Wat is Sportstuif een fijne BSO! De opvang bestaat grotendeels uit sport en spel, waarin kinderen alle facetten van het spel leren kennen. Winnen, verliezen, samenwerken, sociaal zijn etc. Ook is er genoeg ruimte om te knutselen, kleuren of gewoon lekker even niks. Onze dochters kijken altijd erg uit naar de dagen waarop ze naar Sportstuif kunnen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden wat betreft de opvang en is er nooit iets teveel. Enthousiasme straalt van de begeleiders af en zijn zij altijd bezig met nieuwe bezigheden in spelvorm. Door de korte lijntjes is er snel en direct contact zodat je al ouders weet wat de kinderen die dag hebben gedaan! Wij zijn erg tevreden met deze opvang.

Irene van Erp Irene van Erp
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Laatste week voor carnaval sporten en spelen! Week 8 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De laatste week voor de carnavalsvakantie is weer van start gegaan. In deze week hebben we verschillende spelletjes en sport activiteiten gespeeld. Op vrijdag waren we bij Sportstuif zelfs allemaal verkleed!

Maandag 21 februari

 

Deze week zijn ze bij HTC Son begonnen met het maken van een nieuwe keuken, dit is natuurlijk super om te horen zodat Sportstuif ook weer goed vooruit kan! Hierdoor zijn er wel flink wat bouwvakkers aan de gang die aan het boren en zagen zijn. Hierdoor hebben we met Sportstuif een uitje gedaan naar het Padelcentrum! Dit is een sport wat veel lijkt op tennis maar dan met een ander soort racket wat kleiner en lichter is. We hebben als groep een leuke en enthousiaste uitleg gekregen van een professionele padeller!

  

 

Dinsdag 22 februari

 

Vandaag stonden er verschillende overloopspelen op het programma. We begonnen met het spel Hollandse Leeuwen. Er staan twee tikkers in het midden van het veld, wanneer zij roepen Hollandse Leeuwen! Mogen alle kinderen proberen de overkant te halen zonder getikt te worden. Als dit toch gebeurd moet je de tikkers helpen om anderen te gaan tikken. Wie blijft hier als laatste over?

 

Het tweede spel was de Chinese Muur hierbij stonden alle spelers aan een kant van het veld en twee tikkers in het midden. De spelers moeten proberen zonder getikt te worden de andere kant van het veld te halen. Wanneer dit toch gebeurd start je aan een kant van het veld met de benen en armen wijd. Elke keer als een speler getikt wordt sluit je hierbij aan, hoe meer spelers getikt worden des de groter de muur wordt. Hierdoor wordt het voor de rest van de spelers steeds moeilijker om de andere kant van het veld te halen. Wie blijft als laatste over?

 

Na dit spelletje speelde we het spelletje Lekkerland-Viesland. Het veld bestaat uit een lekkerland aan de ene kant van het veld en een viesland aan de andere kant van het veld. In het midden begint iemand als tikker, de overige spelers beginnen aan de lekkerland kant. De speler in het midden roept iets van eten of drinken. Vindt je dit lekker blijf je staan maar als je dit vies vindt moet je gaan rennen naar viesland. De speler in het midden mag jou proberen te tikken, wanneer dit gebeurd ben je af. Wie blijft als laatste speler over?

 

Woensdag 23 februari

 

We hadden vandaag een klein uitje naar Sportstuif Best. Daar was een gaaf middagprogramma georganiseerd wat bestond uit Archery Tag. Dit is een soort van pijl en boog waarbij de pijl een stompe voorkant heeft. Er was een doel waar op verschillende hoogtes hoepels hingen. De bedoeling was om in het begin met deze pijl en boog door de hoepels heen te schieten! Na dit spel was er ook nog een partijtje waarbij iedereen een masker op kreeg en je met deze pijl en boog elkaar af kon schieten!

  

 

Donderdag 24 februari

 

Het weer bestond vandaag uit veel regen en wind. Door deze reden zijn we vandaag een keer binnen gebleven waar we ook veel verschillende activiteiten deden. In het clubhuis speelde we eerst verstoppertje en het carnavalsgevoel zat er ook al flink erin dus dat betekende dansen en springen!

 

Vrijdag 25 februari

 

Iedereen was vandaag gezellig naar Sportstuif gekomen in de carnavalskleding, dit was natuurlijk super leuk om te zien! We begonnen lekker met het spelletje Iemand is hem niemand is hem. Bij dit spel is een bal in het veld, als jij de bal pakt ben jij hem en moet je proberen iemand anders af te tikken met de bal. Wanneer dit gebeurd moet je even buiten het veld wachten. Wel goed opletten want als degene af is die jou heeft afgetikt mag je weer meedoen!

 

Na dit opwarmspelletje speelde we Drijfbal. Er waren twee teams tegenover elkaar met een skippybal in het midden van het veld. Met verschillende voetballen en trefballen moet elk team proberen tegen de skippybal aan te gooien. Het doel is om met de ballen de skippy zover te rollen dat die over de lijn van de tegenstander komt. Wie dit lukt wint het spelletje!

  

 

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches