Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ontzettend veel leuke en gevarieerde sport en spel activiteiten! – week 46

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Het was deze week weer wat kouder buiten, maar dat houdt ons niet tegen om weer lekker naar buiten te gaan voor veel verschillende en leuke activiteiten.

 

Maandag 14 november

We begonnen deze ochtend met een studiedag. Hier zijn we met alle kinderen van de Bloktempel naar speeltuin de Splinter geweest. Toen we terug kwamen hebben we gezamenlijk een boterham gegeten. Daarna volgden al snel de rest van de kinderen. Alle kinderen hebben we na het fruit eten gesplitst in twee gelijke groepen. Voor beide groepen stonden er twee activiteiten op het programma.
Het eerste spel was vuur, water, spons, een beginnende vorm van het spelletje levend stratego. De groep werd verdeeld in twee teams. Beide teams kregen een vlag om te verstoppen aan hun kant van het speelveld. Kinderen ontvangen aan het begin van het spel één kaartje met daarop een plaatje van vuur, water of een spons.  Tijdens het spel gaan de kinderen elkaar proberen te tikken, maar kunnen zelf ook getikt worden door het andere team. Wanneer er getikt is laten de kinderen elkaar hun kaartje zien. Hierbij geldt: Water verslaat vuur, vuur verlaat spons en spons verslaat water. Wie verliest geeft zijn kaartje af aan degene die heeft gewonnen en haalt een nieuw kaartje op bij de leiding. Welk team kan het langst met de kaartjes doorspelen en vindt als eerst de vlag van de tegenstander? 

Het tweede spel dat werd gespeeld vandaag was een voetbalspel. Er werden vijf drietallen gemaakt. Vier teams begonnen in het veld bij ieder een eigen goal en het vijfde team begon als wissel. Wanneer er werd gescoord bij één van de teams werd er gewisseld met het team dat aan de kant stond.  

   

Dinsdag 15 november

Vandaag hebben we 4 leuke spellen gespeeld, waarvan 2 spellen voor de kleine kinderen en 2 voor de grote kinderen. Bij de kleine kinderen speelde we boter, kaas en eieren estafette, dit is hetzelfde als drie op een rij. De voorste personen van de twee teams rennen naar het vak wat op de grond ligt. Hier leggen zij een pion van hun eigen kleur in. Als deze personen terug zijn gaan de volgende twee. Op deze manier proberen de kinderen drie pionnen van hun team op een rij te krijgen. Het tweede spel was de hoepeldans. Dit is hetzelfde als stoelendans alleen dan met hoepels. Wanneer de muziek stopt ga je zo snel mogelijk in een lege hoepel staan.

Bij de grote kinderen speelde we eerst Harry Potter tikkertje. Bij dit spel doet iedereen van te voren zijn ogen dicht en de spelleider tikt dan de kinderen op de schouder die tikker en bevrijder zijn. Dit weten ze dus allemaal niet van elkaar. Aan het einde van de ronde moet de tikker kunnen vertellen wie de bevrijders waren.

Het tweede spel wat we met de grote kinderen hadden gespeeld was tienbal. Dit is een spel waarbij twee teams tegen elkaar strijden om de bal zo vaak mogelijk naar elkaar over te gooien. Het andere team moet proberen de bal te onderscheppen, wanneer dit is gelukt moet het team wat dan de bal heeft proberen over te gaan gooien. Wanneer er tien keer naar elkaar over is gegooid zonder dat de bal werd onderschept dan had dat team één punt!

Na deze activiteiten werd het al snel donker buiten en werden de kinderen alweer opgehaald.

   

Woensdag 16 november

We zijn weer bij het midden van de week aangekomen en dat betekent een rustigere dag. Wanneer alle kinderen uit school zijn, we fruit hebben gegeten en twee kinderen naar de hockeytraining zijn kunnen we naar het veld voor de activiteiten.

Om te beginnen spelen we vandaag het spelletje raak en haal. Hierbij is er een veld met aan allebei de kanten twee teams. Zij mogen niet over de middenlijn komen. In elk veld staan er evenveel pionnen. Het is de bedoeling om met de ballen de pionnen van het andere team om te rollen of te gooien. Lukt dit? Dan mag je naar het veld van de tegenstander om de omgevallen pion op te halen. Deze mag je dan bij je eigen team in het veld zetten. We spelen met meerdere ballen, zodat het lekker snel gaat. Het team dat uiteindelijk de meeste pionnen in het veld heeft staan, wint het spelletje.

Als tweede spelen we het spelletje Hollandse leeuwen. Hierbij staan er twee kinderen in het midden van het veld. Wanneer zij roepen “Hollandse leeuwen” moeten de kinderen naar de overkant proberen te rennen zonder getikt te worden. De kinderen in het midden kunnen ook andere dingen roepen, maar alleen bij “Hollandse leeuwen” mogen de kinderen gaan rennen. Ben je getikt? Dan kom je ook in het midden staan en ga je mee tikken.

Om rustig af te sluiten spelen we nog een eindspelletje. Hierbij zijn er vier hoeken met verschillende kleuren. Eén kindje heeft de ogen dicht en de andere kinderen gaan bij een kleur staan. Als iedereen een kleur heeft gekozen, dan zegt het kindje met de ogen dicht een kleur. Alle kinderen die dan bij die kleur staat, zijn helaas af. Wie blijft er als laatste over?

Na de activiteiten hebben we de middag nog fijn afgesloten met vrij spelen. Er zijn verschillende spelletjes gespeeld, maar ook zijn er mooie tekeningen gemaakt voor Sinterklaas.

   

Donderdag 17 november

Vandaag zijn we met maar liefst 39 kinderen, dus dat wil zeggen een gezellige drukke boel. Veel kinderen begonnen gelijk met het maken van een mooie tekening of het bouwen van een hut. Ook fijn om te zien dat veel kinderen er nog steeds voor kiezen om lekker buiten te spelen.

Buiten spelen doen we sowieso allemaal na het fruit eten, want dan is het weer tijd om naar het veld te gaan voor de activiteiten. Omdat we vandaag weer met een grote groep zijn, wordt de groep gesplitst.  Met de oudere kinderen spelen we vandaag het spelletje ‘hako-bal’. Dit is een mix tussen handbal en korfbal. In het midden van het veld staan twee grote goals met de ruggen tegen elkaar. Hiervoor staat een keeper, met voor hem zijn verdedigers en daarvoor weer de aanvallers van de tegenpartij. Ieder moet in zijn eigen vak blijven. De aanvallers proberen doormiddel van de bal te gooien te scoren in de grote goal. Lukt dit? Dan krijgen ze een punt. Lukt dit niet, want de keeper of de verdediger houdt de bal tegen, dan kunnen zij de bal over de goals naar de andere kant naar de aanvallers van hun eigen team gooien. Want aan de andere kant van het veld staat precies dezelfde indeling, maar dan van de andere teams. We spelen met meerdere ballen, zodat iedereen lekker vaak de bal krijgt en extra alert moet zijn. Als afsluiter speelden we met deze groep nog tikkers & tovenaars op verzoek van de kinderen zelf.

Met de kleinere kinderen speelden we drie verschillende spelletjes, waar ze allemaal een keer langs gingen. We speelden pionnenroof, een hockeyparcours en twee is teveel tikkertje. Bij het spelletje pionnenroof hebben we allemaal tweetallen. Een van de twee bewaakt de pion en de ander probeert hem te roven. Als de rover de pion heeft gepakt, probeert hij zo snel mogelijk over de lijn te rennen. Hier is hij weer veilig. Wordt hij voor de lijn getikt door de bewaker, dan heeft de bewaker gewonnen.

   

Vrijdag 18 november

De laatste dag van de week hadden we weer een kleiner groepje. Met dit clubje kunnen we dan ook altijd op vrijdag gezamenlijk de activiteiten doen. We begonnen met een tikspel, we hadden deze een beetje aangepast naar het thema sinterklaas. Want in plaats van het gewone ‘sportstuif tikkertje’ werd het ‘sinterklaas tikkertje’. Wanneer je getikt was moest je met je armen gespreid gaan staan. Als er iemand anders in de buurt kwam mag deze persoon één arm omlaag gedrukt worden en daarbij wordt er sinter.. gezegd. Een ander persoon mag daarna de tweede arm omlaag drukken waarbij deze persoon ..klaas zegt. Als allebei de armen dan naar beneden zijn ben je weer vrij om mee te doen.

Het tweede spel wat we speelde was de vloer is lava. Twee teams strijden tegen elkaar om zo snel mogelijk aan de overkant te komen zonder de vloer te raken. Dit doen we met verschillende attributen zoals wat hoepels, frisbees, lintjes en ringen. Als klein afsluit spelletje speelde we annemaria koekoek.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches