Super leuke sport BSO.
Top begeleiders en leuke activiteiten.

Milli Milli
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Junivakantie, woensdagmiddag activiteit en verschillende spellen zorgen voor een leuke week –week 22

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 29 mei

Vandaag was het tweede pinksterdag, dat betekend dat we zijn gesloten. Morgen is het weer een nieuwe dag voor meer leuke activiteiten.

 

Dinsdag 30 mei

Na een extra lang weekend begint vandaag de nieuwe week met een studiedag voor twee scholen. Hiernaast hebben de kinderen van de Stokland de hele week vrij, omdat zij junivakantie hebben. We starten in de ochtend dus al met een grote groep kinderen waarmee we op locatie binnen en buiten vrij kunnen spelen. Na het fruit eten in de ochtend spelen we gezamenlijk verschillende tikspelletjes op het veld. We spelen onder andere het bekende Chinese muur tikkertje, waarbij alle kinderen die af zijn een muur vormen in het midden van het veld om het de overige kinderen moeilijker te maken.  

Na de lunch mogen de kinderen weer vrij spelen en omdat het heerlijk weer is vandaag doet iedereen dit lekker buiten. In de loop van de middag worden de kinderen opgehaald die vandaag wel naar school moesten. Wanneer we compleet zijn spelen we in de middag nog de spelenkermis. Allemaal kleine spelletjes waarin kinderen elkaar kunnen uitdagen. Win je het spelletje? Dan krijg je een muntje van de tegenstander. Omdat het zulk lekker weer was hebben we ook waterspelletjes toegevoegd. Na de spelenkermis werd er ook nog een mini watergevecht gehouden. Zo hebben we de warme middag op een frisse manier afgesloten.  

   

Woensdag 31 mei

Deze woensdag stond er weer een woensdagmiddag activiteit op de planning. Hier waren ongeveer 10 extra kinderen buiten de BSO om. Dus in de middag toen alle kinderen compleet waren gingen we met iedereen naar veld 2. Hier speelde we de welbekende Sportstuif spelenkermis. Dit zijn veel verschillende kleine spelletjes waar je één tegen één elkaar kunt uitdagen. Aan het begin van het spel krijgt iedereen vijf fiches om de spellen mee te spelen. Wanneer je een spel wint krijg je één fiche van de ander en wanneer je verliest moet je er dus één afgeven.

De verschillende spelletjes die we spelen waren vier op een rij, waterspelletjes, jue de boules, ringwerpen, kloslopen en skippybal race. Dit waren natuurlijk niet alle spelen die we gespeeld hebben. Het waren er nog veel meer! Aan het einde van het spel telde we de muntjes en keken we dus wie het spel gewonnen had. Daarna kreeg iedereen nog lekker een beker ranja en sloten we de woensdagmiddag activiteit samen af.

   

Donderdag 1 juni

Vandaag hadden een aantal kinderen julivakantie waardoor ze de gehele dag bij Sportstuif waren. Het was goed weer om lekker in de ochtend naar de dierentuin te gaan. De kinderen konden de dieren aaien maar ook gezellig spelen op de speeltoestellen in de dierentuin. In de middag gingen we weer terug naar Sportstuif om de andere kinderen te verwelkomen. Na het insmeren van de kinderen met zonnebrand en het fruit eten, gingen we het hockeyveld op voor de beweegactiviteiten. We begonnen met de hele groep met tik tik wie ben ik. Een leuk tikspel waar de kinderen goed moesten luisteren naar de stem van de bevrijder als ze getikt waren. Als ze de naam goed raadde van de bevrijder, mochten ze weer meedoen in het tikspel. Met beide groepen, zowel de grotere kinderen als de kleinere kinderen, hebben we olifantenjacht gespeeld. Twee ‘’jagers’’ mochten aan de buitenkant van een vak staan en moesten proberen om alle ‘’olifanten’’ af te gooien die midden in het vak stonden. Wanneer een olifant was afgegooid, werd de olifant een jager en hielp de andere jagers om de olifanten af te gooien. Met de grotere kinderen hebben we ook nog ultimate frisbee gespeeld en met de kleinere kinderen is er die dag ook nog dievenrace gespeeld. Een dag met veel activiteiten, veel zon en vooral veel lachende kinderen.

   

Vrijdag 2 juni

De laatste dag van de week is weer aangebroken en dit is dan ook de laatste dag van de juni vakantie voor kinderen van de Stokland. In de ochtend hadden we weer een klein groepje kinderen waarmee we een uitstapje hadden gepland. We gingen namelijk naar de Kienehoef in Sint-Oedenrode. Hier hebben we lekker in de speeltuin gespeeld en hebben we naar de diertjes gekeken in de kinderboerderij. Van al dit spelen hebben de kinderen trek gekregen en gaan we terug naar Sportstuif om hier boterhammen te eten. Na de boterhammen hebben alle kinderen nog even vrij kunnen spelen, totdat ook de rest van de kinderen komen.  

In de middag beginnen we met het bekende iemand is ‘m niemand is ‘m als warming-up spelletje. Wie een bal kan pakken is op dat moment de tikker en probeert iemand af te gooien. Als iemand anders weer de bal pakt is diegene de tikker. Hierna doen we met de hele groep acrogym. Het is belangrijk dat hierbij goed samengewerkt en gecommuniceerd wordt. Veiligheid is het allerbelangrijkst en daarom spreken we van te voren duidelijke regels af. Iedereen mag zelf kiezen welke acrovorm hij of zij doet en met wie. Sommige kinderen waren ook nog creatief genoeg om zelf iets te bedenken. We hebben mooie creaties voorbij zien komen!  

Om de week goed af te sluiten eten we in het zonnetje nog een koekje en spelen we nog lekker samen totdat iedereen weer is opgehaald.  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches