Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol tropische temperaturen, het hitteplan kwam zeker uit de kast! – week 24

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 12 juni

Deze week hebben er verschillende scholen een juni vakantie, waardoor de week bij sportstuif vroeg van start ging. In de ochtend hebben de kinderen lekker gespeeld op locatie. Vanwege het warme weer werd er alvast een zwembadje gevuld. Na het broodje eten werden ook de kinderen van de andere scholen opgehaald om er met z´n allen een gezellige middag van te maken. 
Nadat we met z'n allen fruit hebben gegeten, wat gedronken hebben en goed ingesmeerd zijn is het tijd om lekker te gaan spelen. Vanwege de tropische tempraturen geen fanatieke sportactiviteiten, maar aan de kinderen de keus of zij wel al dan niet buiten willen spelen op het veld. Op het veld is er lekker geschoven op de buikschuifbaan, een watergevecht gehouden en in het zwembadje gespeeld. Daarnaast zijn er in de schaduw en binnen veel mooie tekeningen gemaakt, spelletjes gespeeld en lego kunstwerken gebouwd. Kortom een heerlijke zonnige dag bij sportstuif! 

   

Dinsdag 13 juni

In de ochtend zijn we met de kinderen die junivakantie hebben naar speeltuin Geenhoven geweest. Hier zijn we nog niet vaker geweest, dus nog genoeg om te ontdekken voor de kinderen. We hebben op de trampolines gesprongen, op de klimtoestellen gespeeld en wat verkoeling gezocht bij het water. Na de boterhammen is er nog heel even tijd om te spelen, maar hierna moeten we ook weer terugkeren naar Sportstuif. Op de terugweg is het goed te zien hoeveel energie zo’n ochtendje spelen kost, want het lukt niet iedereen om de ogen open te houden in de auto. 

In de loop van de middag wordt het langzaamaan drukker met de kinderen die van school worden gehaald. Ook deze middag is het weer erg warm, dus na het fruit eten is het tijd om met water te spelen. We hebben vandaag weer een zwembadje op staan, de buikschuifbaan en een waterslide! Dit is een springkussen met een glijbaan waarmee je in het water terecht komt. De kinderen weten zich hier de hele middag goed mee te vermaken. Kinderen die liever niet in de zon willen spelen, of niet nat willen worden, zijn in de schaduw lekker aan het tekenen of een spelletje aan het doen.  

Aan het einde van de middag vieren we nog een verjaardag met een traktatie. Een lekkere manier om deze middag af te sluiten!  

   

Woensdag 14 juni

Vandaag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Er waren dit keer weinig aanmeldingen maar dat komt omdat het de nationale buitenspeeldag is.

Wij als Sportstuif hebben vandaag gezorgd voor een leuk programma met een waterspringkussen en kanjam.

Op het springkussen hebben we heerlijk kunnen klimmen en klauteren. Aan het einde van de glijbaan van het springkussen was een klein zwembadje vol water. Hier gleden we dus lekker het water in.

Bij het spel kanjam is het de bedoeling dat je een frisbee in de soort koker van de ander gooit. Als je deze er bovenin slaat krijg je één punt en als je hem door het gat van de koker gooit krijg je er twee.

Aan het einde van de dag sloten we gezellig samen af met een heerlijke ijsco.

   

Donderdag 15 juni

Vandaag hadden een aantal scholen nog steeds junivakantie waardoor de kinderen al lekker in de ochtend bij Sportstuif waren. Het was al vroeg warm op de dag, dus de buikschuifbaan lag klaar op het veld zodat de kinderen konden afkoelen wanneer ze buiten aan het spelen waren. Daarnaast hadden ze ook de mogelijkheid om leuke spelletjes te spelen of om creatief bezig te zijn door te knutselen of tekenen. In de middag kwamen de kinderen van de andere scholen ook naar Sportstuif. Na het fruit eten zijn we met z’n allen de hele middag buiten geweest. De buikschuifbaan stond nog steeds op en de sponsen en flessen werden uit de kast gehaald. Emmers met water gingen het veld op en de kinderen mochten zelf kiezen wat ze gingen doen. Naast flessenvoetbal werd er vooral een watergevecht gespeeld met de kinderen. De sponsen vlogen in het rond, en de flessen met water werden gevuld om over de begeleiders te gooien. De kinderen gingen wat minder tegen elkaar, en al snel gingen de kinderen met z’n allen op de begeleiders. Een rustige dag vol waterpret, heerlijk.

   

Vrijdag 16 juni

Vandaag was het voor de kinderen die junivakantie hebben de laatste vrije dag. We zijn deze ochtend samen met Sportstuif Schijndel naar speelpark de Splinter geweest. Een inmiddels bekende speeltuin voor de meeste kinderen en ze spelen hier altijd super leuk. We zijn van de hoge glijbanen geweest, hebben met de waterpomp gespeeld en nog veel meer. Rond lunchtijd hebben we onze boterhammen ook hier opgegeten. Hierna hebben we nog even gespeeld tot het weer tijd was om terug naar Sportstuif te gaan om ook de andere kinderen van school te halen.  

Direct uit school trekt iedereen zijn of haar zwemkleding aan en gaat lekker met water spelen. Ook vandaag hebben we weer de buikschuifbaan en het zwembadje op staan. Hier wordt nog steeds veel plezier aan beleefd! Na het fruit eten spelen we twee gezamenlijke activiteiten. De eerste activiteit is een estafette met de buikschuifbaan. Om de beurt moeten de kinderen een natte spons mee nemen over de buikschuifbaan. Aan het einde van de baan staat een stoel met gaten in de zitting. De kinderen leggen de spons hierop en knijpen deze uit, zodat er water in de emmer komt die eronder staat. Het uitknijpen mag met de handen, maar dat kan natuurlijk ook door op de spons te gaan zitten.  

Bij de tweede activiteit spuiten we met waterpistolen tegen bekers aan die op een bank staan. Er zijn twee teams die elk aan een andere kant van de bank staan. Ze moeten van een aantal meter met de pistolen tegen de bekers spuiten, zodat hij van de bank afvalt in het veld van het andere team. Welk team kan de meeste bekers van de bank spuiten?  

Na de activiteiten wordt er nog even vrij gespeeld met water en sommige kinderen zoeken nog even de schaduw op. Een voor een wordt iedereen weer lekker opgehaald om thuis lekker van het weekend te genieten!  

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches