Fijn bedrijf met behulpzame medewerkers!

Roy Roy
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een volle week met veel verschillende activiteiten zoals sorteer- en muziektikkertje - week 45

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 6 november

Vandaag startten we weer een nieuwe week bij Sportstuif. We hebben geluk want we kunnen tussen de buien door lekker naar buiten toe. Vandaag is de groep van bijna veertig kinderen direct gesplitst tijdens de activiteiten. De jongste kinderen speelden vandaag verschillende spelletjes met hoepels. Om op te warmen speelden zij eilandtikkertje. Twee haaien (de tikkers) zwommen samen met de zwemmers (lopers) tussen de hoepels door die op de grond lagen (de eilandjes). Wanneer een zwemmer op een eiland ging staan konden de haaien de zwemmers niet tikken. Maar wanneer er een nieuwe zwemmer in de hoepel kwam staan moest de eerste zwemmer weer terug het water in. Aan de haaien de taak om zoveel mogelijk zwemmers te pakken.
Vervolgens liepen de kinderen tussen diezelfde hoepels op de grond door en speelden een commando spel. De spelleider gaf telkens iets aan wat ze in de hoepel wilde zien. Bijvoorbeeld: in elke hoepel twee handen of in elke hoepel drie voeten en één hand. Aan de kinderen de taak om goed samen te werken.

Vervolgens werd er een spel in de kring gespeeld waarbij één kind in het midden van de kring stond met zijn of haar ogen gesloten. De andere kinderen gingen in het geheim een hoepel om het kind neerleggen. Aan de persoon in het midden de taak om zonder te kijken te raden hoeveel hoepels er om hem heen liggen. 
Als afsluiter speelden de kinderen het spelletje hoepeldans, een variant op stoelendans.

De oudere groep kinderen startten vandaag met een warming-up spelletje met drie tikkers. Deze drie tikkers gingen de kinderen niet aftikken met hun handen, maar probeerde door slim samen te werken de kinderen af te gooien met de zachte ballen. Lukt het jou om zo lang mogelijk niet geraakt te worden door de ballen? 
Na de warming-up is de groep in tweeën verdeeld. De ene groep startte met een voetbalkwartet. Vier teams met ieder een eigen goal en vier verschillende kleuren pionnetjes speelden een partijtje voetbal. Wanneer je scoorde bij een ander team mocht je één van hun pionnetjes hebben. Het was dus de bedoeling om als team zo snel mogelijk bij ieder ander team te scoren en zo een kwartet van pionnetjes te verzamelen. 

Daarnaast werd er door de kinderen diamantenroof gespeeld. Een tikspel waarbij er twee polities hun diamanten proberen te bewaken die door de boeven gestolen worden. 

Kortom, weer een geslaagde middag vol met sport en spel activiteiten buiten op het veld! 

   

Dinsdag 7 november

Vandaag stonden er weer 4 leuke spelletjes op het programma. We zijn begonnen met een groot tikspel genaamd namentikketje. Hierbij moesten de kinderen in een bepaald gebied rennen. Zodra er gefloten werd, moesten ze goed opletten, want na het fluitsignaal gaf de medewerker een opdracht. Bijvoorbeeld: "Alle kinderen met een blauwe jas zijn nu de tikkers." Deze kinderen moesten dan proberen de andere kinderen te tikken. Als een kind getikt was, moest het achter een van de drie pionnen staan. Bij drie getikte kinderen mocht de eerste weer meedoen.

Na de warming-up verdeelden we de kinderen over de drie spellen. Het eerste spel was het chaosdoelenspel. De groep werd in tweeën verdeeld en moest vanuit hun eigen vak proberen de pionnen van de tegenstander met ballen om te gooien . Als dit lukte, moesten ze de omgevallen pion pakken en toevoegen aan hun eigen pionnen.

Het tweede spel was levend boter, kaas en eieren met hindernissen. Om ervoor te zorgen dat de kinderen veel in beweging waren, hebben we dit spel dubbel uitgezet. De kinderen moesten in estafettevorm proberen om 3 op een rij te maken. Als de lintjes op waren, moesten ze deze verplaatsen in het gebied.

Als laatste hebben we een diamantenroof gedaan met een extra wipe-out element. De kinderen moesten zoveel mogelijk hoedjes proberen te roven zonder geraakt te worden door de draaiende ring. Als een kind geraakt werd, moest het de pion weer terugzetten en opnieuw proberen.

   

Woensdag 8 november

Vandaag verwachten we telkens flinke buien. Om deze reden hebben we er vandaag voor gekozen om binnen een aantal spellen te spelen. Vandaag is een vrij rustige dag met niet zo super veel kinderen. Hierdoor kunnen we met één grote groep de spelletjes spelen.

Als eerste spel spelen we moordenaartje. Bij dit spel gaan we met alle kinderen in de kring zitten. Dan gaat er één persoon naar de gang, die persoon is de politieagent. Wanneer deze persoon weg is wijzen we de moordenaar aan. Deze persoon gaat iedereen proberen te vermoorden met een knipoog. Ben je vermoord? Dan ga je even plat liggen met je ogen dicht. Zo moet de politieagent proberen te raden wie de moordenaar is.

Na dit spel spelen we het museum bewaker. Hier is één iemand de bewaker en de rest is standbeeld. Als het standbeeld beweegt en de bewaker ziet dit? Dan ben je af en mag je op de grond gaan zitten. Zo kijken we wie het langst als standbeeld kan staan.

Als laatste spelen we wie is het? Sanne neemt iemand in haar hoofd van de groep kinderen die er is. Iedereen gaat staan en mag om en om vragen stellen over iedereen die er is. Heb of ben je iets niet dan mag je gaan zitten. Op het laatst blijft er één iemand over die het dus is!

Na deze spelletjes hebben we nog een traktatie van Lily omdat zij jarig is geweest, dit is altijd een gezellige afsluiting van de dag!

   

Donderdag 9 november

Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan voor de buiten activiteiten.

Gwenny onze nieuwe collega heeft nieuwe activiteiten bedacht en dit vonden de kinderen erg leuk.

We zijn begonnen met muziektikkertje, wanneer de muziek stopte kregen de kinderen verschillende opdrachten die ze moesten uitvoeren.

Na het beginspel hebben we de groep gedeeld in drie kleinere groepen die ieder drie spellen gaan spelen.

De eerste activiteit was hoepel estafette, de kinderen startte vanaf het begin punt en rende vervolgens naar de hoepel. In de hoepels lagen pittenzakjes, het doel was om de hoepel van jouw team leeg te krijgen. Dit deden de kinderen om iedere keer één pittenzakje van jouw hoepel naar de hoepel van de tegenstander te leggen.

De andere activiteit was hoedjes estafette. De kinderen startte vanaf het beginpunt naar de hoedjes, daar pakte ze de tennisbal vanaf en rende ze door naar het eerstvolgende hoedje. Het team dat als snelste de tennisbal heen en weer heeft gebracht had gewonnen.

De laatste activiteit was sorteertikkertje.  Verdeeld over het vak lagen gekleurde hoepels waarin verschillende kleuren hoedjes lagen. De kinderen moesten zo snel mogelijk de hoedjes in de juiste hoepel sorteren. Wanneer de kinderen werden getikt door de tikker moesten zij het hoedje afgeven aan de tikker.

   

Vrijdag 10 november

Vandaag mogen we weer het weekend inluiden bij Sportstuif. Op vrijdag verschilt het altijd per kind of ze blij zijn dat het weekend is, of dat ze vooral heel moe zijn van de hele schoolweek. Hier proberen we dan ook zo goed mogelijk rekening mee te houden tijdens de sportactiviteiten. 

Voordat we de groepen verdelen starten we met standbeeldtikkertje. Als je getikt wordt, neem je een standbeeldpositie aan. Zo leuk, gek en creatief als je maar kunt bedenken. Je kunt weer bevrijd worden wanneer iemand jouw standbeeld tegenover of naast je nadoet. 

We hebben vandaag maar een klein groepje met oudere kinderen. Zij spelen samen het spelletje Kubbs. Bij dit spel strijden er twee teams tegen elkaar. Met een houten stok probeer je een blokje bij de tegenstander omver te gooien. Om dit spel iets beweeglijker te maken, mogen de teams elkaar een sportieve opdracht geven wanneer zij een blokje hebben omgegooid. Hier kwamen opdrachten voorbij zoals: een rondje om het veld rennen en jumping jacks. 

De jongere kinderen splitsen we op in twee groepen. De ene groep start met het bekende spelletje 'vies-land lekker-land. De ene kant van het veld is vies-land en de andere kant is lekker-land. Er staat een tikker in het midden die een eet- of drinkwaar noemt. De kinderen denken na of ze dit lekker of vies vinden en rennen naar het goede land. Dit proberen ze zonder getikt te worden.

De andere groep start met het 'kleuren eilandspel'. Er zijn vijf eilandjes met ieder een eigen kleur. Tussen deze eilanden zwemmen twee haaien (tikkers). De spelleider roept bijvoorbeeld: groen rent naar geel. Dan moet iedereen van het groene eiland naar het gele eiland rennen, zonder getikt te worden. Word je toch getikt? Dan word jij ook een haai! Zo zijn er steeds meer haaien en wordt het voor de overgebleven kinderen steeds moeilijker. 

Iedereen heeft weer enthousiast meegespeeld vandaag. Op naar het weekend! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches