel was een leuke activiteit om elkaars namen goed te leren kennen. Alle kinderen stonden in een cirkel met in het midden een tikker. Iemand die in de kring staat noemt de naam van iemand anders in de kring en de tikker probeert dan diegene waarvan de naam genoemd wordt te tikken. Als het lukt om een andere naam te noemen voordat de tikker je heeft getikt, gaat het spel zo verder. Word je voor die tijd wel getikt dan ben jij de tikker.

Het andere spel was ring werpen. Er lagen een aantal pionnen op de grond. Wanneer je een hoepel om deze pionnen heen kreeg gegooid kon je een bepaald aantal punten scoren.

Na deze spellen was het nog goed weer en konden we dus nog heerlijk vrij spelen.

  

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches