Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nog veel sport en spel activiteiten zo vlak voor kerst bij Sportstuif! - Week 51

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 19 december

Vandaag gingen we na het fruit eten met de hele groep naar buiten. We zijn gestart met een kerst tikspel met de hele groep, daarna werd de groep gesplitst in de jongste kinderen en de wat oudere kinderen. De jongste kinderen speelde nog twee verschillende spellen. Bij het eerste spel konden zij drie verschillende mikactiviteiten spelen. Grote hoepels mikken om een pion, kleine ringen werpen om een pionnetje en met een fribee mikken in hoepels. Elke activiteit was makkelijker of moeilijker te maken door het mikpunt dichterbij of verder weg te verplaatsen. Zo was dit voor iedereen een uitdagende activiteit. 

Daarnaast speelde de kinderen politie en boefje. Een spel waarbij tweetallen werden gemaakt, één de politie de andere de boef. Voor elke politie stond een pion met daarop een pittenzakje. Deze werd geprobeerd te stelen door de boef, maar op het moment van stelen probeerde de politie de boef te pakken. Wie is er het snelst? 
 


Dinsdag 20 december


Wat was het toch regenachtig vandaag. Heel de dag hebben we alleen maar regen zien vallen. Daardoor hadden we besloten dat we vandaag de activiteiten binnen gingen doen.

Hier hadden we de groep in drie kleine groepen onderverdeeld. De eerste groep begon met de menselijke knoop Alle kinderen staan met het gezicht naar elkaar toe in een cirkel. Iedereen pakt met zijn of haar rechterhand de rechterhand van iemand anders in de kring. Met de linkerhand doe je hetzelfde. Vanaf dit moment mogen de handen niet meer los en zitten de kinderen in de knoop. Daarna moeten zij zelf de knoop uit elkaar halen door bijvoorbeeld over elkaars armen heen te stappen.

Het tweede spel wat we speelde waren verschillende kleine spellen met een ballon. Met de kleine kinderen moesten we twee ballonnen zo snel mogelijk doorgeven en dan proberen de andere ballon in te halen. En met de grote kinderen speelde we krantenmeppertje met een ballon. Hier staan alle kinderen in een kring en één persoon staat daar middenin met de ballon in zijn of haar hand. We beginnen met het roepen van één naam, deze persoon moet zo snel mogelijk (voordat hij of zij getikt wordt met de ballon) een andere naam noemen. Als dit is gelukt moet de tikker zo snel mogelijk de persoon tikken waarvan de naam genoemd wordt. Als je getikt wordt ben jij de nieuwe krantenmepper.

En bij het laatste onderdeel speelde we ballon volleybal. Er waren twee velden gemaakt met in het midden een hogere bank. Hier moest de ballon overheen gespeeld worden. Als de ballon bij de tegenstander op de grond kwam kreeg jou team een punt.


Woensdag 21 december

Vandaag mochten we weer naar de middagactiviteit in de Landing. Daar begonnen we met een warming-up tikspel. Er waren twee tikkers, de ene had een rood lintje en de ander een blauw, deze waren gekoppeld aan het rode en blauwe vak naast het grote veld. We begonnen allemaal in het grote veld, werd je getikt moest je in het vak gaan staan van de kleur door wie je afgetikt werd.  Dus werd je getikt door de persoon met het blauwe lintje, moest je in het blauwe vak gaan staan. Zo konden we aan het einde zien wie de meeste kinderen had getikt.

Na dit spel speelde we eilandbal dit is een soort lummelen. Iedereen had een plaats aan de zijkant en twee kinderen stonden in het midden. De kinderen daar omheen moesten de bal naar elkaar over rollen. De kinderen in het midden moesten deze proberen te onderscheppen.

Daarna gingen we bowlen en sjoelen. Er waren twee bowlingbanen gebouwd met banken, pionnen en één bal. En een sjoelbak door de bovenkant van de kast neer te leggen op de grond, hier kon je ringen in schuiven met behulp van een stok. Wanneer je iets om had gegooid of een ring in de kast geschoven kreeg je punten.

Als laatste onderdeel mochten de kinderen vrijspelen met ballonnen. We begonnen met een klein partijtje maar erg snel vonden de kinderen zelf spelen met de ballonnen veel leuker. Hierdoor kon alles makkelijk opgeruimd worden en konden we terug naar de BSO. Hier heeft iedereen nog heerlijk kunnen vrij spelen tot ze opgehaald werden.

  


Donderdag 22 december

Vandaag is het een regenachtige dag en de eerste kerstvakantiekriebels zijn al merkbaar. Veel kinderen hebben in de avond op school nog een kerstdiner, kerstmarkt of lampionnen optocht.

Omdat het in de middag regent en er veel kinderen waarschijnlijk vroeg worden opgehaald kiezen we ervoor om een gezamenlijk tikspel te spelen. We spelen Chinese muur tikkertje. Hierbij staan er twee tikkers in het midden en de overige kinderen proberen van de ene naar de andere kant van het veld te rennen. Iedereen die tijdens het overlopen getikt wordt, vormt de Chinese muur in het midden van het veld. Deze muur wordt natuurlijk steeds breder, wat het voor de overige lopers ook moeilijker maakt. We spelen dit een aantal rondes, maar omdat het steeds harder begint te regenen besluiten we weer om naar binnen te gaan.

Veel kinderen worden vrijwel direct opgehaald en het loopt deze middag erg snel leeg bij Sportstuif. We wensen alle kinderen veel plezier met hun kerstviering op school en ze krijgen, net als de andere kinderen de afgelopen week, een lekkere rendierlolly mee naar huis.

  


Vrijdag 23 december

Wanneer de kinderen vandaag uit school komen is het eindelijk zover: de kerstvakantie is begonnen! Alle scholen zijn vandaag tussen 12:00 uur en 12:30 uur uit en dit betekent dan ook dat we gezellig gezamenlijk lunchen bij Sportstuif!

Ook vandaag regende het vrijwel de hele middag. Hier hadden wij gelukkig geen last van, want om de vakantie goed in te luiden gingen we met zijn alle naar Monkeytown. Super leuk om te zien dat iedereen hier super veel zin in had!

Als we binnenkomen bij Monkeytown zoeken we eerst even een tafel waar we alle spullen neer kunnen leggen. De kinderen weten dan ook waar ze naartoe kunnen komen, mocht dit nodig zijn. Hierna houden we ze niet langer op en kunnen ze lekker gaan spelen. We kiezen altijd een tafeltje vooraan, zodat we ze zo nu en dan nog voorbij zien rennen en leuk om te zien hoe ze zich dan vermaken. Tussendoor kunnen de kinderen bij ons wat komen drinken en we houden ook nog een fruitpauze. Hier hebben ze nauwelijks tijd voor, want ze willen direct weer gaan spelen. We hadden de ouders geïnformeerd dat we rond 16:45 uur terug zouden zijn, dus om 16:15 uur was het tijd om iedereen weer bij elkaar te roepen. Iedereen heeft lekker gespeeld, maar aan het einde van de middag was het voor sommige kinderen ook weer mooi geweest. Tijd om lekker naar huis te gaan en kerst te vieren!




Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl


Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches