Super gezellige sportieve BSO waar kinderen onder begeleiding van enthousiaste medewerkers sporten en spelen!

Anne Anne
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Eindelijk mogen we weer het veld op, hier mogen we weer heerlijk sporten! - week 4

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 22 januari

Vandaag was het heerlijk weer om lekker naar buiten te gaan en verschillende activiteiten te spelen. Als waring-up speelden we met z'n allen een tikspel. Op de grond lagen verschillende ringen. Wanneer iemand getikt werd konden andere kinderen die nog rondliepen een ring om een arm van de kinderen doen, dan mochten de kinderen weer meedoen. 

Na de warming-up werd de groep gesplitst. De oudste kinderen speelden wie scoort is keep met een parcours. Om en om liepen de kinderen richting de goal met een bal aan de stick. Ze probeerde te scoren. Lukte dit, dan werd hij of zij de keeper. Niet gelukt? Dan ga je met de bal slalommend, een rondje draaien om de pion terug in de rij staan. Daarnaast speelden zij ook het balspel kingen
Voor de jongste kinderen stonden er drie verschillende spellen op het programma vanmiddag. Een deel van de groep begon met het spelletje springbeest. Een spel waarbij de groep een kring vormt en om en om één van de kinderen in het midden plaats neemt. De kinderen in de kring proberen het kind in het midden af te gooien met zachte ballen. De persoon in het midden probeert de ballen zo lang mogelijk te ontwijken. Daarnaast begon het andere deel van de groep met een bootspel. Alle kinderen stonden in een door hoepels gevormde boot als matrozen. De spelleider riep verschillende woorden die gelijk stonden aan een beweging. Zo was er bijvoorbeeld bakboord waarbij de kinderen naar de linkerkant van het veld rende en stuurboord waarbij er naar rechts werd gerend. Wanneer er "man over boord'' werd gezegd hurkte de kinderen en begonnen ze te spartelen, bij "land in zicht" tuurde de kinderen met hun hand boven hun ogen de verte in. Bij het woord "zeerovers" rende de kinderen een rondje om de hele boot en bij horen van "help, daar komen de haaien" maakte de kinderen zich zo klein mogelijk op een willekeurige plek in het veld. Er moest goed worden nagedacht over welke beweging ook alweer bij welke zeemanskreet hoort en deze zo snel mogelijk uitvoeren. 

Daarna werd er nog een potje hoedjesdans gespeeld. Lekker bewegen op muziek en zo snel mogelijk een hoedje op je hoofd zetten wanneer de muziek stopt. 

   

Dinsdag 23 januari

Vandaag hebben we weer lekker buiten kunnen bewegen. We hadden vier spellen op het programma. We begonnen met een gezamenlijk tikspel waarbij de lopers elkaar konden bevrijden door elkaar vrij te tikken.

Daarna hebben we drie groepen op leeftijd gemaakt. Het eerste spel was Super Mario trefbal, waar de kinderen "power-ups" konden verdienen door verschillende taken te volbrengen.

Het tweede spel was een estafette waarbij voorwerpen heen en weer gebracht moesten worden.

Als laatste hebben we ringhockey gespeeld, waarbij de kinderen de ringen voorbij de doellijn van de tegenstander moesten slingeren.

   

Woensdag 24 januari

Vandaag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Hiervoor hadden we heel de gymzaal onder getoverd tot een super leuke apenkooi. De zaal stond vol met banken, kasten, touwen en het klimrek.

We begonnen dit uurtje met vrij spelen. Alle kinderen mochten een half uurtje het terrein verkennen. Hier mochten ze allemaal zelf kiezen wat ze gingen doen. touw slingeren, klimmen in het klimrek of het banken parcours verkennen.

Hierna begonnen we met de vloer is lava. Dit betekende dat je de gymzaal grond niet mag raken. Wij als begeleiding hielden dat in de gaten. Wanneer je de grond raakt dan ben je af en mag je even naar de zijkant komen en daar in de hoepels wachten. Hier is de regel drie is teveel van toepassing.

Na de vloer is lava speelde we hetzelfde spel alleen nu met tikkers. Dus de kinderen moeten nu ook opletten met waar de tikkers in het veld te vinden zijn. Als je nu dus getikt wordt dan moet je ook naar de zijkant van het speelveld.

Als laatste voegde we hier nog aan toe dat er ook nog geheime verlossers zijn. Deze verlossers mogen de kinderen die aan de zijkant te wachten staan vrij tikken. Hierdoor mogen deze kinderen dus nog veel sneller weer mee doen.

Hierna was het woensdagmiddag activiteiten uurtje alweer voorbij. Dat betekend dat we met de kinderen van Sportstuif weer terug naar de eigen locatie gaan. Hier vieren we nog de verjaardag van Boris!

   

Donderdag 25 januari

Het is alweer donderdag en dit is altijd een drukke dag bij Sportstuif. Door wat afmeldingen is het rustiger dan normaal, maar hebben alsnog een gezellige grote groep. 

Op het veld maken we een verdeling tussen de jonge en oudere kinderen. De jonge kinderen spelen in twee groepen twee verschillende spelletjes. Het eerste spel spelen we voor het eerst bij Sportstuif en het Gaga-bal. Dit spelen we op het kleine veldje, omdat er om dit veldje hekken staan en hierdoor de bal niet steeds uitgaat. Het spel gaat als volgt: er liggen twee ballen in het veld. Alle kinderen mogen de bal wegslaan met hun platte hand. Je probeert een ander te raken. Dit telt alleen als de bal bij iemand onder de knie tegen het lichaam komt. De bal moet dus altijd laag blijven. Als je bent geraakt door de bal, kom je even naar de zijkant. Hier is het drie is te veel, dus wanneer er meer kinderen af zijn, kom je vanzelf weer aan de beurt. 

Bij het andere spel leggen de jonge kinderen een parcours af. Dit parcours is vooral gericht op balans. Het is dus van belang dat je dit parcours geconcentreerd aflegt, en is het niet belangrijk wie het snelst is. Aan het eind van het parcours probeer je een pittenzakje in een van de drie emmers te gooien. 

De oudere kinderen spelen een vorm van slagbal. Het speelveld is hierbij door de helft gesplitst, waardoor het veldteam ook door tweeën wordt gedeeld. De spelers van het veldteam mogen niet naar de andere helft rennen. Wanneer iemand van het slagteam de bal in het veld heeft gegooid, moet het veldteam hem proberen te tikken met de bal. Loopt deze persoon links in het veld, moet de bal dus ook naar links gegooid worden om hem te kunnen tikken. Goed samenwerken is hierbij erg belangrijk! 

Helaas begint het na drie kwartier steeds harder te regenen en slaan we het eindspel voor deze keer over. De kinderen gaan binnen weer verder spelen. Leuk om te zien dat alle oudere kinderen bij elkaar gaan zitten om zelfstandig weerwolven te gaan spelen! 

   

Vrijdag 26 januari

De laatste dag voor het weekend is weer aangebroken. Deze beginnen we zoals altijd met de kinderen die een korte dag hebben op school. We lunchen gezellig samen en voor deze kinderen is er nog tijd om vrij te spelen, totdat alle andere kinderen er zijn.

Als de groep compleet is, eten we wat fruit en maken we ons klaar om naar buiten te gaan. We starten vandaag met iedereen-tikkertje. De naam zegt het eigenlijk al: iedereen is bij dit spel de tikker, maar ook iedereen kan getikt worden. Ben je getikt, moet je op de grond gaan zitten en houd je degene die jou getikt heeft goed in de gaten. Want wanneer diegene wordt getikt, mag jij weer meedoen. Tik je elkaar tegelijk? Dan speel je steen, papier, schaar om te bepalen wie er wint. 

Na het warming-up spelletje delen we de groep op in drie groepen. Hierbij mixen we de leeftijden vandaag door elkaar. Alle groepjes gaan drie verschillende spelletjes langs. 

Het eerste spel van vandaag is pionnenroof. Bij de variant die we vandaag spelen, speel je in tweetallen. Een van de twee staat bij het hek met voor zich een pion. Hij/ zij moet het hek vasthouden totdat de ander de pion vastpakt en probeert te stelen. De 'dief' rent zo snel mogelijk weg en degene die bij het hek stond, rent hem achterna en probeert hem te tikken. Lukt het de dief om over de lijn te komen zonder getikt te worden? 

Ook spelen we een vier op een rij estafette. Hierbij strijden twee teams tegen elkaar wie als eerst vier op een rij heeft. Om de beurt leggen de eerste spelers van ieder team een parcours af. Aan het eind van het parcours staat een vier op een rij spel. Beide spelers mogen een muntje in het spel plaatsen en zo snel mogelijk terugrennen. De volgende speler doet dan hetzelfde. Het team dat als eerst vier op een rij heeft, wint. 

Als laatst spelen we ook nog een steen, papier, schaar estafette. Het parcours bestaat uit een hele rij hoepels. Aan beide uiteinde staat het team opgesteld in een rij. Bij het startsein springen de eerste spelers van beide team door de hoepels. Op het punt dat ze elkaar tegenkomen spelen ze steen, papier, schaar. De winnaar mag doorspringen en de verliezer moet het parcours verlaten. Van het verliezende team, springt zo snel mogelijk de eerstvolgende in de hoepels. Opnieuw wordt er steen, papier, schaar gespeeld. Als het je lukt om het einde van het parcours te halen, heb je een punt voor je team binnengesleept. 

Zoals iedere dag sluiten we de dag weer af met een koekje en mag iedereen vrij spelen totdat ze worden opgehaald. Wij wensen iedereen weer een fijn weekend! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches