Een hele fijne BSO, met veel sportieve activiteiten op de hockeyvelden buiten. De kinderen hebben het er heel goed naar hun zin! Er is veel flexibiliteit voor wat betreft de opvangmogelijkheden. En fijne medewerkers!

Julia S Julia S
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Grote groepen kinderen en een heerlijk zonnetje, wat willen we nog meer?! – week 6

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 6 februari

Vandaag was het een heerlijke dag om lekker naar buiten te gaan met z'n allen. Het zonnetje scheen en het was droog. 

De oudere kinderen hebben als warming-up spelletje jagerbal gedaan. Een tikspel waarbij er drie tikkers waren die probeerden om de rest van de groep af te gooien met de ballen in het veld. De tikkers mochten niet lopen met de bal, dus moesten door goed samen werken om zo veel mogelijk kinderen af te gooien.
Na de warming-up hebben we met de hele groep een grote activiteit gespeeld, namelijk allesbal. De groep werd verdeeld in twee teams. Elk team stond in een rij aan één kant van het speelveld met daarin twee goals. De spelleider riep een getal, dit was de hoeveelheid kinderen per team die in het veld mochten komen om te gaan sporten. Zij rende zo snel als ze konden naar de overkant van het speelveld en terug. Op de terugweg werd er een bal in het veld gegooid. Dit kon een hockeybal, voetbal of handbal zijn. De bal bepaalde welke sport de spelers die in het veld stonden gingen spelen. Nadat er gescoord werd door één van de twee teams kregen zij een punt en moesten de spelers weer achteraan hun rij aansluiten. Het volgende spelersaantal werd bepaald en de volgende sport werd gespeeld. Alle kinderen deden fanatiek mee en speelde zo lekker gevarieerde activiteiten deze middag. Het was een spannende wedstrijd, want met een 9-9 stand werd het winnende punt gespeeld. 

Ook voor de kleine kinderen hadden we vandaag een aantal leuke activiteiten. We begonnen in één groep aan het spel hoepelslingertikketje. Bij dit spel zijn er twee tikkers en wanneer de tikker een loper heeft getikt, pakken ze een hoepel en houden ze deze hoepel beide vast. Vervolgens gaan ze, beide met de hoepel vast, de andere kinderen proberen te tikken. Wanneer er vier kinderen aan één hoepel vastzaten, werden ze weer opgesplitst in twee kleine slingers.

Vervolgens werd de groep in twee gedeeld en werden er in twee vakken verschillende spellen gespeeld. In het ene vak werd vieslekkerland gespeeld. Er waren drie vakken die representatief stonden voor ‘’lekker’’, ‘’vies’’ en ‘’nog nooit gehad’’. Er was één tikker die in het midden tussen de drie vakken stond. De tikker moest een bepaald recept of eten benoemen. Als de andere kinderen het lekker vonden, rende ze zo snel mogelijk naar het vak ‘’lekker’’ zonder dat ze getikt mochten worden. Vonden ze het vies, dan renden ze naar het vak ‘’vies’’ en als ze het nog nooit gegeten hadden naar het vak ‘’nog nooit gehad’’.

In het andere vak werd het spel kippenboer gespeeld. Een aantal kinderen was een boer en de andere kinderen waren kippen. Vervolgens gingen ze in een cirkel staan, waarbij de kippen voor de boeren gingen staan waardoor je een middencirkel kreeg. Eén boer had geen kip voor zich staan. Als deze boer het van te voren afgesproken sein gaf aan een andere kip, mocht deze kip zijn eigen boer verlaten en naar de andere boer gaan. De boeren moesten goed opletten welke kip het sein kreeg, want ze hadden de mogelijkheid om hun eigen kip te tikken wanneer deze bewoog naar een andere boer. Wanneer de kip werd getikt door de eigen boer, moest de kip blijven staan.

   

Dinsdag 7 februari

Deze dag begon als een echte lekkere winterdag, koud maar wel een heerlijk zonnetje. Ook was het voor het eerst een groep van maar liefst 40 kinderen. Vandaar kozen we er voor om vandaag het bekende spelen kermis te spelen.

Bij deze activiteit hebben we veel verschillende kleine spelletjes uitgezet op het veld. Alle kinderen krijgen voor dat ze beginnen vijf fiches, hier gaan ze mee spelen. De kinderen mogen elkaar uit gaan dagen en spelen dan een spelletje met z’n 2e. wanneer je wint met het spelletjes krijg je een fiche van de ander. Zo moet je dus zo veel mogelijk fiches zien te bemachtigen.

Op het veld staat bijvoorbeeld het spel ring werpen klaar. Hierbij krijgen beide kinderen 3 kleine ringen om pionnen heen te gooien. De persoon bij wie er de meeste ringen om de pion gaat wint, en krijgt dan dus een fiche van de andere speler. Ook stond het spelletje jeu de boules op het veld. Hier staat een pion klaar en daar moeten zij twee pittenzakjes zo dicht mogelijk bij gooien. De persoon die het dichtst bij de pion gegooid heeft wint. Ook de spellen sprinten, kat en muis, frisbee gooien, hockeyen, hinkelen, springtouwen en nog vele andere activiteiten lagen op het veld. De kinderen mogen hier in vrij kiezen wat zij het leukst vinden om te doen. Als de fiches die ze hebben gekregen op zijn dan mogen zij bij de spelleider drie nieuwe fiches vragen.

Na deze activiteit vierde wij nog de verjaardag van Tijn. Hij is vandaag ook echt jarig en dit mochten wij dus ook even vieren!

   

Woensdag 8 februari

Vandaag scheen de zon heerlijk en daar hebben we later in de middag ook erg van genoten. Voordat we naar buiten konden gaan hebben we eerst met een paar kinderen geluncht bij Sportstuif en hebben ze vrij gespeeld totdat de hele groep compleet was. Zoals gewoonlijk hebben we samen fruit gegeten en hierna zijn we naar buiten gegaan voor de sportactiviteiten.

Als eerst speelden we vandaag stopcontact-tikkertje. Als je getikt bent door de tikker, ga je met je armen in je zij staan waardoor je twee gaten krijgt, de gaten van het stopcontact. Als een ander kindje die nog vrijloopt, de stekker in het stopcontact stopt ben je weer vrij. Dit doe je door je armen in de gaten van het stopcontact te doen. We spelen verschillende rondes met verschillende tikkers, voordat we naar het volgende spel gaan.

We spelen ook nog het chaosdoelenspel. Er zijn zes goaltjes met ieder een eigen kleur, drie goals aan de ene kant en de andere drie aan de overkant. Het doel is om bij iemand te scoren door een bal te gooien of te schoppen. Dit mag alleen niet in de goals aan je eigen kant, maar alleen aan de overkant. Als er gescoord is in je goal, dan moet je helaas het veld verlaten en moet je op de wisselplaats gaan staan. Steeds als er wordt gescoord verlaat dus iemand het veld en komt de eerste wissel ervoor in de plaats. Het wisselen in combinatie met de vele ballen zorgt voor veel chaos, vandaar de naam chaosdoelenspel.

Omdat de zon heerlijk scheen gingen de jassen van de kinderen al snel uit. Na de activiteiten hebben we nog een hele tijd vrij gespeeld op het veld. Sommige kinderen hebben gevoetbald, een eigen parcours gemaakt of gewoon lekker rond gerend. Met een koekje sluiten we deze fijne middag af en wordt iedereen één voor één weer opgehaald.

   

Donderdag 9 februari

Op donderdag zijn we de dag begonnen met ballonnen op te blazen. Er waren namelijk activiteiten voorbereid waar de kinderen ballonnen moesten gebruiken. Toen de kinderen de ballonnen zagen waren ze heel nieuwsgierig wat we allemaal gingen doen.

We begonnen in de gehele groep met een warming-up spel, namelijk wie ben ik tikkertje. Bij dit spel kon iedereen in het spel tikker worden. De gehele groep moest zich verspreiden over het speelveld. Vervolgens riep een begeleider een bepaalde attribuut zoals ‘’alle kinderen met laarzen’’. Dan werden alle kinderen in het speelveld met laarzen tikker die de andere kinderen moesten gaan tikken.

Vervolgens hebben we de groep in twee gedeeld. De kleinere kinderen begonnen met het spel piramiderace. Ze moesten in twee teams tegen elkaar een parcours lopen met een pion in de hand. Op het eind van het parcours moesten ze een piramide of een mooie vorm bouwen met de pionnen. Het team die met alle spelers het parcours had gelopen en een piramide of mooie vorm had gemaakt, won de race.

Na de piramiderace moesten de kleine kinderen goed hun aandacht erbij houden. Bij het spel commandohoepel stonden de kinderen in een cirkel om de begeleider heen. Ze hadden allemaal een hoepel voor zich liggen en op ongeveer twee meter achter zich stond een pion. De begeleider gaf vervolgens commando’s aan de kinderen. Wanneer de begeleider ‘’commando’’ voor de opdracht zei, was het de bedoeling dat de kinderen de oefening uitvoerde met de hoepel. Als de begeleider geen ‘’commando’’ zei voor de opdracht, moesten de kinderen niks doen. Deden ze dat wel, dan moesten ze snel naar de pion achter zich rennen, deze aantikken, en weer goed opletten voor de volgende opdrachten.

De grote kinderen hadden vandaag activiteiten met de ballonnen. Ze begonnen met een ballonnenrace waarbij de kinderen in tweetallen met een ballon tussen de buik een parcours af moesten leggen. De tweetallen moesten de ballon klemmen tussen de buik terwijl ze het parcours liepen. De ballon mocht niet vallen, want gebeurde dat wel, moest het tweetal weer opnieuw beginnen.

Daarna mochten de ballonnen aan een touwtje vastgemaakt worden voor de laatste activiteit. De kinderen moesten het touwtje met de ballon vastmaken aan hun enkel voor het spel ballontikkertje. Daarna mochten ze zich allemaal over het speelveld verspreiden en bij elkaar proberen om de ballon kapot te maken. Degene die het lang de ballon bij zich kon houden zonder dat de ballon kapot ging was de winnaar van het spel.

   

Vrijdag 10 februari

Vandaag is het alweer vrijdag, wat vliegt de tijd toch! Op deze dag komen de kinderen van de Sonnewijzer altijd gezellig bij ons een boterhammetje eten. Na het eten van de boterham hebben deze kinderen nog heerlijk wat vrije tijd om te doen wat ze zelf willen. In de loop van de middag komen daar steeds meer kinderen bij. Wanneer de groep compleet is kunnen we beginnen met fruit eten. En na dit fruit eten gaan we zoals gewoonlijk met alle kinderen naar buiten. Hier speelde we vandaag water, spons en vuur. Maar als verandering speelde we dit vandaag niet alleen op het stenen gedeelte maar ook over het hele veld. In het begin laten we beide teams om en om de vlag verstoppen waar ze zelf willen, dit mag dus op het veld maar ook op de stenen. Hierdoor is het speelveld veel groter en maken we het spel dus ook moeilijker. Wanneer beide vlaggen zijn verstopt gaan we beginnen met het spel. Iedereen krijgt één kaartje van de begeleider van jou groepje. De regels zijn als volgt:

Water verslaat vuur

Vuur verslaat spons

En spons verslaat water

De kinderen gaan dus op zoek naar de vlag van de tegenstander maar ondertussen mogen zij ook uitgedaagd worden door iemand van het andere team. Als je wordt uitgedaagd is het de bedoeling dat jullie allebei je kaartje laten zien. Verslaat jou kaartje het kaartje van de tegenstander dan geeft de ander zijn kaartje aan jou. Op deze manier moet deze tegenstander weer helemaal opnieuw beginnen met het zoeken van de vlag.

Is de vlag gevonden of zijn de kaartjes van de tegenstander op dan heeft jou team gewonnen! Na deze activiteit hebben de kinderen nog de mogelijkheid om binnen of buiten te spelen tot ze opgehaald worden.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches