Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Lasergamen, Sportbingo en nog veel meer gave activiteiten! Week 45 - 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Een week vol met sport en spel!

Het begint de laatste week steeds frisser en kouder te worden maar dat weerhoud ons er zeker niet van om naar buiten te gaan!

Maandag 8 november

We trappen de week af met een super gaaf spel genaamd fopbal. Bij dit spel is de bedoeling dat er een kring wordt gemaakt met 1 iemand in het midden. De speler in het midden heeft een bal in de hand en de rest die in de kring staat heeft beide handen op de rug. De speler in het midden moet de keus maken om de bal wel of niet naar iemand te gooien in de kring. Hij of zij kan dan een schijnbeweging maken zodat iemand in de kring denkt dat de bal toch gegooid wordt. Op die manier kan er gefopt worden en schieten de handen van de rug naar voren terwijl de bal niet is gegooid. Jij bent nu degene die in het midden moet gaan staan.

 

Dinsdag 9 november

Om lekker warm te worden spelen we eerst het tik spel iemand is hem niemand is hem. Alle kinderen gaan verspreid over het veld staan en hier wordt een bal in gegooid. Wanneer iemand de bal oppakt mag hij of zij de ander proberen af te gooien.

Als volgende stonden er werpspelen op het programma. Een leuk voorbeeld van een spel die we speelde was pitzakje gooien. In de groep maakte iedereen tweetallen, deze tweetallen gingen tegenover elkaar staan met beide een pion in handen en een pittenzakje. Hoever kunnen ze uit elkaar gaan staan en het pittenzakje in de pion gooien? Het tweetal die het verste uit elkaar kan gaan staan en het pittenzakje toch raak gooit wint!

 

Woensdag 10 november

Vandaag gingen we een bezoekje brengen aan Sportstuif Best. De reden hiervoor is omdat er een heel gaaf lasergame spel op programma stond!

De groep werd in tweeën gesplitst die ieder een teamcaptain had (begeleider van Sportstuif). Iedere speler kreeg een lasergame pistool en een button die op de buik werd vastgebonden. Wanneer het spel begon kon je schieten op het geweer of de button van de tegenstander.

 

Donderdag 11 november

Deze dag hadden we Sportbingo op het programma staan

Bij dit spel hebben we allerlei attributen verstopt op het sportcomplex van HTC Son. Elk atribuut is verbonden aan een cijfer van 1 tot en met 9. Wanneer je een attribuut vind ren je zo snel mogelijk terug naar de basis waar hetzelfde atribuut ligt met een cijfer eronder. Dit cijfer kruis je af op je bingokaart. Wie het eerst zijn of haar bingokaart volmaakt heeft gewonnen!

 

Vrijdag 12 november

We sluiten de week hier af met het spannende nieuws dat morgen Sinterklaas weer in het land komt! Bij Sportstuif houden we hier ons natuurlijk mee bezig want iedereen heeft over het dagelijkse Sinterklaas journaal die nauwlettend in de gaten wordt gehouden! Kinderen krijgen ook de kans om een mooi schoentje in elkaar te gaan knutselen. Dit houdt in eerst het mooi inkleuren van de schoen en later deze uitknippen en het in elkaar plakken hiervan. Wanneer de schoentjes af zijn worden ze allemaal neergezet bij Sportstuif. Wie weet komt Sinterklaas wel langs om al deze schoentjes te vullen met cadeautjes!

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches