Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Slagbal, trefbal en nog meer leuke activiteiten die we deze week mochten doen – week 4

Maandag 25 januari

De kleine kinderen mochten het spel bewaak de kluis spelen. Bij dit spel waren er twee bewakers die een vak vol met sportmaterialen moesten bewaken. De andere kinderen, de dieven, stonden op een afstand allemaal in een hoepel. De dieven moesten proberen om de spulletjes uit het vak van de bewakers te pakken en terug te leggen in hun eigen hoepel. Als de dieven getikt werden door de bewakers met materiaal in hun hand, moesten ze het materiaal terug leggen in het vak van de bewakers. De dieven moesten samen werken om de bewakers af te leiden zodat ze de spullen konden pakken zonder getikt te worden.

De oudste kinderen speelden vandaag twee verschillende activiteiten. Om op te warmen werd er tikkertje met een geheime tikker en verlosser gespeeld. Alle kinderen deden hun ogen dicht. Er werden twee tikkers (één tikje op de schouder) en twee verlossers (twee tikjes op de schouder) gekozen. De rest van de kinderen waren de lopers. Wanneer je werd getikt door de geheime tikkers moest je stil staan in het veld. De verlosser kon je weer bevrijden door je aan te tikken. Het doel van de tikkers was naast het tikken van de spelers om erachter te komen wie de geheime verlossers waren. Op deze manier konden zij alle spelers uitschakelen. Nadat alle kinderen goed warm waren hebben we met z'n allen een potje slagbal gespeeld. De groep werd in tweeën gesplitst, een veldpartij en een slagpartij. De eerste persoon van de slagpartij bracht de bal in het veld door met een plankje tegen een tennisbal te slaan. Vervolgens probeerde hij of zij door langs alle honken naar de eindstreep te rennen. Wel moest er op tijd gestopt worden, want je moet stilstaan bij een honk voordat de bal gebrand werd in de hoepel door de veldpartij. Werd er toch te enthousiast doorgerend betekende dit dat het team een uitje had. Bij drie uitjes wisselde de veldpartij en slagpartij van positie. Het was een spannende strijd. Het ging een aantal rondes gelijk op. De laatste ronde mochten alle kinderen ervoor kiezen of ze de bal zoals de rondes ervoor inbrachten door te slaan met het racket of dat ze ervoor kozen om een voetbal in het veld te schieten. Zo is er uiteindelijk na de laatste ronde toch een winnaar uitgekomen. Maar vooral belangrijk is dat er een sportieve activiteit is gespeeld waar alle kinderen fanatiek aan hebben meegedaan vanmiddag!

   

Dinsdag 26 januari

In de ochtend had er één kindje bij Sportstuif een studiedag. Tijdens deze ochtend heeft hij lekker cakejes mogen bakken en natuurlijk mogen proeven. Ze waren heerlijk! Na de ochtend sloten al snel genoeg de andere kinderen aan. Waarna we lekker fruit konden gaan eten en daarna het veld op.

Tijdens de activiteit hebben we de groep weer in een oudere groep en een jongere groep verdeeld. Met de oudere groep begonnen we vandaag met garnalen vangen. Bij dit spel moet je in tweetallen de loslopende garnalen proberen te vangen. Als dit gelukt is moet de garnaal heel even aan de zijkant staan tot de volgende is gevangen, dan mag deze weer mee doen. Na dit warming-up spelletje zijn we met de grote kinderen gaan trefballen.

Met de jonge kinderen speelde we drie spelletjes. Als eerste spel speelde we schipper mag ik overvaren. Dit speelde we met alle kinderen samen. Na dit spelletje verdeelde we de groep in twee kleinere groepen. Het ene groepje ging de geluksestafette spelen. Bij dit spel staan er een aantal rijen van zes pionnen. Aan het begin van iedere rij staan de kinderen met een dobbelsteen. Deze dobbelsteen gaan ze gooien. Wanneer zij bijvoorbeeld zes gooien dan moet de voorste van het team naar de zesde pion lopen en deze omleggen. Zo doen ze dit bij alle getallen hetzelfde. Als ze nu voor de tweede keer zes gooien loop je weer naar diezelfde pion en zet je deze weer recht. Zo speel je door tot één team alle pionnen om heeft liggen.

Het laatste spel wat we speelde was de hoepeldans. Dit is hetzelfde als stoelendans alleen dan met hoepels. Alle kinderen dansen om een aantal hoepels heen, als de muziek stopt dan zoek je zo snel mogelijk een hoepel op. De persoon die geen hoepel heeft kunnen bemachtigen valt helaas af. Zo speel je door tot er één iemand heeft gewonnen. Na de activiteiten mochten de kinderen zoals gewoonlijk zelf kiezen waar ze mee gingen spelen tot dat ze opgehaald werden door de ouders.

      

Woensdag 27 januari

Het is weer woensdag en de week is weer doormidden. Vandaag had basisschool de Stokland een studiedag waardoor er twee kinderen de hele dag bij Sportstuif waren. Deze meiden wilde graag iets bakken en voor deze boodschappen zijn we eerst samen naar de supermarkt gelopen. Ze hadden het leuke idee om voor alle kinderen, die in de middag bij Sportstuif kwamen, cakejes te bakken. Ze hebben zelf het beslag gemaakt en terwijl de cakejes in de oven zaten hebben we de film Rapunzel gekeken. Toen de cakejes eenmaal klaar waren hebben ze er met versiering mooie creaties van gemaakt.

Als later in de middag ook de andere scholen een voor een uit zijn, wordt de groep steeds groter. We zijn de middag begonnen met vrij spelen. Het was koud buiten, dus iedereen kiest ervoor om binnen te spelen. Na het fruit eten, is het vaste prik om daarna naar buiten te gaan voor de sportactiviteiten. Door de kou was hier alleen niet iedereen heel enthousiast over, maar hup naar buiten en met genoeg beweging zijn we zo warm. We beginnen vandaag met verschillende tikspelletjes en dat warm rennen had iedereen goed begrepen. Er werd veel gerend en iedereen had zichtbaar plezier in de activiteit. Na het tikspelletje speelden we drijfbal. Hierbij zijn er twee teams die allebei aan een kant van het veld staan. In het midden van het veld ligt een grote skippybal. De bedoeling is om kleinere ballen tegen de skippybal aan te gooien, zodat de bal bij de tegenpartij over de lijn gaat. Als dit is gelukt, verdien je een punt voor je team. Aan het einde speelde we nog het bekende spelletje iemand is ‘m niemand is ‘m. We kunnen terugkijken op een middag activiteiten met super enthousiaste kinderen. In de middag hebben we nog de cakejes opgegeten die in de ochtend gemaakt zijn. Ze waren heerlijk meiden, dankjewel!

   

Donderdag 28 januari

Het was een gladde ochtend in Nederland waarbij de KNMI zelfs gewaarschuwd had met code oranje. Echter was het al een stuk minder koud dan de voorgaande dagen en toen de kinderen naar Sportstuif kwamen scheen zelfs de zon. Op deze dag stond de beweegactiviteit volledig in het kader van tikspelletjes. We waren met een kleiner clubje doordat een aantal oudere kinderen afwezig waren of eerder werden opgehaald. Om deze reden hebben we de tikactiviteiten in één grote groep uitgevoerd.

We begonnen als warming-up met het spel slinger tikkertje waarbij twee tikkers werden uitgekozen op het begin. Wanneer deze twee tikkers een loper tikte, pakten ze elkaars hand vast om samen meer lopers te gaan tikken. Op een gegeven moment kreeg je lange slingers van tikkers die samen de lopers in probeerden te sluiten. Het was leuk om te zien hoe de oudere kinderen de kleine kinderen mee aan de hand namen om samen de lopers te gaan tikken.

Als tweede spel speelden we lintjes dieven, een tikspel waarbij er twee politieagenten werden uitgekozen en de rest van de kinderen waren dieven. Drie van de dieven begonnen met een lintje in hun hand. De politieagenten moesten proberen om de dieven met een lintje te tikken, zodat zij het lintje terugkregen. De dieven mochten het lintje doorgeven aan een andere dief wanneer zij in het nauw werden gedreven door de politie. Wanneer de politieagenten alle drie de lintjes hadden verzameld, stopte het spel en wonnen de politieagenten. Als na een bepaalde tijd de lintjes nog niet verzameld waren, wonnen de dieven.

Ten slotte hebben we het spel geheime verlossers gespeeld. Bij dit spel werden er wederom twee tikkers uitgekozen maar deze keer moesten de tikkers mee met een begeleider zodat ze geen zicht hadden op de overgebleven groep. Binnen de overgebleven groep werden er twee verlossers uitgekozen. Zij konden de getikte kinderen verlossen door een bepaalde move uit te voeren. Deze move werd van te voren afgesproken binnen de groep. Vervolgens moest de groep zich verspreiden en kwamen de tikkers in het veld. De verlossers moesten zo stiekem mogelijk de getikte kinderen verlossen want de tikkers mochten niet weten wie de verlossers waren. Na een bepaalde tijd werd de groep bij elkaar geroepen en hadden de tikkers beide twee kansen om te raden wie de verlossers waren. Hadden ze goed geraden wie de verlossers waren, hadden zij gewonnen. Van een stiekem tikje op de schouder tot stampen met één voet op de grond, er waren verschillende moves voorbij gekomen!

   

Vrijdag 29 januari

Het einde van de week is weer aangebroken en we zijn vandaag met een groep van 15 kinderen. Na school begint iedereen met vrij spelen. Er worden spelletjes gespeeld, maar er wordt vooral door een groot gedeelte van de groep veel getekend en gekleurd. We hebben sinds vorige week nieuwe potloden en deze vallen goed in de smaak bij de kinderen! Na het fruit eten is het weer tijd om naar buiten te gaan voor de sportactiviteiten.

We beginnen vandaag met hoepeltikkertje. Hierbij liggen er in het veld verschillende hoepels en als je hierin staat ben je vrij en kun je dus niet getikt worden. Er is in de hoepel echter maar plek voor één iemand, dus komt er iemand bij jouw hoepel staan, dan moet degene die er het langst staat weer uit en kan je weer getikt worden. Hierna spelen we nog verschillende estafettes in twee teams. Een estafette met een parcours, waarbij ze een balletje naar de andere kant moeten brengen. Het team dat als eerste alle ballen naar de overkant weet te brengen, wint. Hierna spelen we nog de estafette met het ‘ijsje’. Degene die het parcours gaat rennen heeft dan een pion op de kop vast, met daarop een bal. Ze proberen het parcours zo snel mogelijk af te rennen zonder dat het ijsje valt.

De rest van de middag worden de tekeningen en knutselwerkjes nog afgemaakt en één voor één wordt iedereen alweer opgehaald. We kunnen weer gaan genieten van het weekend en uitkijken naar een nieuwe week bij Sportstuif!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches