Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het lekkere weer komt er nu toch aan, hier genieten we dan ook zeker van! – week 20

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 15 mei

Vandaag was het weer een lekker weertje in Son, waar de week bij Sportstuif weer begon. De kinderen hadden deze week maar een korte week school doordat het op donderdag hemelvaart was. Genoeg reden om op de maandag weer volop te bewegen met de activiteiten die de begeleiders hadden voorbereid. Met de kleine kinderen begonnen we met een tikspel waarbij de kinderen moesten hinkelen als ze de eerste keer werden getikt. Als ze een tweede keer getikt werden, moesten ze stilstaan op de plek. Doordat iemand anders dan een rondje om het getikte kind draaide, mocht het getikte kind weer meedoen met het spelletje. Vervolgens gingen we door met pionnenroof waarbij de kinderen moesten proberen om pionnen te stelen. Wanneer de kinderen een pion hadden opgeraapt, moesten ze vervolgens zo snel mogelijk terug rennen naar hun plek om de pion veilig te stellen. Ze moesten wel oppassen, want de pionnen waren niet zomaar onbewaakt. Twee andere kinderen moesten juist de pionnen beschermen door de kinderen te tikken die de pionnen pakte. Na een tijdje werden de rollen omgewisseld zodat iedereen een keertje bewaker kon zijn. Ten slotte hebben we vier op één rij gespeeld maar dan in het groot. De kinderen moesten in twee teams tegen elkaar een parcours afleggen. Daarna moesten ze op een groot vier op één rij bord, gemaakt met hoepels, een pittenzakje leggen. Het team wat als eerste vier op één rij had gemaakt, won het spel.

De groep met de oudste kinderen speelden vandaag drie verschillende spelletjes. Om op te warmen werd er gestart met een potje diamantenroof. Hierbij startte de groep kinderen achter een lijn (hun huis) met tegenover hen een vak met daarin allemaal verschillende materialen (de diamanten). Tussen het vak en het huis van de lopers stonden twee politieagenten (tikkers). De lopers probeerde een diamant te stelen uit het vak en zonder getikt te worden weer bij hun huis te komen. Wanneer dit een loper is gelukt mag hij de diamant houden. Werd je onderweg wel getikt door de politie dan moest je de diamant inleveren in de hoepel van de politie. Wie lukt het om de meeste diamanten te verzamelen? 

Na de warming- up werd de groep in tweeën verdeeld. Eén deel van de groep speelden een partijtje voetbal met drie goals. Er werden hierbij tweetallen gevormd. Drie tweetallen startten in het veld en één tweetal aan de kant. Ieder tweetal in het veld had een eigen goal. Wanneer er werd gescoord ging het team waarbij gescoord was even aan de kant en kwam er een nieuw team in.

Het andere deel van de groep speelde het spel kingen.  Dit spel werd een tijd geleden geïntroduceerd bij sportstuif en viel erg in de smaak. Omdat er een aantal nieuwe kinderen bij waren en de andere kinderen het erg leuk vonden besloten we dit vandaag nogmaals te herhalen. Kingen is een spel waarbij het speelveld in vier gelijke vakken wordt verdeeld, met in ieder vak één speler. De bedoeling is om in het hoogste vak, het vak van de koning te belanden. De speler die in dit vak staat start door met zijn of haar handen de bal te stuiteren naar een van de andere vakken. De speler die nu de bal in zijn of haar vak krijgt, speelt de bal weer naar een ander vak. Dit kan heel erg lang doorgaan, maar natuurlijk zijn er ook een paar regels bij Kingen. Zo mag de bal nooit twee keer in een eigen vak stuiteren of buiten je vak belanden. Ook mag je de bal niet vangen en vasthouden, maar moet je direct doorslaan. Toch een foutje gemaakt? Dan zal jij je eigen vak moeten verlaten en komt er een wisselspeler in het eerste vak bij. De rest van de spelers schuiven indien nodig een plek door. Zo maakt iedereen kans om op de plek van de koning te komen.

   

Dinsdag 16 mei

Vandaag waren we weer met een grote groep kinderen waarvoor we drie verschillende spelletjes hebben voorbereid. We delen de groep op in drie groepen en met het groepje gaan ze alle drie de spelletjes af. Een van de spelletjes die gespeeld wordt is levend kwartet. Hierbij zijn er vier teams die allemaal verschillende voorwerpen in hun hoepel hebben liggen. Ieder team heeft ook een tikker bij de hoepel staan. Het is de bedoeling dat je bij andere teams voorwerpen gaat pakken, zodat je uiteindelijk vier dezelfde voorwerpen in jouw hoepel hebt liggen. Als dit zo is dan heb je een kwartet en is dit een punt voor je team. Het is niet makkelijk om voorwerpen te pakken, want zodra je iets gepakt hebt kan de tikker bij de hoepel je proberen te tikken. Lukt dit? Dan moet je het voorwerp weer terug leggen.  

Als tweede spel spelen we een mikspelletje. Er zijn drie teams die in een rijtje achter een pion staan. De eerste in de rij heeft een pittenzakje vast. In het veld liggen veel hoepels met in het midden een bak. De eerste in de rij loopt met een pittenzakje naar een hoepel toe. Lukt het om vanaf hier in de bak te gooien? Dan mag je de hoepel meenemen naar je eigen team. Bij dit spelletje kunnen kinderen zelf de moeilijkheidsgraad kiezen. Kiezen ze voor een hoepel verder weg of liever dichtbij? Het team dat uiteindelijk de meeste hoepels heeft, wint het spelletje.  

Ook spelen we de skippyballen-race. We hebben drie teams met ieder een eigen skippybal. Het is de bedoeling dat je zo snel mogelijk naar het pionnetje springt en weer terugkomt. Degene die als snelst terug is wint.  

Na de spelletjes is het tijd om een verjaardag te vieren. Er wordt hard meegezongen en alle kinderen krijgen een traktatie. Een leuke manier om deze fijne middag mee af te sluiten!  

   

Woensdag 17 mei

Het is alweer woensdag, de laatste schooldag voor alle kinderen van Sportstuif deze week. dit komt omdat het morgen hemelvaart is en vrijdag voor iedereen een studiedag is. Ook zijn op woensdag een paar scholen al vroeg uit waardoor we samen een boterham gaan eten. Na het eten mogen de kinderen vrij spelen tot de rest van de scholen uit zijn. Als alle kinderen gearriveerd zijn bij Sportstuif eten we wat fruit en gaan we snel het veld op want het is super lekker weer!

Op het veld spelen we twee verschillende spellen. Het eerste spel wat we spelen is drijfbal. Dit is een spel waarbij midden in het speelveld een grote skippybal ligt met aan beide kanten van het veld een team. Allebei de teams krijgen een aantal ballen waarmee ze tegen de skippybal die in het midden ligt aan moeten gooien. Als er een bal tegen de skippybal aan komt dan rolt die natuurlijk naar die kant toe. Je wint drijfbal als je de skippybal over de lijn van de tegenstander krijgt. Zo veel en zo hard mogelijk gooien dus!

Het tweede spelletje wat we spelen is de vloer is lava. Hier staan twee teams aan het begin van de startlijn klaar. Zij hebben verschillende materialen waarmee zij de overkant moeten halen zonder de grond te raken. Zo krijgen ze bijvoorbeeld een hoepel waar ze in kunnen gaan staan of een frisbee waar ze op mogen gaan staan. Wanneer één iemand de grond raakt dan moet het hele team weer opnieuw beginnen. Het is een wedstrijd tegen elkaar wie als eerste aan de overkant is!

Na deze spelletjes mogen alle kinderen nog even vrij spelen op het veld tot het tijd was om een koekje te eten en daarna de dag af te sluiten.

   

Donderdag 18 mei

Vandaag zijn we gesloten in verband met hemelvaart. Deze dag hebben we dus ook geen leuke activiteiten!

 

Vrijdag 19 mei

Na een dagje vrij te zijn geweest met Hemelvaart hebben ook alle scholen in Son en Breugel vandaag een vrije dag. Dit betekent dat we met een grote groep kinderen gezellig de hele dag bij Sportstuif zijn. Het is vandaag lekker weer en we beginnen de ochtend met vrij spelen en fruit eten. Na het fruit eten verzamelen we buiten om te gaan lasergamen. Er zijn twee teams die beide aan een andere kant van het terrein starten. Wanneer je tegen een gun van iemand anders aanschiet, gaat er een leven bij diegene af. Als alle drie de levens op zijn, ben je helaas even af. Dit duurt niet lang, want gelukkig krijg je snel weer drie nieuwe levens. Na een oefenrondje, verstoppen beide teams een vlag aan hun kant van het terrein. Er is nu een extra uitdaging om de vlag van de tegenpartij te veroveren. Wie lukt dit als eerst?  

Na al dat rennen hebben de kinderen wel trek gekregen, dus is het tijd om te gaan lunchen. Hierna maken we ons klaar om in de middag naar speeltuin de Molenwiek te gaan. Hier wordt lekker gespeeld op de speeltoestellen en er wordt gevoetbald. Een fijne manier om deze vrije dag af te sluiten!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches