Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol nieuwe activiteiten bij Sportstuif! week 2 - 2022

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

De kerstvakantie is voorbij en basisscholen mogen weer van start! Dit betekent dat onze sport BSO ook weer volledig open mag! Lees mee in onze nieuwe blog welke gave activiteiten we deze week hebben gedaan.

Maandag 10 januari

 

Bij Sportstuif Son en Breugel komen elke week weer nieuwe kinderen bij waardoor de groep steeds groter wordt! Dit betekend dat er ook steeds meer diverse activiteiten kunnen worden gegeven!

 

Vandaag stond het Rupsentrefbal op het programma. Bij dit spel zijn er twee teams, een team staat in het veld en het andere team staat op de lijn. Het team dat op de lijn staat moet de eerste de bal zo ver mogelijk in het veld schoppen. Het team in het veld probeert de bal zo snel mogelijk te pakken. Ondertussen probeert degene die de bal heeft geschopt zoveel mogelijk rondjes te lopen om de pionnen heen. Elk rondje is een punt waard. Bij het veldteam heeft iemand als eerste de bal gepakt, deze blijft stilstaan met de bal. De rest maakt er een rij achter. De bal wordt boven het hoofd doorgegeven, degene die de bal als laatst heeft roept STOP! Dan mag de loper niet meer verder rennen. De punten worden bijgehouden en de volgende speler is. Als iedereen is geweest wisselen. Het team dat de meeste punten pakt wint!

 

   

 

 

Dinsdag 11 januari

 

Vandaag starten we met het beroemde Knakworst tikkertje. Er is een tikker in het spel die zoveel mogelijk anderen moet aftikken. Wanneer je getikt bent ga je met beide armen zo wijd mogelijk staan. Een andere speler kan jou helpen door een van de armen naar beneden te duwen en dan wordt heel hard gezegd, knak! Je staat dan nog met een arm omhoog en als die ook naar beneden wordt geduwd wordt geroepen, worst! Wanneer dit gebeurd ben je weer vrij om mee te spelen!

 

Na dit lekkere opwarmspel speelde we het spel Beat the card. Er worden groepjes van 3 gemaakt die bij een rij pionnen gaat staan. Aan het einde van deze rij ligt een stapeltje kaarten met de cijfers 2 t/m 10. De bedoeling is dat een iemand uit het team zo snel mogelijk naar de stapel kaarten rent en de bovenste van de stapel pakt. Op die kaart staat een cijfer bijvoorbeeld 4. Je probeert met je eigen groepje 4 keer de bal over te gooien zonder te laten vallen. Lukt dit dan leg je het kaartje langs de groep neer. Laat je de bal vallen leg je het kaartje terug onder op de stapel.

 

Wie heeft op het einde de meeste kaartjes met het hoogste aantal cijfers? De groep die de meeste punten heeft wint!

 

   

 

 

Woensdag 12 januari

 

Vandaag begonnen we de dag met het Diamantentikkertje! Er zijn twee tikkers die zoveel mogelijk andere kinderen moeten aftikken. Er is ook een diamant in het spel in de vorm van een pittenzakje. Een van de spelers buiten de tikkers om krijgt dit pittenzakje. Als je getikt bent ga je met de armen achter de rug staan. Het pittenzakje kan dan in jou hand gelegd worden en ben je weer vrij! Zo kan iedereen het pittenzakje krijgen en anderen helpen!

 

Na deze opwarming gingen we starten met de hoofdactiviteit Betjes estafette! Twee teams werden er gemaakt die door een slalom zo snel mogelijk moesten lopen. Na deze slalom was er een hoepel waar je ook zo snel mogelijk een rondje omheen moest lopen en dan zo snel mogelijk terug! Er was nog een uitdaging tijdens dit spel, naast dat je dit zo snel mogelijk moest doen hield je een betje vast met een bal erop. Wanneer de bal viel moest je opnieuw beginnen. Het team dat als eerste finishte zonder de bal te laten vallen won!

 

 

Donderdag 13 januari

 

Ook vandaag kwamen er nieuwe kinderen kijken bij de BSO en hadden ook een gaaf programma op de planning staan, Levend Stratego!

 

De bedoeling bij dit spel is dat er twee teams zijn die de vlag moeten verstoppen in hun eigen gebied. Wanneer dit is gelukt krijgt elk teamlid een kaartje met daarop een afbeelding van een dier. Het ene dier is sterker als de ander. Als het spel begint kan het ene team de tegenstander tikken en andersom. Degene met het sterkste dier wint en krijgt het kaartje van de tegenstander. Iemand die het kaartje is verloren gaat terug naar de spelleider en krijgt een nieuw kaartje. Het team dat als eerst de vlag van de tegenstander vindt wint!

 

 

Vrijdag 14 januari

 

Bij Sportstuif hebben we ook verschillende social media kanalen zoals Facebook, Instagram, Youtube en TikTok. Wil jij nog beter op de hoogte gehouden worden wat wij allemaal doen? Volg dan snel een of meer van deze kanalen!

 

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches