Bij sportstuif zijn de kinderen heerlijk de hele dag bezig!

Maartje Maartje
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Sportactiviteiten bij Sportstuif! Week 37 - 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

We zijn weer gezellig op bezoek geweest op locatie bij Sportstuif Best. De reden waarom we deze week bij Sportstuif Best waren is omdat daar ook heel veel andere kinderen sportief bezig zijn. Op deze manier kunnen er nog leukere en uitdagende sportactiviteiten gegeven worden!

Bij Sportstuif starten we altijd de middag met fruit eten, deze week was dan ook geen uitzondering!

 

Na het fruit eten verzameld iedereen op het grote hoofdveld waar de sportactiviteiten worden gegeven. Deze week stond onder andere Chinese Muur op het programma waarbij iedereen flink enthousiast aan meedeed! Er staat een iemand in het midden van het veld die het begin van de Chinese Muur moet voorstellen. Deze moet helemaal stil staan en mag niet rondlopen op het veld. Ook staat er een tikker in het veld die om de Chinese muur rondloopt. Alle andere kinderen moeten proberen van de ene kant van het veld naar de andere kant van het veld te komen zonder getikt te worden. Wanneer dit wel gebeurd moeten zij zich aansluiten bij de Chinese Muur die op een lijn blijft staan. Zo probeert de tikker zoveel mogelijk te tikken tot dat de muur helemaal compleet is.

 

 

Dinsdagen en donderdagen worden steeds populairder waardoor we met een nog grotere groep staan! Afgelopen donderdag hebben we het spel levend dieren stratego gespeeld. Hierbij zijn er 2 teams die tegen elkaar strijden om de vlag te vinden van de tegenstander. Elk team moet daarom in het begin in hun eigen gebied een vlag verstoppen. Naast deze vlag krijgt iedereen binnen het team een kaartje waar een dier op staat. Je hebt hierbij 10 verschillende dieren waarbij 1 het sterkte dier is en 10 het minst sterke. Wanneer de teams elkaars vlaggen aan het zoeken zijn kun je getikt worden. Wanneer je getikt wordt laat je het kaartje aan elkaar zien, degene met het sterkte dier wint en krijgt het kaartje van de tegenstander. De tegenstander gaat dan weer terug naar het eigen gebied waarbij je een nieuw kaartje krijgt. Het team die de vlag als eerste vind en veilig terugbrengt naar het eigen gebied wint!

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Op woensdag 29 september is er een open middag op locatie bij Sportstuif Son en Breugel. Ouders en kinderen zijn van harte uitgenodigd om hier een kijkje te gaan nemen. Natuurlijk hebben we hier een paar sportieve activiteiten waar kinderen aan kunnen deelnemen! Aanmelden is hierbij niet nodig.

 

Tot snel bij Sportstuif !

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches