Een fijne sportieve plek waar kinderen op hun eigen niveau met bewegen bezig kunnen zijn. De enthousiaste medewerkers zorgen dat alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Dennis Dennis
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week vol met speciale sinterklaas activiteiten – week 48

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Deze week vol speurtochten, pietenpret en cadeautjes was een super leuke week in thema van sinterklaas!

 

Maandag 28 november

De laatste week voor pakjesavond is aangebroken en dat betekent dat deze hele week ook in het teken staat van Sinterklaas. We zijn benieuwd of Sinterklaas en zijn pieten deze week ook een bezoekje zal brengen aan Sportstuif.

Wanneer de eerste kinderen zijn opgehaald mogen zij nog even vrij spelen tot de rest er is. Een aantal kinderen gaan buiten voetballen, andere gaan een spelletje spelen en het grootste gedeelte gaat tekenen of knutselen.

Na het fruit eten heeft Janne een verrassing voor de kinderen, ze heeft namelijk een brief gevonden en deze blijkt van Sinterklaas te zijn. Iemand mag hem voorlezen en al snel blijkt dat Sinterklaas een sportieve speurtocht heeft uitgezet om uiteindelijk de cadeaus te vinden. De eerste aanwijzing konden de kinderen vinden in de buitenkast. Hierop stond dat ze met een bal een eigen spel op het veld moesten bedenken en spelen. De grote kinderen gingen fopbal spelen en de andere kinderen speelden vies land, lekker land waarbij ze met de bal moesten tikken. Na het spelletje konden ze de volgende aanwijzing ergens binnen in de kantine vinden. Ze kregen de opdracht om allerlei torens te maken, met welke voorwerpen maakt niet uit. Er werd heel slim een Jengatoren gebouwd, een toren van andere blokjes en zelfs een toren met kinderen. Na het bouwen kregen ze de opdracht om te dansen op een Sinterklaas liedje. Iedereen deed super leuk mee en daardoor hadden ze al snel de een na laatste aanwijzing verdiend. Deze aanwijzing konden ze vinden in de binnenkast en hierop stond dat ze buiten een heel rondje om het veld moesten rennen. Degene die het snelst was, mocht de laatste belangrijke hint voorlezen. Er werd hier en daar wat gesmokkeld, maar al met al hadden ze goed hun best gedaan. De laatste aanwijzing gaf aan dat ze de cadeaus binnen in de kantine konden vinden en hier hadden de kinderen niet heel lang voor nodig. We maakten een mooi opstelling, zodat we konden kijken wat er in de zak zat. Er zat er voor iedereen een lekkere chocoladeletter in, maar dit was nog niet alles. We mochten ook nog drie cadeaus uitpakken. We kregen nieuwe stiften, het buitenspelletje Kubb en nog een ander spelletje voor binnen. We zijn flink verwend door Sinterklaas, maar daar hebben de kinderen ook hard voor gewerkt!

   

Dinsdag 29 november

We zitten midden in de Sinterklaas week maar ook het WK voetbal is vol aan de gang! Toen alle kinderen van school uit waren was iedereen lekker buiten aan het spelen op het veld. We waren allemaal verrast toen een van de kinderen zei: Hey wat ligt daar op veld 2? Toen iedereen wat dichterbij kwam wisten we het direct, het was de zak van Sinterklaas vol met cadeautjes en chocoladeletters! Op het veld mochten de kinderen de cadeautjes uitpakken en vertellen wat het was. Deze cadeaus konden we allemaal goed gebruiken op de BSO!

Na het uitpakken gingen we met heel de groep naar binnen want Nederland moest spelen op het WK voetbal toernooi. Voor iedereen was dit natuurlijk reuze spannend want Nederland moet door naar de volgende ronde! Gelukkig wist Nederland te winnen en hebben dit met alle kinderen uitbundig gevierd! Wanneer ouders de kinderen kwamen ophalen van Sportstuif kreeg iedereen nog een lekkere chocoladeletter mee die in de zak van Sinterklaas was gevonden.

   

Woensdag 30 november

Een hele speciale dag vandaag. Wij als Sportstuif hebben een pietenpret georganiseerd voor Son en Breugel. In totaal met de kinderen van de BSO konden hier 60 pietjes aan deelnemen. Die aanmeldingen zaten dan ook helemaal vol, dat was al helemaal super!

De kinderen kwamen op de BSO en mochten eigenlijk gelijk door naar sporthal de Landing die naast HTC Son ligt. Daar kwamen alle kinderen tegelijk binnen, ook alle kinderen die niet van de BSO waren. Iedereen mocht verzamelen bij de begeleider van het groepje waar je was ingedeeld. Daarna begonnen de groepjes allemaal bij een ander spel. In totaal waren er 6 spellen waarbij de kinderen dus opgeleid werden tot piet. Van cadeautjes hoog in de schoorsteen gooien tot zaklopen in een jute zak. Bij het laatste rondje kwamen er ook nog twee echte pieten binnen, wat was dat leuk!

Na deze laatste ronde kregen alle kinderen een pietendiploma, uitgereikt door deze twee geweldige pieten.

   

Donderdag 1 december

Vandaag kregen de kinderen van Sportstuif een mooi gedicht van sinterklaas. Hierin stond dat de kinderen door het uitvoeren van verschillende opdrachten een aanwijzing konden verdienen en zo uiteindelijk bij de zak met cadeautjes konden komen die hij heeft achtergelaten bij Sportstuif. De kinderen begonnen met het opruimen van de rommel die gemaakt was in de buitenkluis door de rommelpiet.

Tijdens het opruimen vonden zij een briefje met de tweede opdracht. Hierbij liepen alle ruim 30 kinderen een groot hindernisparcours over het sportveld. Hierbij moesten ze balanceren, rennen, springen en door hoepels kruipen. Vervolgens gingen alle kinderen naar binnen om hier sinterklaasliedjes te raden. Het liedje werd ingezet en vervolgens moesten de kinderen raden welk liedje er werd gespeeld en dit zo mooi mogelijk meezingen.

Nadat er verschillende vrolijke liedjes door de kantine hadden geklonken kregen de kinderen de opdracht om weer naar buiten te gaan. Hier stond het volgende spelletje klaar. Namelijk de cadeautjes in de schoorstenen gooien. Er kon worden gekozen voor wat grotere hoepels of kleinere emmers om in te mikken. Toen alle cadeautjes bezorgd waren gingen de kinderen voor hun laatste opdracht naar binnen, namelijk het zoeken van de zak met cadeautjes.

Vandaag kregen de kinderen voor op de BSO een doos met verschillende educatieve bordspelletjes en een aantal nieuwe kleurboeken om weer hele mooie tekeningen te kunnen maken. Ook zat er voor alle kinderen een lekker chocoladeletter in de zak. Het was weer een geslaagde middag vol met sinterklaas pret.

   

Vrijdag 2 december

Het is alweer de laatste dag van de week, wat gaat de tijd toch snel. Ook vandaag hadden we weer een activiteit is het leuke thema sinterklaas.

Een hele leuke speurtocht met verschillende onderdelen daarin verwerkt. We begonnen met een brief die sinterklaas op de bank had achtergelaten. Daar in stond geschreven dat ze een mooie dans moesten doen op een bekend sinterklaasliedje. Toen ze dat goed hadden gedaan kregen ze de volgende aanwijzing. Hier op stond beschreven dat alle kinderen een penalty moesten nemen. Na deze penalty’s hadden ze een estafette waarbij er cadeautjes in de hoepel moesten worden gelegd. Ook dat deden de kinderen super goed mee! Na de estafette kregen de kinderen voorbeeld afbeeldingen van acrogym oefeningen. Dit moesten ze zo goed mogelijk na proberen te doen. Met dit onderdeel werkte de groep ook super goed samen. Hier na kregen ze een rebus die ze samen op moesten lossen. Wanneer ze deze opgelost hadden kregen ze de laatste hint, en dat was de hint die ze naar de cadeautjes zouden leiden.

De laatste dag van de week kregen we nog twee spelletjes die we bij Sportstuif kunnen spelen. Vince veelvraat en red light green light. En ook zaten er nog wat chocoladeletters in de zak!

   

 

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches