Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Pasen staat bijna voor de deur en Sportstuif doet hier ook zeker aan mee! Week 15 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Pasen staat alweer bijna om de hoek maar niet voordat we deze week bij Sportstuif nieuwe sport en spelactiviteiten ondernemen!

 

Maandag 11 april

Het weekend is weer voorbij gevlogen en de maandag is weer gestart. Gelukkig hebben we bij Sportstuif leuke activiteiten om deze week af te trappen! In het begin hadden we het spel Verlostikkertje. Er werd een tikker aangewezen die zoveel mogelijk andere kinderen moest aftikken. Wanneer je getikt was ging je met de benen wijd staan zodat er iemand doorheen kon kruipen. Als er iemand door je poortje kroop dan mocht je hierna weer meedoen. Pas op! Als iemand door het poortje kruipt mag je niet afgetikt worden.

Als tweede spel hadden we Slagbal op het programma. Er zijn twee teams, het veldteam en het slagteam. Bij het slagteam moeten de kinderen om de beurt de bal zo ver mogelijk in het veld slaan met een betje of je mag de bal gooien. Als dit is gebeurd moet je over verschillende honken lopen die in een driekwart cirkel verdeeld zijn. In tussentijd moet het veldteam de bal zo snel mogelijk te pakken krijgen en in de mand krijgen. Wanneer je als slagteam denkt dat je de gehele ronde niet haalt mag je bij een honk staan. Hier ben je vrij wanneer de bal in de mand wordt gestopt door het veldteam. Wanneer je nog aan het rennen was en geen honk bereikt hebt ben je af. Als je alle honken hebt doorlopen scoor je een punt voor het slagteam. Als binnen het slagteam je drie keer af bent wordt er gewisseld, het slagteam wordt het veldteam en andersom.

  

 

Dinsdag 12 april

Vandaag starten we met het leuke spel Lekkerland-Viesland. Het veld bestaat uit een lekkerland aan de ene kant van het veld en een viesland aan de andere kant van het veld. In het midden begint iemand als tikker, de overige spelers beginnen aan de lekkerland kant. De speler in het midden roept iets van eten of drinken. Vindt je dit lekker blijf je staan maar als je dit vies vindt moet je gaan rennen naar viesland. De speler in het midden mag jou proberen te tikken, wanneer dit gebeurd ben je af. Wie blijft als laatste speler over?

Na Lekkerland – Viesland gingen we nog Opdracht tikkertje spelen. Er is een tikker die zoveel anderen kinderen moet aftikken. Als je getikt bent ga je buiten het veld staan en heeft de spelleider een opdracht voor je. Als de opdracht is uitgevoerd mag je weer snel mee doen!

  

 

Woensdag 13 april

Op woensdag is de groep bij Sportstuif Son en Breugel nog iets kleiner maar dan nog steeds doen we gave activiteiten! Vandaag starten we met het leuke tikspelletje WC-tikkertje, bij dit spel is er een tikker die zoveel mogelijk andere moet aftikken. Als je getikt bent ga je op je hurken zitten met de hand omhoog. Als er iemand anders langs jou loopt en de hand omlaag duwt trek je de WC door en mag er weer meegespeeld worden!

Bij Sportstuif hebben we een gloednieuw memoryspel en daarom is deze vandaag meteen gebruikt! Het hoofdspel was vandaag dan ook Memory-estafette, er waren twee teams die het tegen elkaar opnamen. Elk team had voor zich een rij pionnen en op het einde daarvan lagen alle memory kaartjes. Wanneer het startsignaal werd gegeven moesten de eerste twee van elk team slalommen om de pionnen heen. Uiteindelijk komen ze bij de kaartjes terecht en mochten ze elk er 2 omdraaien. Waren het dezelfde mocht je deze mee terug nemen naar je team, zo niet draaide je de kaartjes weer om. Welk team lukt als eerste alle memory ’s compleet te hebben?

Op het einde sloten we af met Iedereen tikkertje. Bij dit spelletje is iedereen de tikker dus kan en mag ook iedereen getikt worden! Als je getikt bent ga je aan de kant van het veld staan. Wanneer er 3 kinderen in de rij staan aan de zijkant mag je weer meedoen. Als je elkaar tegelijkertijd tikt speel je steen-papier-schaar. De winnaar hiervan mag blijven spelen terwijl de verliezer even het veld uit moet.

  

 

Donderdag 14 april

Vandaag hebben we natuurlijk ook een spelactiviteit gedaan! De Pionnenroof stond vandaag op de planning! Er zijn twee tikkers die midden in het veld staan. Aan de ene kant van het veld liggen de pionnen en aan de andere kant staan de rest van de spelers. Als het startsignaal wordt gegeven mogen alle kinderen via de buitenkant van het veld naar de pionnen rennen. Ze mogen ieder er een van pakken en door het veld zo snel mogelijk terug rennen. Lukt dat zonder getikt te worden mag je de pion in de groene hoepel leggen. Ben je wel getikt moet je de pion in de rode hoepel leggen. Als alle pionnen gepakt zijn kijken we hoeveel pionnen in de rode en groene hoepel liggen. De hoepel met de meeste pionnen heeft gewonnen!

  

 

Vrijdag 15 april

Vandaag hadden we een studiedag bij Sportstuif Son en Breugel dus gingen we natuurlijk er iets leuks van maken. Samen met Sportstuif Best zijn we naar het vette Monkeytown gegaan! Hier hebben we ons de gehele ochtend lekker vermaakt.

In de middag stonden we weer op de vaste locatie bij Sportstuif Son en Breugel. Iedereen wilde graag het spelletje Annemaria-Koekoek. Bij dit spel staat aan de ene kant van het veld een speler en de andere kant de rest van de spelers. Die ene speler roept heel hard Annemaria-Koekoek en draait dan om. In die tussentijd moet de rest van de spelers zo snel en ver mogelijk komen naar de andere kant. Als je beweegt wanneer hij of zij kijkt moet je weer opnieuw beginnen. Degene die als eerst over de streep komt zonder gepakt te worden wint!
 

Pasen staat om de hoek en Sportstuif Son en Breugel doet daar natuurlijk aan mee! We hebben 10 blauwe Sportstuif paaseitjes verstopt in de gemeente. Ze liggen in de buurt van scholen, supermarkten, speeltuintjes en sportverenigingen. 

Heb je er één gevonden? Neem hem mee naar huis, maak een selfie als bewijs en dan krijg jij een superleuk cadeautje!

De actie loopt tot en met 22 april, zo heb je vóór en na Pasen tijd om te zoeken. De komende dagen zullen er verschillende hints worden gegeven, dus blijf onze Instagram en Facebook pagina goed in de gaten houden!




Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches