De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van hoedjesdans tot mini spelenkermis, een nieuwe week vol leuke activiteiten! – week 25

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 19 juni

Vandaag was weer een heerlijke dag om lekker buiten op het veld spelletjes te spelen. De kleine kinderen startten gezamenlijk met een warming/up spelletje op muziek. Hoedjesdans, een vorm van stoelendans waarbij zij in het rond danste en wanneer de muziek stopte ze zo snel mogelijk een hoedje op hun hoofd moesten zetten.
Vervolgens werd de groep in tweeën verdeeld en werden er twee verschillende waterspelletjes gespeeld. 
De ene groep begon met een waterestafette. Hierbij werd de groep in twee teams verdeeld. Beide teams legde te gelijke tijd een parcours af waarbij zij onder andere moesten springen, slalommen en hinkelen. Dit deden ze met een gevulde beker waarin onderin een gaatje zat. Het water liep er dus langzaam uit aan de onderkant. Het doel was om zoveel mogelijk water aan de overkant te krijgen samen met je team. Aan het team dus de taak om zo snel mogelijk het parcours af te leggen en zo min mogelijk water te verliezen onderweg. 

De andere groep startte met een tikspelletje, politie en boefje. Een groep kinderen (boeven) stond aan de ene kant van het veld met tegenover hen aan de andere kant van het veld een hele verzameling diamanten. De polities (twee tikkers) stonden hier tussenin. De boeven probeerde een diamant te pakken en snel terug te rennen zonder dat zij gepakt werden door de polities die hen probeerde te tikken met een natte spons. Lukte het de boeven om ongepakt terug te komen dan was het een punt voor de boeven, maar werden ze gepakt door de politie dan kregen zij een punt. Wie heeft er aan het eind de meeste punten? 

Met de grote kinderen begonnen we eerst met kreeftentikkertje en het blijft moeilijk om met je buik naar boven op je handen en voeten te lopen, vooral als je ook nog kinderen moet proberen te tikken. Vervolgens speelden we een estafetterace waarbij de kinderen een dienblad met bekers water naar de overkant moesten brengen om vervolgens het water in een emmer te gieten. Op het begin was het wat makkelijker, maar in de tweede ronde konden de begeleiders natte sponsen gooien op de kinderen. Hierdoor waren ze snel afgeleid en werd de kans groter dat ze het dienblad lieten vallen, en als dat zo was, moesten ze weer opnieuw beginnen. Ten slotte werd er een samenwerkingsspel gespeeld waarbij de kinderen bekertjes water door moesten geven over het hoofd. Veel bekers vielen en dan werden ze toch wel nat. Ook moesten ze op een gegeven moment de bekers juist door de benen doorgeven naar elkaar toe. Verschillende tactieken werden toegepast, maar nat worden kon niet worden uitgesloten. Omdat de kinderen nog veel energie hadden, gingen we daarna ook nog lekker een sponsengevecht doen. Ze wilde namelijk ook nog de begeleiders terugpakken voor het nat worden met sponsen door de estafetterace.

   

Dinsdag 20 juni

Ook vandaag is het weer een warme dag en we spelen dan ook drie verschillende spelletjes met water. We verdelen de groep op in 3 kleinere groepen en ieder groepje gaat elk spel langs.  

Een van de spelletjes is fopbal met een natte bal. Fopbal is eigenlijk voor de meeste kinderen al een bekend spelletjes dat ze ooit op school spelen of al vaker bij Sportstuif hebben gespeeld, dus iedereen kan hier goed aan meedoen.  

Ook spelen we het hoepel-op spelletje met water. Er zijn drie teams en de eerste van ieder team gaat in een van de vele hoepels staan. Hij / zij probeert het balletje in de emmer met water te gooien. Lukt dit? Dan mag je de hoepel meenemen naar je team. De hoepels liggen allemaal op verschillende afstanden dus iedereen kan hierbij zijn of haar eigen uitdaging kiezen.  

Het derde spelletje is geen flessenvoetbal, maar flessen gooien. De kinderen staan in een grote cirkel met voor zich een fles gevuld met water. De bedoeling is dat je met de bal een andere fles omgooit of rolt. Als je fles om is gevallen, moet je eerst de bal pakken en dan pas mag je de fles rechtop zetten. Wie kan het meeste water in zijn of haar fles houden?  

Wanneer we bijna klaar zijn met de activiteiten begint het te regenen. Sommige kinderen zijn hier erg blij mee en rennen in hun zwembroek of badpak nog lekker door de regen voor verkoeling. Andere kinderen schuilen onder de overkapping en onder leiding van juf Moniek wordt hier nog fanatiek gedanst.  

De bui stopt alweer snel en iedereen speelt nog lekker binnen of buiten totdat ze weer worden opgehaald.  

   

Woensdag 21 juni

Het is alweer woensdag, dat betekend dat we alweer op de helft van de week zijn. Het is vandaag een beetje een andere dag als anders omdat sommige kinderen schoolreisje of kinderfeestjes hebben. Hierdoor gaan er een aantal kinderen eerder weg of komen pas later aan.

Om deze reden hebben we een hele toegankelijke activiteit klaar gezet, de bekende spelenkermis. Omdat we een klein groepje hebben hadden we ook maar een aantal spelletjes uitgezet. Een aantal voorbeelden hiervan zijn jeu de boules, ringwerpen, pittenzakjes gooien, frisbee gooien en steen, papier, schaar estafette. Aan het begin van deze mini spellen kreeg iedereen zes fiches. Hiermee kon iedereen elkaar uitdagen voor een spel. Won je het spel dan kreeg je een fiche van de ander, verloor je dan moest je deze afgeven. Aan het einde van de middag toen iedereen een al flink wat spelletjes hadden gespeeld telde we wie de meeste fiches had verzameld. Maar zelfs wij als Sportstuif begeleiding konden het niet winnen van de winnaar van dit spel.

Aan het einde van deze dag hadden we met iedereen zeker een lekker ijsje gegeten omdat we allemaal zo goed ons best hadden gedaan!

   

Donderdag 22 juni

Na alle warmen dagen, zat het eraan te komen dat het ging regenen. Vandaag was de dag dat de regen met grote hoeveelheden naar beneden bleef vallen. We moesten improviseren om toch leuke activiteiten te kunnen doen, maar dan met uitzondering een keertje binnen in plaats van buiten. Toch hebben we de kinderen hun energie goed kwijt kunnen laten raken. We hadden vier verschillende activiteiten uitgezet waarbij de kinderen na vijftien minuten doordraaiden naar de volgende activiteit. We speelden ballonvolleybal in een veld die creatief in elkaar was gezet met krukken waarbij de kinderen de ballon in het veld van het andere team op de grond moesten laten komen. De tweede activiteit was pictionary, waarbij de kinderen een voorwerp of beweging op papier kregen te zien. Vervolgens moesten ze raden wat de tekening moest voorstellen. Ook mochten ze zelf iets tekenen om de andere kinderen te laten raden. De derde activiteit was hints waarbij een kind een woord kreeg te zien en het vervolgens zonder te praten uit moest gaan beelden. De andere kinderen moesten raden wat het woord was. De laatste activiteit was de geheime danser waarbij één kind de ruimte moest verlaten. Vervolgens moesten de andere kinderen iemand uitkiezen die de geheime danser was. Wanneer het weggestuurde kind terugkwam, moest de geheime danser beginnen met een beweging en moesten de andere kinderen dat nadoen. Het weggestuurde kind moest raden wie de geheime danser was door goed op te letten wanneer de beweging weer veranderde. Ondanks veel regen, hebben we de kinderen goed kunnen vermaken met binnen activiteiten.

   

Vrijdag 23 juni

Het is weer de laatste dag van de week en na een regenachtige donderdag is het vandaag weer zomers weer. We zien op de weersvoorspellingen dat het na het weekend weer wat minder warm wordt, dus besluiten we om nog een dag van onze buikschuifbaan te genieten. We vinden het wel belangrijk om eerst nog wat gezamenlijks te doen, zodat kinderen die niet willen buikschuiven ook kunnen tekenen, knutselen etc., maar we toch nog een activiteit met zijn alle hebben.  

We beginnen met een tikspel, waarbij iedereen de tikker kan zijn. Er wordt bijvoorbeeld geroepen “alle kinderen met sandalen aan zijn de tikker”, dan gaan al deze kinderen tikken. Door steeds verschillende dingen te roepen, zijn er steeds andere tikkers. Als je getikt bent, ga je met je benen open staan en als er iemand onderdoor kruipt ben je weer vrij.  

Na het tikspel spelen we ook nog Annemarie Koekkoek. Wij, als begeleiders van Sportstuif, gaan met onze rug naar de kinderen toe staan en roepen “Annemaria Koekkoek”. Iedereen die hierna nog beweegt wordt natgespoten met een waterpistool en moet vijf stappen terugzetten. Degene die heel goed stil blijven staan, blijven droog en degene die als eerst bij ons op de lijn is wint.  

Wanneer de twee gezamenlijke spelletjes zijn afgelopen, mogen de kinderen op de buikschuifbaan. Kinderen die dit niet willen gaan iets anders doen. Aan het einde van de middag vieren we nog een verjaardag met een lekkere traktatie. Zo gaan we goed het weekend in! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches