De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pakjesavond, een studiedag en heel veel verschillende activiteiten! – week 49

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De eerste dag van de week was het meteen pakjesavond waardoor de kinderen dinsdag een studiedag hadden. Het was dus een feestweek voor de kinderen!

 

Maandag 5 december

Vandaag was er weer een gezellig grote groep kinderen bij Sportstuif. Toen de kinderen vanuit school bij Sportstuif aankwamen werden ze verrast door twee pieten bij de parkeerplaats. Na een leuke groepsfoto met de pieten en een lekker zakje pepernoten te hebben gekregen was het tijd om fruit te eten. Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan om drie verschillende activiteiten te spelen op het veld.

Vandaag speelde de kinderen steen papier schaar estafette. Een estafette vorm waarbij twee teams tegenover elkaar staan met tussen hen een grote slinger aan hoepels. Het eerste kind van elk team start met springen van hoepel naar hoepel. Op het moment dat de kinderen in de hoepels direct tegenover elkaar staan spelen zij het spelletje steen papier schaar met hun handen. Hierbij verslaat de steen (vuist) de schaar (twee vingers), het papier (vlakke hand) wordt verslagen door de schaar en het papier verslaat de steen. Het kind dat wint springt verder in de hoepels naar de overkant en het kind dat verloren heeft gaat uit de hoepelslinger. Van het verliezende team start een nieuwe speler met springen. Het team dat aan de overkant kan komen door snel te springen en de steen papier schaar wedstrijdjes te winnen haalt een punt.

Het tweede spel dat werd gespeeld is een tikspel met bal. De tikkers probeerde door samen te werken de lopers af te gooien met de ballen.

Het derde en laatste spel dat werd gespeld was beveiliger en boef. Een spel waarbij twee beveiligers probeerde alle materialen in hun ''huis'' te beveiligen, maar ondertussen probeerde de boeven spullen te stelen. Lukt het de boef iets te stelen en zonder gepakt te worden door de beveiliger veilig aan de overkant te komen?

Na drie leuke spelletjes zijn we snel weer lekker warm naar binnen gegaan, want het begon hard te regenen. Hier hebben de kinderen lekker gekleurd, verschillende spelletjes gespeeld en een hut gebouwd.

   

Dinsdag 6 december

Omdat het gisteren pakjesavond was hadden vrijwel alle scholen van Sportstuif Son en Breugel een studiedag. Dus in de ochtend kwamen de kinderen al naar de BSO. Toen we compleet waren gingen we naar Monkeytown Veghel. Hier hebben de kinderen heel de ochtend lekker vrij mogen klimmen en klauteren.

Met de lunch waren we weer in Son en Breugel om een boterhammetje te eten. Na het eten gingen we al vrij vlug met alle kinderen het veld op. Hier hebben we als eerste activiteit hebben we een tikspel gespeeld met een geheime bevrijder. Bij dit spel zijn er twee vaste tikkers, zij mogen alle kinderen tikken. Maar ook worden er voor dat het spel begint twee geheime bevrijders aangewezen. Dit doen we door deze aan te tikken wanneer de tikkers hun ogen dicht hebben. Tijdens het spel moeten de tikkers er achter proberen te komen wie de bevrijders zijn. Weten ze aan het einde wie dit waren?

Na dit spel speelde we met vier teams nog een estafette tegen elkaar. Hierbij moesten ze slalommen, springen en door een hoepel heen. Wie het snelste terug was met het hele team had gewonnen.

Na deze activiteiten mochten de kinderen lekker uitrusten tijdens een leuke film die we uit hadden gekozen. Deze hebben we gezellig met alle kinderen zitten kijken. Aan het einde van de film was het alweer het einde van deze studiedag.

   

Woensdag 7 december

Omdat we vandaag met een kleinere groep kinderen zijn is het een mooi moment om het nieuwe buitenspelletje Kubb uit te proberen. Dit is een buitenspel met als doel het omvergooien van houten blokken door er houten stokken tegenaan te gooien.

Het is de bedoeling dat je eerst alle houten blokken van de tegenpartij omgooit en als laatste de koning, voordat het andere team het doet. Tussendoor zijn er nog een aantal extra regels die we de kinderen proberen te leren. Voor de veiligheid is het de bedoeling dat de stokken onderhands gegooid worden, maar dit blijkt nog best lastig. Om het makkelijker te maken hebben we het veld later wat kleiner gemaakt.

Om de activiteit af te sluiten hebben we nog een tikspel gespeeld. We speelden eiland-tikkertje, waarbij er verschillende eilanden in het speelveld zijn. Wanneer je op een eiland staat ben je vrij en kan de tikker je niet tikken, maar komt er iemand bij jou op het eiland staan moet degene die er het langst staat weer weg. Leuk om te zien dat kinderen hier tactisch over nadenken! 

   

Donderdag 8 december

Vandaag zijn we weer met een gezellige grote groep kinderen, waardoor we tijdens de activiteit de groep in twee splitsen. We maken een verdeling tussen jong en oud, zodat er voor iedereen een activiteit is op zijn of haar niveau.

Omdat we gisteren met wat kleinere kinderen het spelletje Kubb hebben gespeeld, zijn we benieuwd hoe dit met de oudere kinderen gaat. Deze keer werd er sneller raak gegooid, waardoor we het spel ook helemaal af konden maken. De kinderen waren zelf ook super enthousiast!

Met de kleinere kinderen speelden we drie kleinere spelletjes. We deden fopbal, annemaria koekkoek en zeekomkommer-tikkertje. De eerste twee zijn bekend voor de kinderen, maar zeekomkommer-tikkertje deden we vandaag voor de meeste kinderen voor het eerst. Als je getikt bent is het de bedoeling dat je stilstaat en heel langzaam met je je handen boven je hoofd beweegt als een zeekomkommer. Iemand die nog vrij rondloopt kan je helpen door je handen vast te houden en drie keer heel hard te roepen; zeekomkommer, zeekomkommer, zeekomkommer. Hierna mag je weer meedoen.

Bij jong en oud vandaag geslaagde activiteiten met enthousiaste en fanatieke kinderen!

   

Vrijdag 9 december

Het is alweer vrijdag! Vandaag dus weer een kleinere groep waarvan de eerste kinderen al vroeg uit zijn en dus een boterhammetje mogen eten bij Sportstuif. Toen de andere kinderen ook uit school waren hebben we samen fruit gegeten. Hierna zijn we meteen begonnen met de activiteit.

De activiteit vandaag was materialen bingo. Dit spel was voor veel kinderen nog nieuw. We hebben verschillende materialen verstopt waar ook een nummer bij ligt. Alle kinderen krijgen een vel waar al deze materialen in een afbeelding op de vinden zijn. Nu moeten ze dus opzoek naar deze spullen. Wanneer ze iets hebben gevonden kunnen zij het nummer wat daarbij hoort aan ons doorgeven en wij strepen dit af. Wij houden dan dus ook in de gaten wie het eerste de kaart vol heeft. De eerste die dit heeft wint. Dit speelde we tot 3 kaarten helemaal vol waren.

Na de activiteit hadden de kinderen nog genoeg tijd om vrij te spelen. Hier kozen veel kinderen er voor om nog te tekenen en verschillende nieuwe spelletjes te spelen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches