Mijn dochter heeft er een fijne leerzamen ervaring aan overgehouden.
Een sportieve kinderopvang was precies wat ik zocht voor haar,om haar energie kwijt te kunnen.
Ze is heel trots dat ze heeft leren skateboarden en andere sportspellen.
Bij iedere leiding kon daylee zichzelf zijn en was daarom erg op hen gesteld!
Jullie worden een groot gemis voor haar.

Whitney Whitney
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een warme week vol waterspellen – week 23

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 5 juni

Vandaag was het weer een heerlijke dag om lekker buiten te spelen. We begonnen met de gehele groep met een tikspel. Vervolgens werd de groep in twee verdeeld zodat de kleine kinderen ook succeservaring konden beleven doordat ze met hun eigen leeftijdsgenoten de spellen speelden. We hebben een bootcampspel gedaan waarbij de kinderen mochten dobbelen. Elk cijfer op de dobbelsteen stond voor een bepaalde opdracht. Van squats naar jumping-jacks tot push-ups, de kinderen werden flink uitgedaagd om te bewegen. Ook konden ze een cijfer gooien waardoor ze afgekoeld werden met een bekertje water. Het andere spel wat we met de kleinere kinderen hebben gespeeld was waterbewakers. Hierbij moesten kinderen naar de andere kant van het vak rennen en proberen om niet geraakt te worden met water door de bewakers aan de zijlijnen. Werden ze wel geraakt, mochten ze de bewakers helpen met water schieten op de lopers.

De oudste kinderen gingen vandaag aan de slag met een circuit van verschillende fitness oefeningen. De kinderen verdeelde zich in groepjes van twee personen en begonnen per tweetal bij één van de acht oefeningen. Eén persoon begon met het uitvoeren van de oefening en de andere hield de score bij. Na anderhalve minuut wisselde de kinderen van taak. Wanneer beide kinderen de oefening gedaan hadden werd er gewisseld van oefening. De kinderen hebben verschillende krachtoefeningen gedaan met gewichtjes, zware ballen en bokshandschoenen aan. Ze maakte burpees en daarnaast werd er ook aan de conditie gewerkt door in een echte speedladder te rennen en springen. Omdat het erg lekker weer was zijn er in dit circuit ook een tweetal wateractiviteiten toegevoegd. Zo werd er met een waterpistool gemikt op bekers. Wie kan de meeste bekers omschieten binnen de tijd? Daarnaast werd er water met een klein bekertje vervoerd van de ene emmer naar de emmer aan de overkant, wie verplaatst het meeste water binnen de tijd? De kinderen hebben allemaal hard gesport vanmiddag. Na de activiteit was er dan ook tijd om lekker even af te koelen onder de sproeier! 

   

Dinsdag 6 juni

Het is vandaag wederom een warme dag en hier houden we ook weer rekening mee met het voorbereiden van de middagactiviteiten. We hadden voor vandaag drie waterspelletjes op het programma staan, die goed in de smaak vielen bij de kinderen.  

Het eerste spel was een estafette waarbij kinderen met een dienblad, met hierop bekers water, door een parcours moesten lopen. Het is de bedoeling dat je zo min mogelijk water verliest en de bekers op het dienblad blijven staan. Bij de kleinere kinderen oefende we vooral met het lopen met het dienblad en bij de grote kinderen maakte we er een wedstrijdje van. Zo passen we de activiteit aan op het niveau van de kinderen.  

We speelden ook raak en haal, waarbij je pionnen van het andere team moet omgooien. Normaal spelen we dit met ballen, maar vandaag met natte sponzen. Als je een pion van het andere team omgooit, mag je deze pakken en in het veld van jouw team zetten. Wie uiteindelijk de meeste pionnen in het veld heeft staan, wint het spelletje.  

Sinds dit jaar hebben we bij Sportstuif Son en Breugel ook een buikschuifbaan! Deze hebben we vandaag voor het eerst getest. Kinderen die liever niet heel nat wilde worden, schoven op de knieën en kinderen die wel lekker nat wilde worden gingen op de buik. Iedereen kwam steeds een stukje verder!  

Na de drie rondes was er nog genoeg tijd om vrij te spelen, waarbij er ook nog flink gebruik is gemaakt van de buikschuifbaan. We kunnen na vandaag wel zeggen dat dit een groot succes is en we zullen hier nog veel gebruik van maken deze zomer!  

   

Woensdag 7 juni

Vandaag scheen het zonnetje wat minder, hierdoor konden we een ‘gewone’ activiteit doen. Hier stonden dan ook drie leuke spellen op de planning. Om te beginnen speelde we een tikspel met een geheime verlosser. Bij dit spel lopen er twee tikkers rond en twee verlossers, deze verlossers mogen de kinderen die zijn getikt weer vrij tikken. Wel zijn deze verlossers geheim voor de tikkers. Als beide verlossers ook zijn getikt is het spel dus snel afgelopen.

Daarna speelde we een estafette vorm met kaarten. Aan het einde van de vorm lagen twaalf verschillende kaarten waarvan zes rode en zes zwarte kaarten. Draait de eerste persoon een rode kaart om dan moet de hele groep alleen maar rode kaarten omdraaien. Draaien zij een zwarte kaart om dan moet deze weer andersom gelegd worden en dan is de volgende aan de beurt. Het groepje wat als eerste de zes zelfde kleur kaarten hebben gevonden hebben gewonnen.

Het laatste spelletje wat we speelde was een hoepel tikspel. Iedere loper heeft een hoepel en mag deze in het speelveld leggen. in het midden van het veld staan twee tikkers zonder hoepel. Op het moment dat de spelleider ‘ja’ roept dan moet iedereen een andere hoepel zoeken om in te staan. word je getikt en je staat nog niet in een hoepel dan mag je even aan de zijkant komen wachten met een hoepel. Zo kijken we wie er het laatste overblijft met zijn of haar hoepel.

Na deze activiteiten mochten we nog even lekker vrij spelen op het veld. Hierna werd iedereen alweer opgehaald om naar huis te gaan.

   

Donderdag 8 juni

Bij Sportstuif vinden wij het belangrijk om zoveel mogelijk naar buiten te gaan. Met deze tropische temperaturen in Nederland, is het dan ook prioriteit om de kinderen goed in te smeren met zonnebrand. Wanneer de kinderen zijn ingesmeerd, kunnen we lekker aan de gang met de activiteiten. Vandaag begonnen we met commandotikkertje als warming-up zodat de kinderen het goed warm kregen. Vervolgens konden ze afkoelen met de waterspelletjes die op het programma stonden. Met de kleine kinderen speelden we watergrensbal en red light green light. Bij red light green light moesten de kinderen, wanneer de muziek afspeelde, zo snel mogelijk van de lijn naar de begeleider kruipen. Stopte de muziek, dan moesten de kinderen geen beweging meer maken en op de plaats stil zitten. Bewogen ze wel, dan werden ze door de begeleider nat gespoten met een waterpistool. Bij de grotere kinderen speelde we iemand is hem niemand is hem maar dan niet met ballen maar met natte sponsen. Op deze manier konden de kinderen toch lekker afkoelen, terwijl ze het spel zelf al heel goed snapte. Ook speelde we ren je rot waarbij kinderen quizvragen kregen en naar het vak moesten rennen waar het juiste antwoord bij hoorde. Stonden de kinderen in het verkeerde vak, werden ze natgespoten met waterpistolen, wat ze overigens helemaal niet zo erg vonden. De quizvragen hadden dan ook allemaal te maken met water. Een heerlijk zonnige dag met genoeg afkoeling tussen de activiteiten door!

   

Vrijdag 9 juni

De laatste dag van de week was tevens ook de warmste dag. De temperatuur is zo hoog dat we hebben gesloten om alleen maar water elementen op te zetten zonder echt een activiteit neer te zetten. Er staat een zwembadje en buikschuifbaan met sproeier. Hier hebben we heel de dag heerlijk vrij mogen spelen.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches