Naschoolse opvang met zeer betrokken medewerkers die ook nog eens een leuk en gevarieerd sportaanbod verzorgen!

Roos Roos
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een week met veel regen, de woensdagmiddag activiteit en leuke activiteiten – week 19

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 8 mei

De meivakantie zit er weer op en iedereen is vandaag weer voor het eerst naar school geweest. Wanneer we de kinderen van school halen horen we wat ze allemaal voor leuke dingen hebben gedaan in de vakantie. Sommige kinderen hebben we twee weken niet gezien, maar een groot deel van de kinderen zijn in de vakantie ook bij Sportstuif langs geweest.  

Na het bespreken van alle vakantie avonturen is het tijd om fruit te eten en naar buiten te gaan voor de sportactiviteiten. Met de kleine kinderen spelen we vandaag twee verschillende spelletjes. Het eerste spel is leeuwenkooi. Hierbij staan er twee leeuwen in de kooi en de kinderen moeten hier doorheen proberen te rennen met een stukje vlees in de hand. De leeuwen proberen de kinderen te tikken. Lukt dit? Dan moeten ze het stukje vlees bij de leeuw inleveren en deze legt hem dan in hun hoepel. Als je niet getikt wordt, mag je het stukje vlees in de hoepel aan het einde van de leeuwenkooi neerleggen. Wie heeft er uiteindelijk de meeste stukjes vlees kunnen verzamelen? De leeuwen of toch de kinderen?  

Het tweede spel dat we spelen is een mikspelletje. Er staan een tiental pionnen op een verhoogde bank en aan beide kanten van de bank staat een team. Gooi je met je team met de bal tegen de pion? Dan valt deze van de bank af in het veld van de tegenstander. We spelen net zo lang door, totdat alle pionnen van de bank zijn gegooid. Het team dat de meeste pionnen in het veld heeft liggen verliest helaas, want dit betekent dat de tegenstander de meeste pionnen geraakt hebben.  

Met de grotere kinderen begonnen we met een memoryparcours in drie verschillende teams. Alle drie de teams stonden in verschillende rijen om in een parcours tegen elkaar te racen. Aan het einde van het parcours lagen verschillende memory kaartjes op de kop. Het doel van het spel was om zo snel mogelijk alle memorysetjes te vinden voordat de andere teams dit hadden gedaan. Het werd in andere rondes wat moeilijker gemaakt door bijvoorbeeld het hele parcours te moeten hinkelen. Of juist door een push-up te doen wanneer je een setje had gevonden. Vervolgens hebben we de rest van het beweegmoment keep en schiet gespeeld. Er stonden vijf goaltjes tegenover vijf andere goaltjes met een middenlijn er tussenin. In elk goaltje stond één kind en ze konden alleen bij de goaltjes aan de overkant scoren. Ze mochten hierbij niet over de middenlijn komen en wanneer er in je goal gescoord werd, moest je omwisselen met iemand die naast de kant stond. De kinderen waren druk bezig met schieten op de tegenstander terwijl ze hier en daar opeens een bal in hun eigen goal kregen. Goed opletten was het dus!

   

Dinsdag 9 mei

Vandaag was het weer zo’n dag dat het maar niet lijkt te stoppen met regenen. We mogen de laatste dagen niet klagen met het weer, maar vandaag zit het even niet mee. Bij Sportstuif gaan we ook met wat minder mooi weer naar buiten, maar als het zo hard regent als vandaag dan is dat voor niemand leuk.  

Gelukkig zijn we creatief genoeg om ook voor binnen vier verschillende spellen te bedenken. Na het fruit eten delen we de groep op in vier en ieder groepje start bij een ander spel. Na een tijdje draaien we steeds door, zodat iedereen bij elk spel is geweest. 

We hebben vandaag de spellen; Pictionary, ballonvolleybal, poortbal en museumbewaker. Pictionary en museumbewaker hebben we nog nooit eerder gespeeld bij Sportstuif. Bij Pictionary krijgt een iemand van het groepje de opdracht om iets te tekenen. De overige kinderen moeten dan raden wat er getekend wordt. Degene die het als eerste heeft geraden, mag als volgende iets tekenen.  

Het spelletje museumbewaker is bij sommige kinderen al bekend, omdat ze dit op school wel eens spelen. Bij dit spel is iemand de bewaker van het museum en de overige kinderen zijn standbeelden. Wanneer de bewaker binnenkomt moeten de standbeelden stokstijf stil blijven staan. Als de bewaker je ziet bewegen, ben je helaas af en moet je op de grond gaan zitten. Om het wel iets moeilijker te maken is er een extra uitdaging. Wanneer de bewaker zijn ogen niet op jou gericht heeft, moet je van pose veranderen. Ziet de bewaker dit niet? Dan heb je geluk en mag je gewoon blijven staan. Er zitten een paar alerte bewakers tussen die onverwachts snel hun hoofd draaien. Dit maakt het extra spannend!  

Alle kinderen doen super goed mee bij alle spellen en voordat we het weten zijn we alweer een uur verder deze middag. Er is nog even tijd om vrij te spelen en om een lekker koekje te eten. We hopen op wat beter weer voor morgen.

   

Woensdag 10 mei

Vandaag was het de eerste keer dat we de Woensdagmiddag activiteit bij HTC Son hebben. Hier hadden ongeveer 30 kinderen zich voor opgegeven. Met onze eigen BSO kinderen daarbij waren dit 40 kinderen totaal. Met deze kinderen speelde we drie super gave spellen. Deze spellen hebben we verschoven naar binnen omdat het weer eens flink aan het regenen was vandaag. Onder het afdak buiten stond een ontzettend leuk springkussen. Op dit springkussen konden telkens twee kinderen tegelijk een ronde rennen. Na deze ronde mochten de volgende twee kinderen erop.

De tweede activiteit hadden we binnen opgebouwd en dit was archery tag. Dit is een spel waar je met pijl en boog pionnen van verschillende hoogtes af kunnen schieten. Voor op deze pijlen zitten geen punt maar een soort kussentje waardoor het wat minder gevaarlijk is.

De laatste spelletjes die aan de andere kant van de kantine waren neergelegd waren XXL games. Dit waren bijvoorbeeld mega twister, vier op een rij, mikado en jenga.

Alle kinderen hadden een vrije keuze in wat zij gingen spelen. Iedereen heeft ook echt alles een keer geprobeerd waardoor alle spellen ontzettend leuk waren.

   

Donderdag 11 mei

Bij Sportstuif is het op de donderdag vaak wat slechter weer, en dit was ook de voorspelling voor vandaag. Echter hadden we het geluk dat toch gewoon lekker de zon scheen en de gevoelstemperatuur erg lekker was. We begonnen met alle kinderen met slaapkoptikkertje. Als je getikt werd bij dit spel mocht je stilstaan in het veld met je handen als kussen waarbij je deed alsof je sliep. Een loper die nog niet getikt was kon dan zachtjes het kussen wegtrekken en zeggen ‘’wakker worden’’. Als dit gebeurde was je weer vrij en mocht je weer meedoen met het tikspel. Omdat het spel van maandag voor de grote kinderen zo leuk was, hadden we besloten om keep en schiet vandaag met de kleinere kinderen te spelen. Er stonden vijf goaltjes tegenover vijf andere goaltjes met een middenlijn er tussenin. In elk goaltje stond één kind en ze konden alleen bij de goaltjes aan de overkant scoren. Ze mochten hierbij niet over de middenlijn komen en wanneer er in je goal gescoord werd, moest je omwisselen met iemand die naast de kant stond. Voor de kleinere kinderen was dit spel ook goed te spelen met een paar kleine aanpassingen. Zo mochten ze bijvoorbeeld ook de bal rollen of gooien in plaats van alleen maar de bal te schieten met de voeten. Ook speelden we een vier op één rij parcours met de kleinere kinderen. Hierbij waren ze verdeeld in twee teams die tegen elkaar een parcours aflegden en op het einde een chip in het vier op één rij spel mochten gooien. Het team wat als eerste vier op één rij had gemaakt, had de ronde gewonnen. Ook hierbij werden verschillende aanpassingen gedaan zodat het steeds wat moeilijker werd voor de kinderen.

Met de grotere kinderen stonden twee activiteiten op het programma. Vooral het eerste spel was erg leuk en de kinderen konden maar blijven rennen. Dit spel heet vak me dan als je kan. In het midden van het speelveld stonden twee tikkers. In het speelveld waren vijf verschillende vakken gemaakt met allemaal een eigen kleur. De andere kinderen werden in gelijke aantallen over de vakken verdeeld. Vervolgens riep de begeleider bijvoorbeeld ‘’rood naar groen’’, waarbij de kinderen uit het rode vak zo snel mogelijk naar het groene vak moesten rennen. De tikkers probeerden om de lopers, tijdens het verplaatsen van vak naar vak, te tikken. Als je werd getikt, mocht je de tikkers helpen om de andere lopers proberen te tikken. We sloten het beweegmoment met de grotere kinderen af met triade. Het speelveld was gevormd in een driehoek waarbij op elke hoek één goal stond. Er waren dus drie teams die bij elkaar moesten proberen om te scoren. De kinderen mochten de bal schieten, gooien en zelfs lopen met de bal. Het enige waar ze zich wel aan moesten houden is dat ze de bal maar 3 seconden bij mochten houden. Waren de drie seconden voorbij, dan moesten ze de bal gelijk loslaten of naar een medespeler spelen. Aan het einde werden alle tegengoals van de goals van elk team afgetrokken en het team met de meeste punten had triade gewonnen.

   

Vrijdag 12 mei

Het is alweer vrijdag, de laatste dag van deze BSO week. In de loop van deze dag was het gelukkig droog en kwam het zonnetje ook af en toe door. Hierdoor konden we weer buiten het veld op, super fijn!

Als eerste speelde we met de grote groep kinderen van vandaag een warming-up spel. Hier lagen twee vierkanten uitgelegd waarbij er twee startpunten waren. Vanaf deze startpunten liepen twee verschillende personen naar elkaar toe. Wanneer zij elkaar tegen komen spelen zij het spel steen, papier, schaar tegen elkaar. Wanneer je dit wint dan mag je door rennen en de ander die sluit weer aan achter in hun eigen rij. Op deze manier moet je proberen om bij de rij van de tegenstander te komen.

Na dit eerste spel speelde we drie kleinere spelletjes in het thema van de boerderij. Om te beginnen speelde we boeren tikkertje. Er lopen verschillende koeien in de wei. Daarnaast staat er één boer aan de zijkant klaar, deze mag het veld in als hij of zij heeft geroepen : IK BEN DE BOER! Op dat moment gaat deze persoon één van de koeien uit het veld proberen te tikken. Lukt dit? Dan word de koe de boer en de boer een koe.

Het tweede spel was kat en muis. Alle muizen in het veld krijgen een lintje achter in hun broek. De kat moet proberen de lintjes van de muizen af te pakken. Als jou staart is af gepakt kom je een nieuwe halen bij de spel begeleider. Als je een nieuwe staart heb mag je weer mee doen aan het spel.

Het laatste spel wat we spelen is kip en haan. Er word een cirkel gemaakt van alle kinderen die in dit groepje zitten op één kind na. Deze ene persoon gaat de ronde langs en tikt iedereen daarbij op zijn of haar schouder. Op dit moment kiest deze persoon of hij de ander een kip of haan noemt. Wanneer je een haan genoemd wordt moet je proberen de andere persoon te tikken.

Na deze spelletjes was het alweer tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches