Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van zonnige maandag tot sneeuwachtige vrijdag bij Sportstuif! Week 13 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Van een zonnige maandag naar een sneeuwachtige vrijdag was het weer heel divers net als ons programma bij Sportstuif. Lees snel onze nieuwe blog wat we deze week voor sporten en spellen deden!

Maandag 28 maart

De groep op maandag is enorm gegroeid de laatste tijd bij Sportstuif Son en Breugel! Om die reden hebben we de groep door twee gesplitst vandaag om leuke activiteiten te geven. Hierdoor hebben de kinderen nog meer uitdaging en plezier tijdens de sport en speel activiteiten.

Deze middag stonden estafettespelen op het programma. De ene groep begon met een 4 op een rij estafette terwijl de andere groep een Memory estafette speelde.

Bij een 4 op een rij estafette zijn er twee gelijke groepen, deze staan beide netjes in een rij waarbij de voorste een dobbelsteen heeft. Wanneer het startsignaal wordt gegeven beginnen beide te dobbelen. Als je 4 of 6 gooit mag een fiche pakken van je eigen kleur en rennen naar het 4 op een rij spel. Daar gooi je het fiche in en rent terug, pas als je terug bent mag de volgende beginnen met dobbelen. Wie van de teams heeft als eerst 4 op een rij?

Bij memory estafette waren ook twee gelijke groepen die beide in een rij stonden. De eerste spelers moesten slalommend naar het einde waar allerlei kaartjes ondersteboven lagen. Je mocht twee kaartjes omdraaien, als het dezelfde waren had je memory en nam je deze mee terug naar je team. Wanneer het niet dezelfde waren draaide je ze weer terug en mocht de volgende speler in je team gaan starten. Welk team had als eerste alle memories bij elkaar gevonden?

Wanneer het spel was afgelopen draaide de groepen om en gingen ze weer de strijd met elkaar aan!

  

Dinsdag 29 maart

We hadden vandaag een jarige in ons midden en dat vieren wij ook maar al te graag bij Sportstuif. Wanneer je jarig bent mag jij de mooie verjaardagshoed op en wordt er ook nog speciaal voor je gezongen!

Vandaag hadden we een leuk nieuw spel bij Sportstuif want we speelde deze keer Knotshockey ! Dit spel bevat een stok met een aan een kant een schuim rubbere kant waarmee je de bal kon slaan. Er waren twee teams die tegen elkaar streden met deze knotshockey knuppels. De bedoeling was om de bal te scoren met deze knotshockeysticks bij de tegenstander. Het team met de meeste punten wint het spelletje!

  

Woensdag 30 maart

We hadden vandaag opnieuw gezellig weer Sportstuif Best op bezoek. Hierdoor was de groep nog groter waardoor we weer leuke activiteiten konden doen! We starten vandaag met WC-tikkertje, er zijn twee tikkers in een veld die zoveel mogelijk anderen moeten aftikken. Wanneer je getikt bent ga je op je hurken zitten en met de hand omhoog. Iemand anders buiten de tikkers om duwt de hand omlaag en spoelt de WC als het ware door. Als dit is gebeurd mag je weer meedoen met het tikspel.

Vandaag hadden we een kleinere groep en stond in het begin Annemaria-koekoek op het programma. Een speler staat aan de ene kant van het veld en alle andere staan aan de andere kant. De ene speler draait zich om en roept ANNEMARIA-KOEKOEK! In die tussentijd proberen alle andere spelers zo snel mogelijk naar voren te rennen. Wanneer de ene speler zich eigen omdraait moet iedereen doodstil staan. Als er een zich beweegt moet die weer opnieuw beginnen. Zo gaan we door tot er een over de streep is. Hij of zij mag dan Annemaria-koekoek roepen.

Donderdag 31 maart

Vandaag hadden we een kleinere groep en stond in het begin  Verstoppertje op het programma. Er is een paal die als buut dient, de teller gaat tot 20 aftellen terwijl de rest zich gaat verstoppen. Na de 20 seconden mag de teller de verstoppers gaan zoeken. Wanneer er een verstopper is gevonden rent de teller zo snel mogelijk terug en roept heel hard buut vrij met de naam van de gevonden speler. Het kan ook zo zijn dat de verstopper sneller is bij de buut en dan is hij of zij vrij, dit betekend bij de volgende ronde dat die geen teller hoeft te zijn.

Als tweede spel speelde we Fopbal, bij dit spel maken we opnieuw een grote kring waarbij een iemand in het midden staat met de bal. Iedereen in de kring houd de handen op de rug, de speler in het midden mag de bal naar iemand gooien en die moet deze dan vangen. De speler in het midden kan je ook foppen door nep te gooien. Als je dan de handen laat zien moet jij in het midden staan.

  

Vrijdag 1 april

Vandaag stond er een studiedag op de planning bij basisschool de Ruimte. In de ochtend hadden we een leuk uitje gepland staan naar Ballorig in Veldhoven! Hier hebben we ons flink vermaakt waar we ook meteen lekker gingen lunchen met z’n allen. Hierna hadden we het middag programma bij Sportstuif Veldhoven waar we ook diverse activiteiten speelde met alle andere kinderen.

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches