Super leuke actieve BSO, wordt veel sport en spel aangeboden, lekker voor de kinderen om zich uit te leven!

Linde Linde
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een volle week met een studiedag, woensdagmiddag activiteit en een heleboel leuke spellen - week 44

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 30 oktober

Vandaag stond de eerste BSO-dag in de wintertijd voor de deur. Het werd dus ook weer vroeg donker en we moesten allemaal weer even wennen aan het idee om weer in het donker naar huis te gaan. Maar wat past er nou beter bij deze donkere dagen dan een Halloween bingo?  Met de hele groep gingen we tussen de buien door naar buiten om lekker actief bezig te zijn. 24 plaatjes in Halloween thema werden verstopt over het sportterrein. Er werden groepjes van ongeveer vier kinderen gevormd en met dit team gingen zij zo snel mogelijk op zoek naar de verstopte plaatjes. Welk team weet als eerst de bingokaart vol te maken?  Alle speurneuzen hebben weer een gezellige middag gehad bij de BSO. 

   

Dinsdag 31 oktober

Vandaag zag de weersvoorspelling er niet zo best uit, maar we zagen wel dat het aan het begin van de middag een klein half uurtje droog zou zijn. Hier hebben we volop van geprofiteerd en hebben we 3 leuke tik- en samenwerkingsspelletjes gedaan.

Als eerste zijn we begonnen met "slingertikketje." Drie tikkers kregen een lintje om en moesten los van elkaar de andere kinderen proberen te tikken. Als een tikker iemand tikte, sloot diegene zich aan bij de tikker om een slinger te vormen. Als een slinger uit 4 kinderen bestond, brak de slinger in tweeën en moesten ze weer los van elkaar verder.

Hierna hebben we "Sportstuiftikketje" gespeeld. Als een kind werd getikt, moesten ze met hun armen gestrekt gaan staan. De andere kinderen moesten deze armen los van elkaar omlaag doen. Bij de eerste arm riep je dan "SPORT" en bij de tweede "STUIF." Hierna mocht het getikte kind weer meedoen.

Als laatste hebben we een leuk samenwerkings- en communicatiespel gespeeld. De kinderen moesten rondrennen in het gebied. Zodra er gefloten werd, moesten de kinderen goed opletten. Na het fluitsignaal werd een cijfer geroepen, bijvoorbeeld "3!" De kinderen moesten dan zo snel mogelijk groepjes van 3 vormen.

En zo waren we ruim 20 minuten verder en waren we net op tijd binnen voordat het hard begon te regenen.

   

Woensdag 1 november

Basisschool de Bloktempel had vandaag een studiedag. Daardoor kwamen de eerste paar kinderen al in de ochtend naar Sportstuif. Samen met dit groepje zijn we vertrokken naar Monkey Town waar we de hele ochtend kunnen klimmen, klauteren en glijden. Met de lunch zijn we weer terug omdat we samen met de Sonnewijzer gaan eten, zij hebben op woensdag altijd een korte dag.

In de middag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Hiervoor hebben we een aantal extra aanmeldingen boven op de kinderen die al bij de BSO zijn. Vandaag staat er een spelenkermis op het programma. Hier spelen we verschillende mini games waarin iedereen elkaar kan uitdagen. Win je een mini game dan krijg je een fiche van de ander. Zo kijken we aan het einde wie de meeste fiches heeft behaald.

De mini games die er gespeeld konden worden waren dan bijvoorbeeld jeu de boules, ringwerpen, hoepeldraaien, sprinten, kat en muis, frisbee gooien en nog veel meer. Er was dus voor iedereen iets wat hij of zij goed kan.

Tijdens en na de activiteit was het regenachtig waardoor we daarna naar binnen gingen. De kinderen mochten hier vrij spelen tot het einde van de dag.

   

Donderdag 2 november

Vandaag raasde storm Ciarán over het land. Hoewel er geadviseerd werd om zoveel mogelijk binnen te blijven zag het er in de middag, ondanks de wind, erg zonnig uit. Bijna zonde om binnen te blijven, maar toen het later in de middag ook ging regenen besloten we ons binnenprogramma door te zetten. 

Met de jongste groep kinderen speelden we verschillende Kahoot quizzen. Kahoot is een digitale quiz waar deelnemers normaal op hun telefoon of computer een kleur aan moeten klikken om het antwoord te geven. Deze middelen hebben wij natuurlijk niet, dus moeten we het iets creatiever oplossen. De vragen kwamen in beeld en de kinderen gaven antwoord door een kleur briefje in de lucht te houden. Er waren steeds vier antwoordmogelijkheden; rood, blauw, groen of geel. De vragen gingen over Disney, dieren en liedjes raden van kinderen voor kinderen. 

Met de oudste groep speelden we het spel 'weerwolven'. Slechts twee kinderen kende het al en voor de rest was het nog allemaal nieuw. Na een uitleg konden we vrij snel beginnen en doordat er bij dit spel een spelleider is die het verhaal verteld, is het voor de kinderen makkelijker te weten wat ze wanneer moeten doen. Bij dit spel zijn er een aantal weerwolven die de dorpelingen in de nacht om het leven brengen. Het is aan de dorpelingen om erachter te komen wie de weerwolven zijn. Na het bespreken van alle verdenkingen gaat iedereen, dus ook de weerwolven, stemmen wie er uit het spel moet. De weerwolven doen zich uiteraard voor als dorpeling om zich niet te verraden. Verder zijn er in dit spel nog een aantal andere bijzondere rollen, wat het nog leuker en spannender maakt. Voor veel kinderen was het dus de eerste keer, maar na de eerste ronde wilden ze heel graag nog een keer spelen. Dit gaan we zeker nog vaker doen! 

   

Vrijdag 3 november

De laatste dag van de week is aangebroken en deze middag is het gelukkig, in tegenstelling tot de andere dagen, droog. Nadat de kinderen die vroeg uit school zijn, boterhammen hebben gegeten en al een hele tijd vrijgespeeld hebben eten we later in de middag met de complete groep fruit. 

Vandaag delen we de groep op in drie groepen die ieder drie spellen spelen. We hebben vandaag twee nieuwe spellen en een wat bekender spel. We spelen onder andere het spelletje mastermind. Dit spel is bij sommige misschien als bekend door het spel wat je thuis kunt spelen, maar wij bieden het op een bewegende manier aan. Er zijn twee teams die ieder een code moeten kraken van vier kleuren. Om de beurt brengen zij een pion naar de andere kant van het veld. Is de kleur goed? Dan wordt de pion onderste boven gezet. Zit de kleur wel in de code, maar ligt hij niet op de goede plek? Dan wordt de pion omgelegd. Het team dat als eerste de code weet te kraken, wint het spel. 

Ook spelen we 'wasrek tikkertje'. Bij dit tikspel start iedereen, behalve de tikker, met twee lintjes. Wanneer je getikt wordt, ga je met je armen gespreid staan. Je kunt dan weer vrijkomen, door twee kinderen die beide een van hun lintjes bij jou om je arm hangen. Het doel van het spel is om zo min mogelijk, of zelfs geen, lintjes te hebben. 

Als laatst spelen we nog het spelletje 'piraterij', dat veel weg heeft van het spelletje lummelen. Zo sluiten we deze week af met drie spelletjes die we gelukkig weer buiten op het veld hebben kunnen spelen! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches