Wat is Sportstuif een fijne BSO! De opvang bestaat grotendeels uit sport en spel, waarin kinderen alle facetten van het spel leren kennen. Winnen, verliezen, samenwerken, sociaal zijn etc. Ook is er genoeg ruimte om te knutselen, kleuren of gewoon lekker even niks. Onze dochters kijken altijd erg uit naar de dagen waarop ze naar Sportstuif kunnen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden wat betreft de opvang en is er nooit iets teveel. Enthousiasme straalt van de begeleiders af en zijn zij altijd bezig met nieuwe bezigheden in spelvorm. Door de korte lijntjes is er snel en direct contact zodat je al ouders weet wat de kinderen die dag hebben gedaan! Wij zijn erg tevreden met deze opvang.

Irene van Erp Irene van Erp
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Temperaturen stijgen snel! - Week 29

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De temperaturen beginnen al goed te stijgen in Nederland. Goed om te horen zodat wij lekker naar buiten kunnen met Sportstuif!


Maandag 11 juli

De zomervakantie komt steeds dichterbij en de kinderen hebben dit ook steeds meer in de gaten. Door deze reden gaan we lekker snel met het sport en spel programma aan de slag om die kriebels weg te krijgen!

We hadden de groep in tweeën gesplitst waarbij de ene groep startte met het spelletje Slagbal. Bij dit spel zijn er twee teams, het veldteam en het slagteam. Bij het slagteam moeten de kinderen om de beurt de bal zo ver mogelijk in het veld slaan met een betje of je mag de bal gooien. Als dit is gebeurd moet je over verschillende honken lopen die in een driekwart cirkel verdeeld zijn. In tussentijd moet het veldteam de bal zo snel mogelijk te pakken krijgen en in de mand krijgen. Wanneer je als slagteam denkt dat je de gehele ronde niet haalt mag je bij een honk staan. Hier ben je vrij wanneer de bal in de mand wordt gestopt door het veldteam. Wanneer je nog aan het rennen was en geen honk bereikt hebt ben je af. Als je alle honken hebt doorlopen scoor je een punt voor het slagteam. Als binnen het slagteam je drie keer af bent wordt er gewisseld, het slagteam wordt het veldteam en andersom.

Het andere spel was een Dobbelsteen-estafette, bij dit spel werd ook de groep in twee teams gesplitst waarbij voor hen een rij van 6 pionnen staan. De bedoeling is dat de eerste in het team de dobbelsteen gooit waarbij het getal tussen 1 en 6 kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld 3 gooit loop je naar pion nummer 3 en draait deze om. Als deze is om gedraaid mag de volgende de dobbelsteen gooien. Het team dat als eerste alle 6 de pionnen heeft omgedraaid wint!

  


Dinsdag 12 juli

Vandaag was het weer een beetje benauwd en goed warm. We speelde daarom even wat rustigere spelletjes en hadden we de watersproeier aanstaan!

Het ene spel was Fopbal, bij dit spel gingen alle kinderen in een grote cirkel staan waarbij 1 iemand in het midden van deze cirkel stond met een bal. Alle kinderen in de cirkel moesten de handen op de rug houden. Als het kindje in het midden de bal naar je toe gooide moest je deze vangen. Als hij of zij jou fopte en de bal toch niet gooide en jij je armen naar voren deed was je af. Wie van de groep houdt het langste vol zonder gefopt te worden?

Het andere spel heette Lekkerland-Viesland, bij dit spel bestaat het veld uit een lekkerland aan de ene kant van het veld en een viesland aan de andere kant van het veld. In het midden begint iemand als tikker, de overige spelers beginnen aan de lekkerland kant. De speler in het midden roept iets van eten of drinken. Vindt je dit lekker blijf je staan maar als je dit vies vindt moet je gaan rennen naar viesland. De speler in het midden mag jou proberen te tikken, wanneer dit gebeurd ben je af. Wie blijft als laatste speler over?

  


Woensdag 13 juli

Vandaag was het erg warm en waren we met een klein groepje. Om die reden hadden we een klein uitje gepland staan naar de Splinter! In het begin mochten alle kinderen het water even in om goed af te koelen. Later verplaatsten we ons naar de speeltuin waar iedereen lekker kon klimmen en klauteren.

  


Donderdag 14 juli

Veel kinderen hadden op school al veel buiten gespeeld en waren erg moe. Om die reden begonnen we met een rustig tikspelletje en later speelde we met heel de groep Acrogym. Hierbij waren er verschillende afbeeldingen met groepjes mensen die bepaalde oefeningen deden. De bedoeling was om dit in het echt na te bootsen!




Vrijdag 15 juli

Alweer de laatste dag van de week en het was vandaag ook goed warm! Om die reden hadden we buiten de tuinslang aangesloten met daarop een grote sproeier. Iedereen was van te voren goed ingesmeerd en kon daarna lekker naar buiten. Wie durfde het meeste aantal keer door de sproeier heen?

  



Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches