Janneke Janneke
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lentekriebels komen er weer aan bij Sportstuif Son en Breugel! Week 11 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De lentekriebels komen er echt aan en daarom speelde we deze week ook veel buiten bij Sportstuif. Deze week hadden we onder andere een voetbalmiddag, slagbal en 4 op een rij estafette staan op het programma!

 

Maandag 14 maart

 

Er zijn vandaag weer nieuwe kinderen gestart en daarom is maandag voortaan de drukste dag bij Sportstuif Son en Breugel ! Het was dan ook heerlijk weer dus zijn heel de middag lekker naar buiten geweest met alle kinderen. De activiteit bestond uit Levend Stratego, de groep werd in twee teams gesplitst die een vlag mochten verstoppen op hun helft. Wanneer dit gebeurd was kreeg ieder teamlid een kaartje met daarop een afbeelding. Sommige afbeeldingen staan hoger in rang dan de ander. De bedoeling is om de vlag van de tegenstander te zoeken en terug te brengen. Je kunt natuurlijk tijdens de zoektocht andere spelers tikken of getikt worden. Wanneer dit is laat je aan elkaar het kaartje zien die je in het begin hebt gekregen. Degene die het sterkste kaartje heeft wint en krijgt het kaartje van de tegenstander. Wie het kaartje heeft ingeleverd loop terug naar zijn of haar spelleider voor een nieuw kaartje.

Maar wat gebeurd er als je hetzelfde kaartje hebt? Je speelt dan steen-papier-schaar en de winnaar daaruit krijgt het kaartje.

Het team dat als eerst de vlag vind of alle kaartjes opmaakt van de tegenstander wint!

 

Dinsdag 15 maart

 

Deze dag bestond uit een echte Voetbalmiddag. In het begin kreeg iedereen in het veld een voetbal, met deze bal gingen we allemaal individuele oefeningetjes doen. Iedereen kreeg de smaak al snel te pakken en gingen hierna op goal schieten. Wanneer jij scoorde mocht je in de goal staan om te keepen. Uiteindelijk zijn we geëindigd met een leuk voetbalpartijtje, hierbij heeft elk team een goal waarbij gescoord moet worden. Het team dat de meeste doelpunten maakt wint!

  

 

Woensdag 16 maart

 

Vandaag zijn we gezellig naar Sportstuif Best gegaan waar nog veel andere kinderen waren. Met heel de groep hebben we het spel Slagbal gespeeld. Er zijn twee teams, het veldteam en het slagteam. Bij het slagteam moeten de kinderen om de beurt de bal zo ver mogelijk in het veld slaan met een betje of je mag de bal gooien. Als dit is gebeurd moet je over verschillende honken lopen die in een driekwart cirkel verdeeld zijn. In tussentijd moet het veldteam de bal zo snel mogelijk te pakken krijgen en in de mand krijgen. Wanneer je als slagteam denkt dat je de gehele ronde niet haalt mag je bij een honk staan. Hier ben je vrij wanneer de bal in de mand wordt gestopt door het veldteam. Wanneer je nog aan het rennen was en geen honk bereikt hebt ben je af. Als je alle honken hebt doorlopen scoor je een punt voor het slagteam. Als binnen het slagteam je drie keer af bent wordt er gewisseld, het slagteam wordt het veldteam en andersom.

 

Donderdag 17 maart

 

Vandaag hadden we weer een grote groep bij Sportstuif Son en Breugel waar we verschillende tikspelletjes gingen spelen. We begonnen met het spel Iemand is hem niemand is hem. In het veld staan alle spelers waarbij de spelleider een bal in het veld gooit. Iedereen mag de bal pakken maar als je hem eenmaal hebt mag je niet meer rennen. Je probeert dan iemand af te tikken met de bal. Wanneer je afgetikt bent moet je goed in de gaten houden wie dat heeft gedaan en aan de kant gaan staan. Als degene wordt afgetikt waardoor jij af was mag je weer mee doen in het spel!

 

Na het opwarm spelletje gingen we snel door naar de Chinese Muur, hierbij stonden alle spelers aan een kant van het veld en twee tikkers in het midden. De spelers moeten proberen zonder getikt te worden de andere kant van het veld te halen. Wanneer dit toch gebeurd start je aan een kant van het veld met de benen en armen wijd. Elke keer als een speler getikt wordt sluit je hierbij aan, hoe meer spelers getikt worden des de groter de muur wordt. Hierdoor wordt het voor de rest van de spelers steeds moeilijker om de andere kant van het veld te halen. Wie blijft als laatste over?

  

 

 

Vrijdag 18 maart

 

Het is alweer bijna weekend maar niet voordat we de dag weer gezellig hebben afgesloten bij Sportstuif! Vandaag hadden we twee super leuke activiteiten op het programma staan, 4 op een rij estafette en het spelletje Raak & Haal. Bij raak & haal zijn er twee teams met beide evenveel pionnen aan de start die op hun eigen veld staan. Er zijn meerdere ballen waarmee gespeeld kan worden door beide teams. Met die ballen probeer je de pion van de tegenstander om te gooien. Als dat lukt mag je de pion pakken en in het vak van jouw team zetten. Welk team lukt het om alle pionnen in het eigen vak te zetten ?

 

Hiernaast speelde we ook het spelletje 4 op een rij estafette. Er waren twee teams die elk in een rij achter elkaar stonden. Degene vooraan in de rij mocht met de dobbelsteen gooien, als er 4 of 6 werd gegooid mocht je zo snel mogelijk met een fiche naar het 4 op een rij spel lopen. Daar deed je het fiche in en het team dat als eerst vier dezelfde kleur fiches op een rij had won het spelletje!

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches