Een hele fijne buitenschoolse opvang met enthousiaste begeleiders. Onze dochter kijkt altijd uit naar haar Sportstuif dagen! Erg praktisch dat ze er tijdens de school vakanties ook terecht kan 😄.

Inge Heuvelmans Inge Heuvelmans
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een warme week met veel waterspelletjes! - Week 24

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Deze week waren de temperaturen erg hoog en om die reden hebben we veel waterspelletjes gespeeld!


Maandag 13 juni

Vandaag had basisschool de Ruimte nog een laatste studiedag dus kwamen alle kinderen naar Sportstuif! In de ochtend gingen we met alle kinderen naar een bekende plek voor hen de Brink! Dit is een grote speeltuin die achter de Ruimte ligt. Hier hebben we heerlijk gespeeld tot de lunch toe.

In de middag kwamen alle andere kinderen ook van de andere basisscholen in Son en Breugel naar Sportstuif. We hebben in de middag dan ook Pittenzak-tikkertje en Slagbal gespeeld!

Bij Pittenzak-tikkertje waren er twee tikkers die zoveel mogelijk andere kinderen moesten tikken. Wanneer je af was ging je op de grond zitten. In het spel waren ook twee pittenzakjes in omloop, als je zag dat iemand ging zitten mocht je het pittenzakje aan haar of hem geven die op de grond zat. Je kon dan weer meedoen met het spelletje!

Als hoofdactiviteit speelde we Slagbal. Bij dit spel hadden we twee team, een slagteam en een vangteam. Een speler van het slagteam moest de bal zover mogelijk wegslaan in het veld. In de tussentijd moest de slagspeler over verschillende honken lopen, als hij of zij alle honken had gehad kreeg het slagteam een punt. Het vangteam moest de bal zo snel mogelijk vangen of oprapen en terug gooien naar de brander. Als de brander de bal kreeg en een speler van het slagteam nog niet op een honk stond was die af. Na 3 uitval beurten wisselde de teams. Welk team had de meeste punten?

  


Dinsdag 14 juni

Komende week wordt het alleen nog maar warmer en vandaag was het al heerlijk weer! Om die reden speelde we op het Krokodillen-bal en de Steen-papier-schaar race als opwarmer.

Later speelde we de Water-estafette wat makkelijk kon met het warme weer! Bij deze estafette zijn er twee teams met elk een emmer vol water en een spons. Aan de andere kant van het parcours staat een lege emmer voor beide teams. De bedoeling is om de spons vol water te laten lopen en het parcours af te rennen. Je knijpt de spons helemaal uit in je eigen emmer. Welk team heeft op het einde van het spel de volste emmer met water?

   


Woensdag 15 juni

Binnenkort is het alweer zomervakantie en komen veel kinderen bij Sportstuif spelen. Wist je dat wij in vakantie en studiedagen van 07:30 tot en met 18:30 geopend zijn? Als het mogelijk is willen we met heel de groep in de vakantie dan ook leuke uitjes plannen. Dit kan zijn van spelen bij de Splinter, op bezoek gaan bij een dierentuin, lekker springen bij een trampolinepark en nog veel meer!


Donderdag 16 juni

Vandaag is het weer een stukje warmer als gisteren en opnieuw is het dus tijd om te spelen met water! We starten met het Water pistool tikkertje, iedereen kreeg een waterpistool die hij of zij moest vullen met water. Wanneer deze gevuld waren moest iedereen in het veld gaan staan, als je nat gespoten werd was je af en ging je langs de kant staan. Als de 3e af was gespoten mocht de eerste in de rij weer mee doen! Wie houdt het als langste droog?

Hierna speelde we ook het spelletje Tik-Tak Boem maar dan de water variant! Hierbij was de bedoeling dat er een kring werd gemaakt met in het midden een hoepel. Deze hoep werd gespint door de spelleider. In tussentijd dat de hoepel draaide werd een bal vol water zo snel mogelijk doorgegeven in de kring. Wanneer de hoepel uiteindelijk stil lag zou de bom ontploffen! Dit betekende dat wie dan de bal had op dat moment de bal boven zijn of haar hoofd moest houden. Deze werd dan uitgeknepen waardoor je helemaal nat werd! Wie houdt het als langste vol zonder nat te worden?

    


Vrijdag 17 juni


Vandaag was het de heetste dag van heel de week! Om die reden hebben we met alle kinderen verschillende waterspelletjes gespeeld zoals Spons gooien, Watertikkertje en nog lekker vrij gespeeld met de emmers met water die over waren. Verschillende kinderen hadden vandaag dan ook een bikini of zwembroek aan, dit was zeker geen overbodige luxe!


Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl


Tot snel bij Sportstuif!

 

 

 



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches