Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Stormachtige week met leuke activiteiten! Week 5 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Deze week blies de storm Corrie over ons heen maar Sportstuif Son en Breugel zit goed gevestigd dus wij hebben weer flink wat leuke activiteiten gedaan!

Maandag 31 januari

 

Het weer was vandaag bar en boos omdat de storm Corrie over Nederland blies. Om deze reden hebben we de activiteiten een keer binnen in de kantine gedaan. We begonnen met het spelletje Levend Memory. Een iemand van de groep zondert zich af van de rest zodat hij of zij niks kan horen of kan zien, die noemen we de aanwijzer. De rest van de groep maakt tweetallen en verzint een beweging. De groep gaat kriskras door elkaar staan en de aanwijzer die alleen staat komt terug. Hij of zij gaat kinderen aanwijzen, wanneer je wordt aangewezen doe je de beweging wat is afgesproken. Als de aanwijzer twee personen aanwijst die dezelfde beweging maken is dat een memory en mag dit tweetal aan de kant zitten. Hoe snel heeft de aanwijzer alle tweetallen ontdekt ?

  

Dinsdag 1 februari

 

Vandaag konden we weer lekker naar buiten en gingen we de Leeuwenkooi spelen. Bij dit spel is er een tikker in het midden die de leeuw moet voorstellen. Alle andere spelers staan aan de lijn met een stukje eten in de vorm van een legoblokje. De bedoeling is om het legoblokje aan de andere kant van het veld te krijgen zonder getikt te worden. Als dit lukt leg je het legoblokje in de mand aan de overkant, wanneer dit niet lukt en getikt wordt geef je het legoblokje aan de leeuw die het in zijn of haar eigen mand legt. Wie heeft op het einde de meeste legoblokjes in de mand, de leeuw of alle andere spelers bij elkaar?

  

Woensdag 2 februari

 

De zon brak vandaag weer lekker door dus zijn snel naar buiten gegaan! Als eerst stond Poortbal op het programma. Bij dit spel staat iedereen in een kring met de benen wijd open gespreid, iedereen mag zijn of haar handen voor de benen houden. De bedoeling is om met de handen de bal door iemands anders benen “poortje” te duwen. Wanneer het lukt mag diegene nog maar met een hand spelen. Als het nog een keer gebeurd ben je af. Wie blijft er als laatste over?

 

Als tweede spel speelde we Fopbal, bij dit spel maken we opnieuw een grote kring waarbij een iemand in het midden staat met de bal. Iedereen in de kring houd de handen op de rug, de speler in het midden mag de bal naar iemand gooien en die moet deze dan vangen. De speler in het midden kan je ook foppen door nep te gooien. Als je dan de handen laat zien moet jij in het midden staan.

 

Als laatste spel speelde we Kleuren tikkertje. Bij dit spel staat iedereen op de lijn en een tikker staat in het midden. De tikker noemt een kleur, als de overige spelers deze kleur dragen op hun kleding mogen ze “gratis” naar de overkant lopen zonder getikt te kunnen worden. De rest is dan aan de beurt en kunnen wel getikt worden. Wanneer je getikt wordt mag jij in het midden gaan staan als tikker.

  

Donderdag 3 februari

 

Als eerste vandaag hadden we het bekende opwarm spel Iemand is hem niemand is hem. In het veld staan alle spelers waarbij de spelleider een bal in het veld gooit. Iedereen mag de bal pakken maar als je hem eenmaal hebt mag je niet meer rennen. Je probeert dan iemand af te tikken met de bal. Wanneer je afgetikt bent moet je goed in de gaten houden wie dat heeft gedaan en aan de kant gaan staan. Als degene wordt afgetikt waardoor jij af was mag je weer mee doen in het spel!

 

Als tweede spel speelde we Tikkende Tijdbom, de hele groep maakte een grote rij langs elkaar waarbij de bal aan een speler wordt gegeven aan een kant van de rij. Voor hen wordt een hoepel gespind door de spelleider, in die tussentijd moet de bal zo snel mogelijk doorgegeven worden in de rij. Wanneer de hoepel uit gespind is en stilligt moet degene die de bal heeft zo snel mogelijk iemand anders aftikken hiermee. De rest van de groep probeert natuurlijk zo hard mogelijk weg te rennen! Lukt het om iemand af te tikken of zijn de andere spelers te snel?

 

Als laatste spel speelde we de Chinese Muur, hierbij stonden alle spelers aan een kant van het veld en twee tikkers in het midden. De spelers moeten proberen zonder getikt te worden de andere kant van het veld te halen. Wanneer dit toch gebeurd start je aan een kant van het veld met de benen en armen wijd. Elke keer als een speler getikt wordt sluit je hierbij aan, hoe meer spelers getikt worden des de groter de muur wordt. Hierdoor wordt het voor de rest van de spelers steeds moeilijker om de andere kant van het veld te halen. Wie blijft als laatste over?

    

 

Vrijdag 4 februari

 

Basisschool de Ruimte had een studiedag dus hadden we met Sportstuif Son en Breugel een leuk uitje gepland. In de ochtend gingen we naar Ballorig in Veldhoven! Hier heeft iedereen zich heel goed vermaakt en we wilde eigenlijk niet weggaan.

  

Na Ballorig hadden we bij Sportstuif Veldhoven nog een leuk activiteitenprogramma staan. Hier hadden we nog verschillende bal en doelspelen gespeeld in de grote dome die op het veld staan bij Basko

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches