Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Van een stormbaan tot frisbee golf, veel verschillende toffe activiteiten! - week 46

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 13 november

Vandaag zijn we de week gestart met een dag vol regen. Gelukkig hadden we bij Sportstuif geluk en werd het in de loop van de middag droog en konden we alsnog lekker naar buiten. We hebben vier verschillende spelletjes gespeeld op het veld. Om even op te warmen speelden we met z'n allen selfie-tikkertje.

Na de warming-up werd de groep ik drieën gesplitst en speelden we de volgende spelletjes. Het eerste spelletje dat op het programma stond was steen, papier, schaar estafette. Daarnaast werd er fopbal gespeeld, het wel bekende spelletje waarbij één kind in het midden van een kring gevormd door de rest van de kinderen staat. Hij of zij gooit wel al dan niet een bal om en om naar de kinderen. Wanneer de bal echt gegooid wordt moet deze worden gevangen. Wanneer de bal nep gegooid wordt en het andere kind de beweging maakt de bal te gaan vangen door z'n handen van de rug te halen is hij of zij af. Wanneer de handen op de rug blijven heeft hij of zij het goed gedaan en mag er nog een rondje door worden gespeeld.

Het derde en laatste spelletje wat werd gespeeld was het chaosdoelenspel. Een spel waarbij twee rijen gevormd door 5 goaltjes tegenover elkaar staan. In elk doel staat één kind. De kinderen mogen doormiddel van schieten of gooien bij elkaar proberen te scoren. Wanneer en in jouw goaltje gescoord is dan moet je wisselen met één van de kinderen die staat te wachten aan de kant. Doordat er meerdere ballen in het spel zijn kan dit soms snel gaan.

Kortom weer een leuke middag vol afwisselende activiteiten op het veld met z'n allen!

   

Dinsdag 14 november

Hoewel het weer vandaag niet mee zat, weerhield het ons er niet van om binnen een leuk en sportief programma te draaien. Vandaag stonden er 4 spelletjes op het programma: Zakkenrace, pittenzakken mikken, sjoelen en Blokjes Estafette. Bij de zakkenrace moesten 2 teams strijden om als eerste over de finish te springen in een springzak.

Bij pittenzakken werpen moesten de kinderen in teamverband zoveel mogelijk punten scoren.

Bij sjoelen moesten de kinderen wederom hun mikvaardigheden laten zien en met 6 blokjes zo hoog mogelijk scoren.

Als laatste moesten de kinderen in twee teams tegen elkaar een zo hoog mogelijke toren bouwen. Als een kind zijn of haar blokje had toegevoegd aan hun stapel, moesten ze terugrennen en de volgende een high five geven voor dat de volgende mocht vertrekken. Na een bepaalde tijd draaiden we door, zodat iedereen alle vier de spelletjes kon spelen.

   

Woensdag 15 november

Het is weer een even week, dat betekend dat het weer tijd is voor de woensdagmiddag activiteit. Na de lunch moesten we de laatste kinderen ophalen. Toen we compleet waren konden we starten met de activiteiten. Hier kwamen ook nog een aantal kinderen naar toe die zich hier voor hadden ingeschreven.

We begonnen de activiteit met een gezamenlijk estafette spel. Hier in streden vier teams die aan het einde hun eigen kleur pion op moesten halen. Het team wat het snelste het parcours had afgelegd en alle pionnen had verzameld die won dit spel.

Na dit warming-up spel stonden er twee verschillende onderdelen op het programma. Het eerste wat we speelden waren verschillende XXL games. Hier bij kun je denken aan twister, mikado, jenga en vier op een rij. Iedereen had hierbij de vrije keuze wat hij of zij wil gaan spelen.

Aan de andere kant stond een stormbaan klaar. Hier moesten de kinderen telkens een race tegen elkaar afleggen. Dit vinden de kinderen altijd onwijs leuk.

   

Donderdag 16 november

Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan voor de buiten activiteiten.

We zijn begonnen met inktvis tikkertje, de tikkers liepen in het veld met een hoepel. Als je werd getikt werd jij ook mee tikker aan die hoepel. Wanneer er vier kinderen aan een hoepel zaten werd het groepje gesplitst in twee hoepels.

Na het beginspel hebben we de groep gedeeld in drie groepen die ieder drie spellen spelen.

De eerste activiteit was vloer is lava, de kinderen startte vanaf het begin punt en ze moesten samen de overkant bereiken zonder de vloer te raken.

De andere activiteit was makers en krakers. In het speelveld lagen pionnen. De kinderen werden verdeed in twee groepen, de ene groep moest de pionnen maken (rechtop zetten) en de andere groep moest de pionnen kraken (neer leggen). De groep die het meeste pionnen had gemaakt of gekraakt binnen een bepaalde tijd had gewonnen.

De laatste activiteit was het doorschuif tikkertje. Er waren twee vakken naast elkaar waarin bij ieder vak één tikker stond. Was je in het ene vak getikt? Dan ging je door naar het andere vak etc. 

De tikker die na een bepaalde tijd de minste kinderen in zijn/haar vak had, had gewonnen.

   

Vrijdag 17 november

Vanmiddag was het voor het eerst sinds lange tijd weer lekker zonnig! Dat geeft toch altijd net wat extra motivatie bij de sportactiviteiten. 

Na het vrij spelen en het fruit eten is het tijd om naar buiten te gaan. Helaas is de zon rond deze tijd alweer onder aan het gaan, maar gelukkig mogen we er op de helft van het veld nog van genieten. De activiteiten staan vandaag in het teken van frisbee. We starten met een tikspel. Als je getikt wordt ga je met je benen uit elkaar staan. Gooit iemand een frisbee door je benen, ben je weer vrij. 

Hierna spelen we in groepjes frisbee-golf. Je raadt het al: een mix tussen frisbee en golf. Over het hele veld zijn in totaal 12 verschillende holes uitgezet. Dit zijn hoepels waar de frisbee uiteindelijk doorheen moet in zo min mogelijk worpen. Alle holes hebben ieder zijn eigen uitdaging. 

De groep is verdeeld in groepjes van drie kinderen, waarbij er in ieder groepje een ouder kind zit om de kleinere kinderen te begeleiden. Zo hebben zij naast een meedoen, nog een andere taak. We merken dat de oudere kinderen dit ook altijd leuk vinden om te doen. 

We zien de frisbees tegen verwachting in bij alle leeftijden in vrij weinig worpen door de hoepel gaan. We zien ook dat de oudere kinderen hun begeleidende taak super goed uitvoeren. Complimenten voor iedereen vandaag. Fijn weekend en tot volgende week! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches