Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Tussen alle regenbuien door konden we toch heerlijk buiten spelen – week 12

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 20 maart

Vandaag speelde de jonge kinderen met z´n allen om op te warmen een tikspelletje. Vuurwerktikkertje, een spel waarbij er twee tikkers zijn en de rest van de groep zijn lopers. Wanneer je getikt bent zak je door je knieën, alle andere kinderen die nog niet getikt zijn kunnen je vrij maken door een hand op het hoofd te leggen van de getikte persoon. Samen springen ze nu in de lucht met hun armen omhoog en maken hierbij het geluid van een vuurpijl die de lucht in vliegt. Nu mogen beide kinderen weer meedoen. 

Na de warming-up wordt de groep in tweeën gesplitst. Beide groepen spelen drie verschillende spelletjes. 

Het eerste spel is een mikspel waarbij de kinderen in twee groepen beide aan één kant van een bank staan. Op die bank staat een hele rij pionnen. Vanaf beide kanten proberen de kinderen de pionnen van de bank te gooien. Welk team lukt het om de meeste pionnen van de bank te gooien? Daarna speelde de kinderen een voetbal mikspel. Er werd een kring gevormd met pionnen. De kinderen namen allemaal plaats tussen twee pionnen in. Op deze manier vormde de pionnen voor ieder kind een eigen goaltje. Nu probeerde iedereen bij een ander kind te scoren in de goal. Als laatste speelde de kinderen een samenwerkingsspel, namelijk de vloer is lava. De kinderen probeerden met een aantal hoepels naar de overkant komen, zonder dat zij hierbij op de grond stapte. Welk team kan dit het snelst? 

Met de grote kinderen waren we gestart met EHBO-tikkertje. Bij dit tikspel moet je doen alsof je gewond bent op de plek waarop je getikt bent. Als je op je schouder getikt bent, moest je de schouder vast houden en doorgaan met rennen of tikken. Sommige kinderen kregen het heel lastig met tikken doordat ze op de voet getikt werden, hinkelend verder dus! Vervolgens hebben we het spel Kubb gespeeld in twee teams. Hierbij proberen de kinderen van elkaar blokjes om te gooien met stokjes waarbij ze ten slotte de koningin om konden gooien om het spel te winnen. Een competitief spelletje waarbij de kinderen erg hun best deden om te winnen door goed en gecontroleerd te mikken op de blokjes. Ten slotte hebben we de kennis van de grote kinderen getest met Ren je rot. Bij dit quizspel kregen de kinderen vragen gesteld met drie verschillende antwoordopties. Elk antwoord was gekoppeld aan de kleur groen, blauw of rood. In het veld waren drie vakken uitgezet in dezelfde kleuren. Dachten de kinderen dat het antwoord op de vraag rood was, moesten ze naar zo snel mogelijk naar het rode vak rennen. Van vragen over Nederland tot vragen over fruit, de kinderen moesten goed nadenken en vervolgens een flinke sprint zetten.

   

Dinsdag 21 maart

De dinsdag middag was het gelukkig droog waardoor we met alle kinderen heerlijk het veld op konden om weer veel leuke activiteiten te doen.

De groep kleine kinderen begonnen met slingertikkertje. Wanneer je getikt was door de tikker moest jij de hand van deze persoon vast houden en samen de rest gaan tikken. Zo werd de slinger steeds langer en langer dus moest je goed samenwerken om iedereen te tikken.

Na dit beginspel speelde we drie verschillende kleine spellen met deze groep. Als eerste spel hadden we ringwerpen. Hier stonden hoepels op verschillende afstanden van het startpunt. Gooide je de hoepel om een pion dan had je één punt. Dit speelde we met twee teams tegen elkaar, na elke ronde telde we welk team de meeste punten had behaald. Het tweede spel was het bekende kat en muis. En het derde spel wat we met de kleinere kinderen speelde was een safari spel. Er stonden vier verschillende kleuren hoedjes in een vierkant. Er waren maar drie groepjes verdeeld over drie pionnen, dat betekend dat er één pion leeg was. Elk groepje had een verschillende naam gekregen, de ene waren giraffen, de andere leeuwen en de andere olifanten. Wanneer jou dier naam werd geroepen door de begeleider dan moest jou groepje naar de lege pion rennen. Maar dit is natuurlijk niet zo makkelijk als het lijkt. In het midden van het veld stond namelijk een stroper, als deze persoon je had getikt was je af en moest je even aan de zijkant van het veld wachten.

Met de oudere kinderen speelde we ook verschillende spelletjes. Hier begonnen we met hokbal. Bij dit spel speelde we gewoon een tikspel in een vierkant. Als je getikt was moest je in een vak hiernaast gaan staan en de bal pakken die in dit vak lag. Kon jij deze bal overgooien met iemand die nog in het veld stond? Dan mocht jij ook weer mee doen met het tikspel! Het volgende spel wat we met deze groep speelde was een grote vorm geluksestafette. Bij deze vorm staan er twee rijen van twaalf pionnen. De eerste pion is al plat gelegd omdat deze niet mee doet met het spel. Aan het begin van deze rij liggen er twee dobbelstenen. Allebei de teams beginnen met het gooien van deze stenen en telt deze som bij elkaar op. Wanneer je dus bijvoorbeeld drie en vier gooit dan is dat totaal zeven. Dan ren je naar de zevende pion en leg je deze neer. Zo spelen we het verder tot het eerste team alle pionnen om hebben. Maar wanneer de zevende pion al om ligt en je gooit nog een keer zeven, dan hoef je alleen maar naar de pion te lopen en deze aan te tikken. Dus bij dit spel moesten we rekenen en rennen tegelijk! Het laatste spel wat we speelde was een pion flip spel. Alle kinderen krijgen één pion. De pylon moet met een draai (flip) worden gegooid en met rechtop landen. Lukt dit? Dan mocht je een hoedje uit het speelveld gaan halen. Wanneer alle hoedjes op zijn kijken we wie de meeste hoedjes heeft verzameld en dus heeft gewonnen!

   

Woensdag 22 maart

Het midden van de week is weer aangebroken en dat is ook meteen een rustigere dag bij Sportstuif Son en Breugel. Waar sommige kinderen een korte dag hebben op school, hebben andere kinderen gewoon de normale schooltijden zoals de rest van de week. De kinderen met de korte dag op school, lunchen dan bij Sportstuif en hebben iets langer de tijd om vrij te spelen.  

Om 14:15 uur is ook de laatste school uit en als we helemaal compleet zijn, eten we gezamenlijk een hapje fruit. Na het fruit eten zijn er ook twee kinderen die vanuit ons naar de hockeytraining gaan. Kinderen die moeten hockeyen of op een andere sport zitten en moeten trainen, helpen wij graag klaar te maken voor hun training. Bijvoorbeeld bij het helpen van omkleden of bij het opwarmen van het avondeten als er in de avond getraind moet worden. Wanneer de twee meiden gaan hockeyen, starten wij met de rest van de groep met de dagelijkse activiteit op het veld.  

Vandaag starten we met olifantentikkertje. Twee kinderen hebben een buis in hun hand die dient als olifantenslurf. Wanneer ze hiermee een kind tikken, is die af. Als je getikt bent moet je buiten het veld een pittenzakje in een hoepel mikken. Gelukt? Dan mag je weer meedoen! 

Hierna spelen we een estafette waar naast snelheid ook een klein beetje geluk bij komt kijken. Er zijn twee teams en telkens rent er een iemand van het team naar de pionnen toe. Hieronder liggen speelkaarten nummer twee tot en met tien. Het is de bedoeling dat je deze met je team op de juiste volgorde omdraait. Dus draai je als eerst een vijf om, dan moet de pion er weer terug op. Pak je de twee, dan mag je de pion eraf halen en is het de bedoeling dat de volgende een drie omdraait. Het team dat als eerst bij de tien is, heeft gewonnen.  

Na de spelletjes spelen we nog een half uur buiten op het veld. Hierna gaan we terug naar binnen, waar de volgende zich klaarmaakt voor de hockeytraining. De rest van de middag spelen de kinderen nog met wat ze leuk vinden totdat ze weer opgehaald.  

   

Donderdag 23 maart

Vandaag was het erg regenachtig in Son, er waren leuke activiteiten voorbereid die de kinderen buiten konden spelen. Het was echter even afwachten voor hoelang we naar buiten konden, want de regen kwam met bakken naar beneden. Bij Sportstuif zijn we niet van suiker, dus we zijn toch lekker naar buiten gegaan op een punt dat het verantwoord was. Wel hebben we de voorbereide activiteiten een week opgeschoven doordat we deze anders niet allemaal binnen het tijdsbestek van droogte uit konden voeren. Maar dat maakt niet uit, want we hebben toch lekker gesport! We zijn begonnen met wie ben ik tikkertje. Bij dit tikspel moesten de kinderen goed luisteren, want iedereen kon opeens tikker worden. Als de begeleider een attribuut van een kind opnoemde, werd dit kind de tikker. Van een oranje jas, naar op basisschool de Ruimte op school zitten, veel verschillende attributen werden genoemd zodat alle kinderen de andere kinderen in het spel konden gaan tikken. Daarna sloten we de activiteiten af met een voetbalwedstrijd op het gehele hockeyveld. Niet zomaar een wedstrijd, een topper namelijk: Alle kinderen tegen alle begeleiders. Normaal speel je een wedstrijd 11 tegen 11 maar deze wedstrijd leek meer op 6 tegen 35. Het was mooi om te zien hoe fanatiek de kinderen deden verdedigen en hoe ze samen speelde om goals te kunnen maken bij de begeleiders. Een regenachtige wedstrijd, die de begeleiders uiteindelijk toch wonnen door een late goal die het 5-4 maakte!

   

Vrijdag 24 maart

Wat gaat de tijd toch weer snel, het is alweer vrijdag! Vandaag beginnen we samen met een warming-up spel en dat is vandaag stopcontact tikkertje. Bij dit spel lopen er twee of drie tikkers in het veld. Ben je getikt dan ga je met twee armen in je zij stil staan. op deze manier ben jij een stopcontact. Een ander kan jou weer vrij maken door de ‘stekker’ (twee armen vooruit) in het stopcontact te doen. Dus er gaan twee armen door de twee gaten die de ander heeft gemaakt. Ben je weer vrij? Dan mag je weer mee doen met het spel.

Hierna hadden we een heel leuk en lang parcours uitgezet voor alle kinderen. Je moest hier bijvoorbeeld over een bank, over een touw, springen, hinkelen en slalommen. Dit lag allemaal verspreid over een grote ronden waardoor de kinderen bij elke ronden konden tellen hoeveel zij al hadden. Zo werd het toch nog een beetje een wedstrijdje en kwam er wat tempo in bij de kinderen!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches