Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Het is een super spannende en leuke week want dinsdag is het pakjesavond! - week 49

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 4 december

We zijn deze nieuwe week weer sportief begonnen bij Sportstuif. Direct nadat alle kinderen uit school zijn gehaald zijn we met z'n alle het veld opgegaan. Zo konden we voordat het begon te regen nog even lekker met z'n allen buiten spelen en onze energie kwijt. Hier hebben we een tikspel gespeeld. Wanneer je werd getikt door één van de pietjes moest je aan de zijkant tien jumping jacks maken, voordat je weer verder mee mocht rennen. Zo bleven we lekker warm tijdens deze frisse dag. 
Toen het hard begon te regenen zijn we snel naar binnen gegaan om fruit te gaan eten. 

Na het fruit eten werd de groep in tweeën gesplitst. De ene helft van de kinderen is begonnen met een sinterklaasquiz. Hierbij werden de kinderen getest op hun sinterklaas kennis. Van weetjes over het sinterklaasfeest, bijpassend snoepgoed tot aan verschillende sinterklaasliedjes. Iedere vraag was een meerkeuze vraag met vier verschillende antwoorden. De antwoorden waren gekoppeld aan de kleuren rood, blauw, geel en groen. Er werden binnen vier verschillende hoeken gecreëerd met dezelfde kleuren. De kinderen moesten na iedere vraag richting de hoek lopen waarvan zij dachten dat dit het juiste antwoord was. 
De andere kinderen zijn gestart met een estafetterace. Er werden twee teams gevormd, een rood harten team en een zwart schoppen team. Van beide teams ging de eerste persoon springend door de hoepels om zo richting de kaarten te komen. Hier lag door elkaar op de kop voor beide teams een setje speelkaarten van twee tot en met de aas. Wanneer je in het midden aankwam mocht er één kaart worden omgedraaid. Hoorde deze bij jouw team dan mocht je deze meenemen. Kaart van het andere team gepakt? Helaas dan moest je deze terugleggen. Het team dat als eerst de hele set compleet had was de winnaar! 

   

Dinsdag 5 december

Ongeacht of we 1 of 15 kinderen moeten opvangen, bieden wij de mogelijkheid om de kinderen tijdens studiedagen een leuke en actieve dag te bezorgen. Vandaag stond het eerste kind al vroeg aan de deur vanwege een studiedag. Samen met een van onze collega's heeft hij 's ochtends zijn bakkunsten mogen laten zien. Hij heeft ruim 150 pepernoten staan bakken, en uiteraard vielen deze in de middag goed in de smaak bij de kinderen. Vanwege het verwachte koude weer hebben we vandaag besloten om het middagprogramma na het tikspel te splitsen in een buitenactiviteit en twee spelletjes binnen.

Als eerste hebben we allemaal een leuk tikspel gespeeld. Vijf kinderen kregen een pietenmuts; zij waren de tikkers. Als een kind getikt werd, moest hij of zij met de benen uit elkaar staan. Verspreid over het gebied lagen vier ballen. Als een kind een bal vasthad, konden ze hiermee een getikt kind bevrijden door deze tussen de benen te rollen. Gedurende het tikspel kregen wij ook onverwachts bezoek van 2 pieten. Ze hebben lekker meegespeeld en ook de kinderen getrakteerd op pepernoten.

Na de warming-up hebben we de groep in tweeën gesplitst. Een groep begon buiten met het chaosdoelenspel. De andere groep ging naar binnen, waar we in twee kleinere groepjes gingen volleyballen met een ballon en met de Blazepods een leuk reactief spel speelden. Nadat beide binnen groepen de twee spelletjes hadden gespeeld, gingen de jassen weer aan en mochten ze met de buitengroep wisselen.

Na deze leuke activiteiten werden alle kinderen al weer erg snel opgehaald want het is vanavond pakjesavond!!

   

Woensdag 6 december

De dag na pakjesavond, wat had iedereen een geweldige avond gehad. Vandaag was het een studiedag voor alle scholen dus dat betekend dat alle kinderen de hele dag bij Sportstuif mogen komen. Iedereen mocht een cadeau mee nemen wat hij of zij van Sinterklaas had gekregen, hier kunnen ze dan mee spelen vandaag.

Ook hebben we door de dag heen verschillende spelletjes gespeeld. In de ochtend speelde we met iedereen verstoppertje. Alle kinderen mochten zich buiten verstoppen waarna er één iemand iedereen moest gaan zoeken. Hierna was het snel alweer tijd om samen een boterhammetje te gaan eten.

Na de lunch zijn we ook weer even naar buiten gegaan. Deze keer speelde we een aantal leuke spelletjes. We begonnen met rennen van kleur naar kleur. In het midden stonden twee tikkers te wachten op het signaal van de spelleider. Deze spelleider riep bijvoorbeeld alle kinderen in het rode vak moeten rennen naar het groene vak. Tussen de vakken door mochten de tikkers alle kinderen proberen te tikken. Werd je getikt? Dan mocht je met de tikkers mee de rest van de kinderen gaan tikken. Het doel was natuurlijk om als aller laatste over te blijven!

Hierna spelen we de Chinese muur. Dit is een overloop spel waar er ook weer twee tikkers midden in het veld staan. word je getikt wanneer je naar de overkant rent dan ga je samen met iedereen die af is een Chinese muur in het midden van het veld vormen. Maar let op want ook deze muur mag mee tikken.

Als laatste spel spelen we het blinden kleuren spel. Één persoon staat aan de zijkant met zijn of haar ogen dicht. De kinderen kiezen dan een kleur pion die op een rij klaar liggen. Zij kunnen kiezen tussen rood, geel, groen of blauw. Wanneer iedereen gekozen heeft roept de ene persoon aan de zijkant één van deze kleuren op. Sta je bij deze kleur pion? Dan ben je af!

Na de spelletjes buiten hebben we binnen nog gezellig afgesloten met een film!

   

Donderdag 7 december

Vandaag stonden er weer een aantal leuke spelletjes op het programma. We begonnen met het spel tik tik wie ben ik? Bij dit spel lopen er drie tikkers door het veld. Als je wordt getikt dan moet je met je handen voor je ogen gaan staan. Vanaf dat moment kan er iemand achter op jou rug tikken met de zin, tik tik wie ben ik? Raad jij dan goed wie dit aan jou vraagt dan ben je weer vrij om mee te doen.

Na dit openingsspel hebben we drie kleinere spellen klaar gezet. Het eerste spel is camelenrace. Hier moet je zo snel mogelijk het pittenzakje elke keer in de hoepel gooien maar elke keer dat deze raak is dan flipt de hoepel één keer om naar voren. Dus de afstand tussen jou en de hoepel wordt steeds groter. Wie krijgt als eerste de hoepel over de achterste lijn?

Het tweede spel is geluksestafette. Bij de beginpion ligt een dobbelsteen, deze gaat de eerste uit de rij gooien. Daar tegenover staan zes pionnen op een rij met telkens een aantal meter daartussen. Gooi je bijvoorbeeld drie met de dobbelsteen dan ren je naar de derde pion en leg je deze plat. Het doel is dan om zo snel mogelijk alle pionnen plat te hebben liggen.

Het laatste spel is een estafette spel met een lintje. Iedereen begint bij dit spel op de achterlijn met de ogen dicht en je handen achterop je rug. De spelleider doet op dat moment één lintje bij iemand in zijn of haar hand. Op dat moment mag deze persoon gaan rennen. De rest van de kinderen moet hier op reageren en proberen deze persoon te tikken. Haal je de overkant met het lintje zonder getikt te worden dan heb jij gewonnen!

   

Vrijdag 8 december

Het is weer tijd om het weekend in te luiden bij Sportstuif. We hebben weer een aantal leuke activiteiten voorbereid die voor alle kinderen van alle leeftijden leuk zijn!  

Door wat afmeldingen delen we de groep vandaag op in twee groepen. Een groep met de oudere en een groep met de jongere kinderen. Zo kunnen alle kinderen in de groep op hun eigen niveau meespelen. 

We hebben vandaag drie spellen die voor de meeste kinderen inmiddels bekend zijn. 

Zo spelen we de hoepel-op estafette. Bij deze estafette strijden drie teams tegen elkaar om de meeste hoepels. Degene die vooraan staat rent met een pittenzakje in zijn of haar hand door een parcours. Aan het eind van het parcours liggen hoepels. Je gaat in een hoepel staan en probeert het zakje in de emmer te gooien. Lukt dit? Dan mag je de hoepel meenemen en bij je team neerleggen. Lukt het niet? Dan ren je zonder de hoepel terug naar je team en mag je het later nog een keer proberen. Het team dat uiteindelijk de meeste hoepels heeft verzameld wint. 

Ook laten we de kinderen kennis maken met hockey. Althans, voor sommige kinderen is het kennismaken niet meer nodig, want er zijn heel wat kinderen bij Sportstuif die op hockey zitten! De bedoeling is dat je de bal telkens door een poortje naar je maatje speelt. Wanneer je hem goed door het poortje mikt, mag je met je pion een stap naar achter zetten, zodat je het jezelf steeds moeilijker maakt. 

Als laatst spelen we nog het spel drijfbal. Er staan twee teams tegenover elkaar en in het midden van hen ligt een grote skippybal. Het is de bedoeling dat je met kleinere ballen tegen de grote bal aangooit, zodat hij bij het andere team over de lijn rolt. 

De kinderen hebben met hun laatste energie van deze week weer goed hun best gedaan bij de activiteiten. Tijd om lekker bij te komen dit weekend en op te laden voor een nieuwe week! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches