Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Nieuw sportieve activiteiten en we hebben een jarige in ons midden! Week 50 - 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De kerst begint al bijna te komen maar aan het weer is het nog niet te merken! Lees onze nieuwe blog waar we buiten weer flink bezig zijn geweest.

 

Maandag 13 december

We starten de week met een actief spelletje de Leeuwenkooi! Een iemand staat midden in het veld die de Leeuw moet voorstellen. Alle andere kinderen staan aan de zijlijn met een legoblokje wat een stukje eten moet voorstellen. Zij moeten deze stukjes eten naar de andere kant brengen zonder getikt te worden door de Leeuw. Wanneer je getikt bent door de leeuw moet je het stukje eten afgeven. Je loopt terug om het veld heen en pakt een nieuw stukje eten. Probeer nu nog een keer naar de overkant te komen zonder getikt te worden!

Wie heeft op het einde de meeste legoblokjes?

 

Dinsdag 14 december

Vandaag hadden we bij Sportstuif een jarige job in ons midden! Natuurlijk hebben we hier lang zal ze leven voor gezongen en mocht uiteindelijk ook nog een cadeautje uitzoeken!

 

Na het zingen en lekker wat fruit te hebben gegeten gingen we weer snel naar buiten om het sport en spel programma op te pakken. We begonnen dan ook met het spelletje iemand is hem niemand is hem. Hierbij is er een veld uitgezet waar alle spelers instaan. De spelleider gooit een bal in het veld die iedereen mag proberen te pakken. Wanneer het jou lukt de bal te pakken mag je proberen iemand daarmee af te gooien. Als het niet lukt is de kans dat iemand anders weer de bal pakt en daar weer anderen daarmee probeert af te gooien. Wanneer iemand wel een andere afgooit moet die persoon buiten het veld gaan staan en alles goed in de gaten houden. De reden hiervoor is omdat als de ander weer getikt wordt hij of zij weer mag mee doen met het spel!

 

Na dit opwarmspelletje zijn we doorgegaan met het volgende spel hoepel steen-papier-schaar estafette. Bij dit spel zijn twee teams die aan beide kanten van een halve cirkel staan gemaakt door hoepels. Wanneer het startsein wordt gegeven moeten de eerste van elk team zo snel mogelijk door de hoepels springen. De spelers komen elkaar tegen en moeten het steen-papier-schaar spel spelen. Degene die verliest moet snel buiten de hoepels bij het eigen team weer achteraan sluiten. Een volgende speler van het verliezende team mag weer snel beginnen met springen. De winnaar springt snel door om naar het einde te komen. De speler die het einde haalt verdient een punt. Het team met de meeste punten wint!

 

Woensdag 15 december

Vandaag stond in het begin Annemaria-koekoek op het programma. Een speler staat aan de ene kant van het veld en alle andere staan aan de andere kant. De ene speler draait zich om en roept ANNEMARIA-KOEKOEK! In die tussentijd proberen alle andere spelers zo snel mogelijk naar voren te rennen. Wanneer de ene speler zich eigen omdraait moet iedereen doodstil staan. Als er een zich beweegt moet die weer opnieuw beginnen. Zo gaan we door tot er een over de streep is. Hij of zij mag dan Annemaria-koekoek roepen.

    

 

Stand in de mand was het volgende spel wat we speelde. We maakte een grote kring en een iemand had de bal. Degene met de bal moest een naam bedenken die in de cirkel stond. Dan werd door iedereen heel hard geroepen stand in de mand en de bal is voor… Wie de bal had moest een naam roepen en dan rende iedereen heel hard weg. De naam die geroepen werd moest niet weglopen maar juist de bal proberen te vangen. Wanneer hij of zij de bal vast had werd er stop geroepen. Iedereen stopt met rennen en moet zijn of haar benen uit elkaar zetten. Als het lukte om de bal door iemand zijn of haar benen te rollen kreeg je een punt. Op het einde kijken we naar hoeveel punten iedereen had. Degene met de meeste punten wint!

 

Donderdag 16 december

Het was vandaag een stralende dag en zijn dus lang buiten gebleven vandaag! We startte met verschillende lummelspelletjes op het veld.

 

Na deze actieve lummelspelletjes begonnen we met een nieuw spel, de diamantenroof. Er zijn hier de diamanten stelers die de diamanten willen stelen en de politie die deze boeven wil pakken. De politie zit vast aan het hek en moet proberen de boeven te tikken wanneer zij een diamant stelen. Als de boeven getikt worden voor de lijn moeten ze even aan de zijkant wachten. Als de politie niet lukt iemand te tikken moet deze aan de zijkant wachten. Uiteindelijk hebben de boeven of alle diamanten of zijn ze te snel geweest voor de politie. De politie wint als zij alle boeven hebben weten te tikken!

 

Vrijdag 17 december

Wisten jullie al dat Sportstuif een TikTok account heeft? Wij plaatsen hierop regelmatig leuke filmpjes! Ga jij ons ook volgen?

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches