De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van leeuwenkooi tot slagbal ook in deze week speelde we weer genoeg leuke spellen – week 11

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 13 maart

Het is weer maandag en dat betekent weer een nieuwe week bij Sportstuif. Zoals gewoonlijk zijn we op deze dag met een grote groep kinderen. Tijdens de activiteit wordt de groep in twee gesplitst, op basis van leeftijd.  

Met de jongere kinderen spelen we om te beginnen schipper mag ik overvaren. Een bekend spel voor iedereen en we kunnen hier dan ook verschillende rondes van spelen. Hierna delen we de jongere kinderen ook in twee groepen. De ene groep start bij het spelletje olifantentikkertje. Hierbij staan er twee olifanten met slurven in een vak vol materialen. De overige kinderen proberen de materialen een voor een te stelen, zonder getikt te worden. Wanneer je wel getikt bent, moet je helaas je gestolen materiaal terugleggen. Iedereen wil graag de olifant zijn, dus ook van dit spel spelen we verschillende rondes met steeds nieuwe olifanten.  

De andere groep start met hinkelen. Dit doen we eerst op de bekende manier, zoals het vaak ook op stoeptegels wordt gedaan, maar in plaats van stoeptegels gebruiken we hoepels. De kinderen komen vaak aan de beurt en we zien ook steeds creatieveren manieren van hinkelen voorbij komen. Leuk om te zien wat de kinderen allemaal zelf bedenken! 

Met de grote kinderen waren we gestart met slingertikkertje om lekker warm te worden. Verschillende slingers van kinderen rende door het veld om de andere kinderen proberen te tikken. Vervolgens zijn we de rest van het beweegmoment druk bezig geweest met het spel levend kwartetten. Er waren drie teams met ieder hun eigen vak en in het midden van het speelveld stond een vak met allemaal spulletjes. Van alle spulletjes waren er vier stuks en het doel van het spel was om te proberen om een kwartet in je eigen vak te krijgen. De teams konden ook van elkaars vak spullen stelen als er werd geprobeerd om een kwartet te maken. Om de eigen spullen te kunnen verdedigen kon er iemand van het team in het vak blijven om de dieven te tikken, dan moesten ze de spullen laten liggen. Soms kon het ook zijn dat een monster door het veld kwam lopen die bij iedereen spullen kon stelen en weer in het middelste vak kon leggen.

   

Dinsdag 14 maart

Vandaag was een super mooie dag, het was vandaag even niet zo koud als de andere dagen. Dus ook weer heerlijk om het veld op te gaan! Met de grote kinderen speelde we vandaag het 3 in 1 spel. Bij dit spel staan er twee verschillende teams aan de zijkant van het veld. De spelbegeleider heeft drie soorten sporten die ze kan kiezen om te spelen: voetbal, hockey en handbal. Wanneer de begeleider roept twee hockey dan houdt dat in dat er twee kinderen van beide groepen gaan rennen en een wedstrijdje hockey tegen elkaar gaan spelen. Wanneer er gescoord is gaan de kinderen die in het veld staan weer bij de rest van het groepje staan en zo spelen we daarna weer het volgende potje. Bij elke goal kan één punt behaald worden waardoor er op het einde ook een winnaar uit komt!

Met de kleine kinderen speelde we eerst een warming-up spelletje. Dit was knuffeltikkertje. Was je getikt door een tikker dan moest je met je armen wijd gaan staan zodat een andere loper jou vrij kon spelen met een knuffel. Na dit korte warming-up spelletje speelde we twee spelletjes. Het ene spelletje was leeuwenkooi. Hier ligt een groot vierkant op de grond, dit is het speelveld met twee tikkers (leeuwen) daarin. Als je start als renner heb je een dominosteentje in je hand. Je moet proberen om aan de overkant van dit veld te komen zonder getikt te worden. Ben je wel getikt? Dan moet je je dominosteentje aan de tikkers geven. Kom je aan de overkant zonder getikt te worden? Dan mag je het steentje daar neerleggen. Aan het einde kijken we welk team de meeste dominosteentjes heeft verzameld.

Het tweede spelletje wat we met de kleine kinderen speelde was een kleuren spelletje. Er lagen verschillende kleuren hoedjes op het veld. Bij iedere ronde kwam er iemand van de kinderen bij de spelbegeleider staan, deze persoon had zijn of haar ogen gesloten. De rest van de kinderen kon op dat moment een kleur kiezen waar zij bij gingen staan. Na 3 seconden moesten zij stil staan en riep de persoon die bij de spelbegeleider staat één kleur, bijvoorbeeld groen. Iedereen die dan bij een groene pion staat is af en moet een parcours afleggen met een tennisbal op een lepel. Als dit parcours gelukt is dan mogen zij weer aansluiten bij het kleuren spel.

   

Woensdag 15 maart

Het is alweer woensdagmiddag en ook vandaag schijnt de zon heerlijk over de hockeyvelden. Nadat we met een aantal kinderen geluncht en al wat vrij gespeeld hebben, worden de rest van de kinderen later in de middag opgehaald. Wanneer de groep compleet is gaan we direct gezamenlijk fruit eten, zodat we zo snel mogelijk naar buiten kunnen nu de zon nog lekker schijnt.  

We starten de activiteit met selfie-tikkertje. Bij dit tikspelletje zijn er twee kinderen die de overige kinderen proberen te tikken. Ben je getikt? Ga je gehurkt op de grond zitten. Als er een ander kind, dat nog vrijloopt, een selfie met jou maakt (de pion gebruiken als fotocamera) dan ben je weer vrij.  

Hierna spelen we het spelletje drijfbal. We maken twee teams die ieder achter een lijn tegenover elkaar staan. Tussen de twee teams in ligt de grote skippybal. Beide teams hebben allerlei kleinere ballen die ze tegen de skippybal aangooien, waardoor hij richting het andere team rolt. Als de skippybal over de lijn bij de tegenpartij rolt, heb je met je team een punt gescoord. We spelen verschillende rondes van dit spelletje.  

Om af te sluiten spelen we nog vies-land, lekker-land. Dit is voor alle kinderen een bekend overloop-tikspelletje. Wie vindt er broccoli lekker? Iel, ik ren zo snel als ik kan naar vies-land. Wie lust er frietjes? Iedereen! We rennen met zijn allen naar lekker-land, zonder dat we getikt worden!  

Omdat het zo’n lekker weer is spelen we na de activiteit nog een klein uurtje samen op het hockeyveld. Er wordt veel gevoetbald, er wordt gespeeld met de materialen die we mee hebben genomen en ondertussen wordt er ook nog naar de hockeytraining naast ons gekeken. Tegen 16:45 uur gaan we weer naar binnen om een koekje te eten en de dag langzaamaan af te sluiten.  

   

Donderdag 16 maart

Het is donderdag en de week is alweer bijna ten einde, ondanks dat stonden er super leuke activiteiten klaar. Met de kleine kinderen begonnen we met het spel balletje tik waarbij er verschillende balletjes in het speelveld lagen. De kinderen konden een balletje oprapen waardoor zij de tikker werden en dan moesten ze de andere kinderen met het balletje tikken. Werden ze zelf getikt met een balletje, dan mochten ze het balletje laten liggen en verder rennen zodat iemand anders het balletje weer kon oprapen en de tikker werd. Daarna hebben we rollend lummelen gespeeld waarbij twee kinderen in het midden van de cirkel stonden. De andere kinderen moesten de bal overrollen naar elkaar zonder dat de kinderen in het midden de bal onderschepte. Als het de kinderen in het midden lukte om de bal te onderscheppen, mochten twee andere kinderen weer in het midden staan als lummel. We sloten de activiteiten met de kleine kinderen af met andersomdag. De kinderen moesten juist het tegenovergestelde doen van wat de begeleiders zeiden. Als de begeleider aan het rennen was, moesten de kinderen lopen. Werd er in de handen geklapt, dan moesten de kinderen op de grond stampen. De kinderen moesten goed nadenken wat nou het tegenovergestelde was van een bepaalde beweging maar konden altijd naar de andere begeleider kijken als ze er niet uit kwamen.

Met groep van wat grotere kinderen waren we begonnen met steen-papier-schaar-tikkertje. Als je getikt werd kon je weer vrijkomen door een potje steen papier schaar te winnen van iemand anders die was getikt. Vervolgens gingen we flink rennen met de kinderen, want ze gingen in een estafettevorm vier op een rij spelen. We hadden het spel meegenomen naar buiten en de kinderen moesten in twee teams racen tegen elkaar. Terwijl andere kinderen hun team coachte waar het fiche in gedaan moest worden, werd er door de kinderen bij het spel zelf goed nagedacht. We sloten af met katten tegen de muizen. Er waren drie teams met iedereen een eigen kleur staart en ze moesten proberen de staarten van de andere teams af te pakken. Het kon wel zijn dat een afgepakte staart weer opeens in het speelveld lag waardoor je weer mee kon doen als je goed aan het opletten was. Als je staart werd afgepakt mocht je wel nog je team helpen om de andere staarten af te pakken. Het team wat als laatste iemand met een staart over had, won het spelletje.

   

Vrijdag 17 maart

Het is alweer vrijdag! Vandaag hebben we weer wat leuke activiteiten bedacht om met een lach het weekend in te gaan. Als spelletje om op te warmen speelde we vandaag een tikspel. Bij dit tikspel zijn er twee verschillende kleuren tikkers en elke tikker heeft zijn eigen lege vak. Dit vak moeten zij zelf gaan opvullen met kinderen. Wanneer je namelijk getikt wordt moet je in het kleur vak gaan staan die de tikker ook draagt die jou getikt heeft. Heeft deze tikker bijvoorbeeld een rood lintje om dan moet jij in het rode vak gaan staan. wanneer alle kinderen getikt zijn kijken we welke kleur tikker de meeste kinderen heeft weten te tikken.

Toen iedereen het alweer iets warmer had speelde we slagbal. Hierbij is er een veld partij en een slagpartij. De slagpartij slaat of schiet een bal in het veld. Wanneer deze aan de goede kant in het veld is gekomen dan mag deze persoon gaan rennen. Wanneer je een rondje hebt kunnen rennen zonder je af bent dan krijgt jou team een punt. de veldpartij moet zo snel mogelijk de bal zien te ‘branden’ in de hoepel voor aan het veld. Lukt dit terwijl de loper nog het rondje aan het rennen is? Dan is deze loper af en dan krijgt de slagpartij één kruis. Hebben zij drie kruizen dan wisselen we van de slagpartij en veldpartij. Op deze manier komt er aan het einde van dit spel ook een winnaar uit!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches