Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

In de eerste week van het nieuwe jaar spelen we veel leuke en nieuwe activiteiten - week 1

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 1 januari

nieuwjaarsdag

 

Dinsdag 2 januari

Vandaag is de eerste Sportstuif dag van het nieuwe jaar. We beginnen deze dag dan ook met een ontzettend leuke bingo met prijzen. Dit doen we omdat het heel de dag gaat regenen. Iedereen krijgt een bingokaart met daarop 24 nummertjes. Elke keer word er één nummertje opgenoemd, wanneer je deze hebt mag je deze van je lijst afkruisen. Heb jij als eerste een volle rij dan mocht je heel hard bingo roepen en een cadeautje uitkiezen. Hierna spelen we voor twee rijen, drie rijen en een volle kaart. Er waren dus verschillende prijzen te verdienen.

Na de bingo gaan we zoals elke dag in de vakantie allemaal samen lunchen. Iedereen krijgt een bordje en mag dan zijn of haar eigen boterham smeren en opeten. Na het eten regende het helaas nog steeds en kozen we er dus voor om een gezellige filmmiddag te houden.

   

Woensdag 3 januari

Ook deze dag regende het helaas flink. Hierdoor moesten we dus schuiven in ons programma. De bingo was gisteren zo’n groot succes dat we besloten om dit dan ook op deze ochtend te doen. We spelen deze bingo dan ook met dezelfde regels en prijzen als gister.

Deze middag staat er wel weer een ontzettend gave activiteit op het programma. We mogen weer gaan schaatsen op de schaatsbaan in Son! Alle kinderen die nog nooit hebben geschaatst of die nog een beetje moeite hebben met schaatsen mogen op de kleine schaatsbaan. De kinderen die al beter kunnen schaatsen of dit al vaker hebben gedaan die kunnen op de grote schaatsbaan met allemaal grote kinderen. Alle kinderen kunnen hier heel goed hun eigen keuze in maken. Alle kinderen op de kleine baan kunnen wij helpen met oefenen. Leuk om te zien hoe alle kinderen groeien in het niveau van schaatsen.

   

Donderdag 4 januari

Voor deze ochtend hebben we een escape room spel voorbereid. Dit spelen we in vier groepen. Elke groep heeft een begeleider die hun kan helpen. Ze moeten met dit spel 15 levels doorkomen om te winnen. De spellen zijn van een kruiswoordpuzzel, springen, woorden raden tot plaatjes raden. Heel veel verschillende opdrachten dus om uit te voeren. Het team wat alle opdrachten zo snel mogelijk gedaan heeft die wint het spel.

Na de ochtend was het tijd voor een buurtbingo. Hier gaan we in twee groepen de buurt in. Daar moeten we opzoek naar allemaal verschillende punten. We moeten bijvoorbeeld opzoek naar de Australiëlaan, een huisnummer 37, op de foto met een goal en verschillende kruispunten. Na een uurtje lopen kijken we welk team de meeste opdrachten heeft uitgevoerd, dit team heeft dan gewonnen.

   

Vrijdag 5 januari

Het is alweer de laatste dan van een hele regenachtige kerstvakantie. We hebben in deze vakantie heel veel ontzettend leuke en nieuwe activiteiten mogen spelen.

Vandaag beginnen we de dag met een tikspel buiten omdat het gelukkig droog is. Dit is een tikspel waarbij iedereen wel een keer de tikker kan worden. We roepen namelijk om wanneer iemand tikker mag zijn en dat is bijvoorbeeld als je op de Stokland zit, op voetbal zit of je roze schoenen aan hebt. De spel begeleider roept één thema op en die kinderen mogen dan gaan tikken. Ben je af? Dan mag je even aan de zijkant komen wachten.

Ondertussen verstoppen we binnen nog verschillende kleine dieren van papier. Toen iedereen binnen kwam werden zij verdeeld in drie groepen. Elke groep moet een bepaald soort dier zoeken. het ene team zoekt de jungle dieren, het tweede team zoekt dieren uit de zee en het laatste team moet boerderijdieren zoeken. Het team wat als eerste tien dieren heeft gevonden die wint!

In de middag was het alweer tijd voor de laatste activiteit van deze week. We spelen levend ganzenbord. Bij elke getal van een worp hoort een opdracht. Deze opdracht moet uitgevoerd worden voordat de volgende mag gooien. De gans die na al deze opdrachten en stappen bij het einde is gekomen die wint!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches