De kinderen hebben het super naar hun zin bij Sportstuif. Hele fijne bso

Jochem-Sep-Tigo Kuijpers Jochem-Sep-Tigo Kuijpers
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Ontzettend veel activiteiten voor de grote en de kleine kinderen – week 5

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 30 januari

Het is weer maandag, dat betekend weer een nieuwe week met nieuwe activiteiten. Met de kleine kinderen begonnen we vandaag met een tikspel. Daarna werd deze groep in tweeën verdeeld en speelde we een estafette vorm en makers en krakers. De oudste groep heeft vandaag drie verschillende activiteiten gespeeld. Om even op te warmen hebben we met z'n allen rawhide gespeeld. Er zijn twee tikkers, de één loopt in het veld en de andere zit op de bank (deze vormt de middenlijn van het veld). De tikkers mogen beide maar aan één kant van het veld komen. Op het moment dat de ene tikker op de bank gaat zitten moet de andere opstaan en gaan tikken. Zo kan er toch aan beide kanten van het veld worden getikt. De lopers mogen namelijk wel wisselen van kant. Het is dus aan de tikkers de taak goed samen te werken om zo de kinderen te kunnen tikken.
Na de warming-up zijn we gesplitst in twee groepen en werden er twee verschillende spelletjes gespeeld. De eerste activiteit was een mikspel waarbij in het middel een rij gemaakt was met pionnen op een bank. Aan beide kanten stond een team die probeerde de pionnen om te gooien. Het team dat de meeste pionnen van de bank af wist te gooien won het spel. 

Het tweede spel dat werd gespeeld was een samenwerkingsspel. Er werden twee teams gevormd. Het doel van het spel was om minimaal vijf keer over te gooien binnen het team, zonder dat de tegenstander ertussen komt. Wanneer het lukt om vijf keer over te gooien mag er geprobeerd worden om te scoren door één iemand van het team in de hoepel te laten staan en daar de bal heen te gooien. Lukt het om de bal te vangen dan heeft het team een punt. Maar wordt de bal ondertussen onderschept door de tegenstander dan is het aan hen de taak om hetzelfde te doen. Zij beginnen met overgooien om vervolgens ook te proberen om te scoren in de hoepels. Het was een spannende wedstrijd, waarbij het gelijk opging tussen beide teams, er werd goed samengewerkt en overgegooid! Het was weer een gezellige middag vol sportieve activiteiten. 

   

Dinsdag 31 januari

De dinsdag zijn we altijd met een hele grote groep kinderen. Vandaag begon de dag met regen maar gelukkig werd het in de middag weer droog. Zo konden we met alle kinderen weer naar buiten!

Met de kleine kinderen begonnen we met dierentuintikkertje. Hier leg je in het tikveld verschillende hoepels met daarin één persoon. Deze persoon/dier moet in deze hoepel blijven staan, deze hoepel is namelijk een dierenhok. Vanuit de verschillende dierenhokken moeten de dieren de voorbij komende bezoekers tikken. Wanneer er een bezoeker getikt is dan moet deze even buiten het tikveld wachten. Naast dit spel speelde we ook de kamelenrace, iemand is ‘m niemand is ‘m en de Chinese muur.

Met de grote kinderen speelde we als openingsspel namentikkertje bij dit spel moeten alle kinderen op de achterlijn beginnen met rennen wanneer de spelleider dat zegt. Als de kinderen beginnen met rennen roept de leider van het spel ook twee namen van kinderen. Deze kinderen moeten op het moment dat ze genoemd worden meteen de andere kinderen proberen te tikken. Wanneer je getikt ben moet je even aan de zijkant wachten tot je weer mee mag doen.

Als tweede spelletjes speelde we sociaalbal. Bij dit spel is er één bal en twee tikkers. De tikkers moeten proberen om de persoon de die bal vast heeft te tikken. De kinderen in het veld moeten dus zo snel mogelijk de bal proberen over te gooien zodat zij niet af worden getikt. Als je getikt wordt met de bal in je hand dan moet je even naar de zijkant komen waarna je later weer mee mag doen.

Als laatste spel gingen we kwartetten, bij dit spel worden er vier groepjes gemaakt. In het midden ligt een vak met verschillende materialen daar in. Elk materiaal ligt vier keer in het vak. Je moet met je groep dus zo snel mogelijk vier van dezelfde materialen te pakken krijgen. Wel mag er ook bij jou gestolen worden, dus het kan zo maar zijn dat de buren het zelfde verzameld als jullie. Dan is het sparen erg lastig. We spelen dan welk groepje het snelste een kwartet heeft.

In plaats van het koekje aan het einde van de middag kregen we vandaag een traktatie van Hannah! Zij was vorige week jarig geweest en wilde dit graag vieren bij Sportstuif.

   

Woensdag 1 februari

Op woensdag is er voor sommige kinderen een langere dag bij Sportstuif, omdat ze een korte dag hebben op school. Vandaag geldt dit voor kinderen van de Bloktempel, de Harlekijn en de Stokland. We eten dan in de middag gezellig samen boterhammen en voor de rest hebben zij tijd om vrij te spelen totdat de andere kinderen van de Ruimte er ook zijn. Als de hele groep compleet is eten we samen fruit en maken we ons klaar om naar buiten te gaan voor de dagelijkse sportactiviteit.

Omdat de hockeytrainingen nu nog plaatsvinden in de dome, hebben wij de hele middag alle velden tot onze beschikking. Zolang dit nog zo is maken, moeten we hier ook gebruik van maken natuurlijk. We spelen vandaag het spel: de konijnen en de jagers. Je kunt het zien als een combinatie van verstoppertje en tikkertje. Er is een groep konijnen die zich schuil houden ergens op het terrein. We spreken van te voren goed af tot waar de kinderen mogen komen. Terwijl de konijnen zich verstoppen, wachten de jagers even binnen. Als iedereen een schuilplaats heeft gevonden, is het aan de jagers om op jacht te gaan. Als zij een konijn zien, dan moeten ze deze proberen te tikken. Dus als je als konijn gevonden bent, hoef je nog niet op te geven, want je kunt ook nog wegrennen en wie weet lukt het je om weer los te komen van de jagers. Je kunt dan zelfs weer een nieuwe verstopplek kiezen. Wanneer alle konijnen zijn getikt, komen we bij elkaar en kiezen we nieuwe jagers. De kinderen hebben drie kwartier lang het hele terrein over gerend, dus koud hebben wij het deze middag niet gehad.

   

Donderdag 2 februari

Vandaag was het winderig maar een fijne temperatuur om buiten de activiteiten te kunnen doen. Voor de grote kinderen stond de dag in het teken van ballen gooien en slaan, bewegingen die in slagbal veel terugkomen. Ze begonnen met het spel hoepelrichten waarbij de kinderen in twee teams op één goal in twee rijen stonden. Ze moesten van een gepaste afstand een balletje slaan, met een slagbetje, door de hoepels die in de goal hingen. Dit werd in een racevorm gedaan waardoor de kinderen zo snel mogelijk maar ook zo accuraat mogelijk moesten richten om te winnen.

Vervolgens gingen we door met een vorm van lummelen. De kinderen werden verdeeld in drietallen waarbij één kind een slagbetje had, één kind een balletje en één kind een vangbetje had. Degene met het slagbetje was de lummel en die moest proberen de bal te onderscheppen. Het kind met een vangbetje moest het balletje van de werper vangen met het vangbetje. We wisselden door zodat iedereen elk materiaal en elke rol een keertje had uitgevoerd.

Ten slotte hebben we afgesloten met het spel kat en muis. Het begon wat te regenen dus op deze manier konden de kinderen hun laatste energie nog even kwijt door flink te rennen. De twee tikkers waren de katten, en alle lopers waren de muizen. De lopers hadden half een lintje in hun broek die de katten eruit moesten proberen te trekken. Wanneer een muis zijn staart verloor, veranderde hij/zij in een kat en mocht mee helpen de andere staarten te pakken.

Met de jongere groep kinderen hebben we verschillende activiteiten gedaan op het hockeyveld. Eén van deze activiteiten was iemand is hem niemand is hem. Hierbij worden er verschillende ballen in het speelveld gegooid waarmee de kinderen elkaar af kunnen gooien. Ook konden ze andere kinderen bevrijden door een bal te gooien, die de ander dan moest vangen om vrij te komen. Vervolgens hebben we hoedjesdans gedaan, een variant op hoepeldans. De kinderen konden leuk dansen op de muziek terwijl er allemaal hoedjes door het speelveld heen lagen. Wanneer de muziek stopte, moesten de kinderen zo snel mogelijk een hoedje op hun hoofd zetten. Dit werd herhaald totdat er één kind overbleef, die had gewonnen. Ten slotte hebben we nog even Anne Maria koek koek gespeeld met de kinderen. Bij dit spel staan alle kinderen op één lijn met het gezicht naar de tikker toe. De tikker draait zich vervolgens met het hoofd naar de andere kant en roept ‘’Anne Maria’’. De andere kinderen moeten zo dicht mogelijk naar de tikker toe lopen maar wanneer de tikker ‘’koek koek’’ roept moeten de kinderen stil staan. De kinderen die nog bewogen wanneer de tikker zich had omgedraaid en ‘’koek koek’’ had geroepen, waren af.

   

Vrijdag 3 februari

Vandaag heeft de Bloktempel een studiedag, dus in de ochtend zijn we al met 4 kinderen bij Sportstuif. We hebben een leuk uitje gepland naar Bounce Valley in Eindhoven. Hier kun je jumpen in een gigantisch groot springkussenpark. Van wipe out en glijbanen tot obstaclerun, er was genoeg te beleven! De kinderen hebben het erg naar hun zin gehad en op de terugweg moesten ze ook wel even bijkomen van het intensief spelen.

Om wat energie bij te tanken gaan we bij terugkomst meteen onze boterhammen eten. Ondertussen zijn de kinderen van de Sonnewijzer ook bij de groep aangesloten. Na de boterhammen is er weer wat tijd om vrij te spelen en wanneer ook de kinderen van de Ruimte uit zijn, kunnen we beginnen met fruit eten en gaan we naar buiten voor de sportactiviteiten. We starten vandaag met politie en boefje. Er is een vak met aan het einde verschillende materialen (diamanten). De boeven proberen door het vak te rennen, een diamant te pakken en terug te rennen. Dit allemaal zonder getikt te worden door de politie, want dan mag de boef de diamant in de schatkist doen. Lukt het niet, dan moet de diamant in de rode hoepel. We spelen verschillende rondes met steeds nieuwe polities.

Hierna spelen we op een kwart veld een partijtje voetbal op twee grote goals. Niet zomaar een partijtje, want we speelden alle kinderen tegen alle medewerkers van Sportstuif. Dus dit wilde zeggen 4 medewerkers tegen 22 kinderen. Het was een spannend partijtje, waarbij er aan beide kanten een paar goaltjes zijn gevallen.

Na het buitenspelen wordt er nog even vrij gespeeld, eten we nog een koekje en worden de kinderen een voor een weer opgehaald om lekker weekend te vieren. Tot volgende week bij Sportstuif!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches