Hele fijne buitenschoolse opvang
Mijn zoon gaat er heel graag heen
Veel activiteiten
Doen egt heel veel met de kinderen
En super communicatie
Personeel ook allemaal heel leuk en betrokken met de kinderen
Zeker een aanrader

Linda Linda
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een uitje naar Monkeytown en nog veel meer! Week 49 - 2021

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Sinterklaas is weer voorbij gevlogen maar geen paniek een nieuwe sportieve week staat weer voor de deur waaronder een leuke studiedag en nog veel meer!

 

Maandag 6 december

Sinterklaas vertrok vandaag weer uit Nederland en dat gold voor veel basisscholen dat er een studiedag was. Dit was ook in Son en Breugel het geval! In de ochtend zijn we dus gestart met een leuk uitje naar Monkeytown Eindhoven!

In de middag hebben we lekker ons boterhammetje gegeten bij Sportstuif Son en Breugel. Alle kinderen hebben die dag gespeeld met de nieuwe cadeautjes van Sinterklaas die we vorige week hadden gekregen!

In de middag scheen het zonnetje nog mooi dus hebben we verschillende tikspelletjes op het hoofdveld gespeeld.

 

Dinsdag 7 december

Vandaag starten we de middag met het spelletje lekkerland-viesland l. Bij dit spel is de ene kant van het veld viesland en de andere kant lekkerland. De tikker start in het midden van het veld en zegt iets wat hij of zij heel lekker vind of heel vies vind. De overige kinderen moeten bepalen of zij het ook lekker of vies vinden. Als ze aan lekkerland staan en iets heel vies vinden wat het kindje in het midden zegt moeten zij zo snel mogelijk naar de andere kant rennen. Als je getikt wordt door de tikker in het midden moet je even aan  de zijkant staan. Degene die het langste volhoudt zonder getikt te worden wint!

 

Na dit lekkere opwarmspel gingen we levend memory spelen. De groep werd in tweeën gesplitst waardoor er twee teams ontstonden. Beide teams hebben een eigen rij pionnetjes waar aan het einde een boel kaartjes op de grond liggen verspreid. Om de beurt moet iemand van het team naar die kaartjes rennen en twee hiervan omdraaien. Als het gelijke kaartjes zijn heb je een memory! Wanneer dit niet zo is leg je beide kaartjes weer om. Het team die als eerst alle kaartjes juist heeft omgedraaid wint!

       

 

Woensdag 8 december

Vandaag gingen we samen met Sportstuif Best een heel gaaf spel spelen, sportbingo! Bij dit spel krijgt iedereen een bingokaart met de nummer 1 t/m 9 erop. Elk cijfer staat voor een sportattribuut wat op de grond ligt. Op en om het veld heen liggen soort gelijke sportattributen. Wanneer je er een vind kom je zo snel mogelijk terug en kijkt wel cijfer bij dit attribuut hoort. Zo ga je door totdat je alle 9 sportattributen hebt gevonden, wanneer je alles hebt gevonden en deze hebt doorgestreept heb je bingo!

 

Donderdag 9 december

Het spel Levend Stratego was de hoofdactiviteit van vandaag. De groep werd in twee teams gesplitst die een vlag mochten verstoppen op hun helft. Wanneer dit gebeurd was kreeg ieder teamlid een kaartje met daarop een afbeelding. Sommige afbeeldingen staan hoger in rang dan de ander. De bedoeling is om de vlag van de tegenstander te zoeken en terug te brengen. Je kunt natuurlijk tijdens de zoektocht andere spelers tikken of getikt worden. Wanneer dit is laat je aan elkaar het kaartje zien die je in het begin hebt gekregen. Degene die het sterkste kaartje heeft wint en krijgt het kaartje van de tegenstander. Wie het kaartje heeft ingeleverd loop terug naar zijn of haar spelleider voor een nieuw kaartje.

Maar wat gebeurd er als je hetzelfde kaartje hebt? Je speelt dan steen-papier-schaar en de winnaar daaruit krijgt het kaartje.

Het team dat als eerst de vlag vind of alle kaartjes opmaakt van de tegenstander wint!

 

Vrijdag 10 december

Vandaag stonden we bij basisschool de Bloktempel om flyers uit te delen om Sportstuif nog meer te promoten! We kregen bij deze flyeractie veel positieve reacties terug en hebben tegelijkertijd ook weer nieuwe aanmeldingen erbij! Ben jij nu ook een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches