Een BSO met veel aandacht voor sport, spel en het plezier van ieder kind! De medewerkers zijn zeer betrokken en bedenken elke dag weer een leuke activiteit!

Anouk Anouk
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een super koude week vol met gevarieerde activiteiten – week 50

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Het is deze week ontzettend koud in Nederland, hier moeten we met zijn alle heel erg aan wennen. Toevallig hadden we voor deze week ook twee binnen activiteiten geregeld. De andere dagen hebben we toch gewoon lekker buiten gespeeld!

Maandag 12 december

Sinds deze week hebben wij een nieuwe stagiair bij ons op Sportstuif Son en Breugel rond lopen. Haar naam is Roos en zij studeert Sport en Bewegen op het Summa college. Wist je dat Sportstuif Son en Breugel een erkend leerbedrijf is voor studenten in opleiding. Vandaag was Roos dan ook verantwoordelijk voor alle sport en spel activiteiten die erg succesvol waren!

Op maandag is de groep kinderen bij Sportstuif Son en Breugel erg groot. Hierdoor willen we de groep in kleinere groepen opdelen wanneer we starten met de sportactiviteit. Deze keer hadden we de groep in tweeën gesplitst waarbij er een groep was met oudere kinderen en een groep met jongere kinderen. Op die manier heeft elk kindje zijn of haar eigen uitdaging! Bij de groep jongere kinderen waren er de spellen De Leeuwenkooi, Annemaria Koekkoek en Tik ze allemaal. Omdat de activiteiten al op voorhand zijn uitgezet hoeven kinderen buiten niet te wachten. Wanneer er een activiteit klaar is hoeft er alleen een uitleg gegeven te worden bij de volgende activiteit. Als deze is gegeven dan snel starten! Met de temperaturen van afgelopen week is dit ideaal omdat het erg koud is, zo blijven we in beweging en houden we het warm!

De groep oudere kinderen speelde het spelletje Voetslagbal en tikken zonder de muur te breken. Ook hier konden we lekker snel door wisselen zonder stil te staan.

Na deze activiteiten is het alweer tijd voor een koekje en begint het buiten ook snel donker te worden. Kinderen mogen na het koekje eten binnen maar ook zeker buiten spelen. Doordat het in deze tijd snel donker wordt kunnen de kinderen vlak voor de kantine buiten spelen.

   

Dinsdag 13 december

Brr… wat is het toch weer koud vandaag. Dit houdt ons alleen niet tegen om lekker naar buiten te gaan, want zolang we lekker bezig blijven krijgen we het vanzelf warmer. We spelen vandaag drie verschillende spelletjes en we delen de groep op in drie kleinere groepjes op leeftijd.

Om alvast in de stemming te komen voor de kerstdagen spelen we vandaag de kerstboom-estafette. Hierbij hebben we twee teams en van ieder team staat er één persoon met de armen gespreid, als kale kerstboom, op 10 meter afstand van het team. Beide teams hebben evenveel materialen om de kerstboom te versieren. Alle spullen moeten aan de kerstboom blijven hangen. Het team dat als eerste met alle materialen de boom heeft versierd heeft gewonnen. We zagen leuke creaties voorbij komen met zelfs een mooie piek.

Het tweede spel van vandaag was ‘raak en haal’. Ook bij dit spelletje zijn er twee teams die ieder een eigen speelveld hebben tegenover elkaar. In beide velden staan evenveel pionnen. De bedoeling is om met de ballen de pionnen van de tegenpartij om te rollen of te gooien. Lukt dit? Dan mag je in het veld van het andere team lopen om de omgegooide pion te pakken en in je veld te zetten. Het team dat aan het einde de meeste pionnen in het veld heeft staan wint.

Als laatste spel speelden we selfie-tikkertje. Hierbij is er een tikker die zoveel mogelijk kinderen probeert te tikken. Als je getikt bent dan ga je op je hurken zitten. Als een ander kind met jou een selfie maakt, met een pion als fotocamera, dan ben je weer vrij en mag je weer meedoen.

   

Woensdag 14 december

Vandaag waren de eerste paar kinderen weer wat eerder uit. Dat houdt in dat we gezellig samen een boterham hebben gegeten. Hierna was het alweer tijd om de rest van de kinderen op te halen. Toen we allemaal samen waren gingen we meteen door naar gymzaal de Landing.

We gaan vandaag naar de Landing omdat er elke week al een woensdagmiddag activiteit georganiseerd wordt vanuit Lev groep en Sportstuif samen. Alleen vanaf deze week is het binnen in de Landing in plaats van bij de Molenwiek.

Binnen in de gymzaal begonnen we met een tikspel. Hierbij moest de eerste tikker iedereen proberen te tikken. Wanneer jij ook getikt was moest je mee gaan tikken. Dit gaat zo door tot iedereen is getikt dus ook iedereen tikker is.

Als tweede activiteit hadden we een parcours uitgezet met verschillende toestellen uit de zaal. Daarbij moesten ze bijvoorbeeld over een kast, een bank en door een trapezoïde. Dit hebben we allemaal een aantal rondes mogen doen.

Het derde spel speelde we reus reus hoelaat is het? Dit spel was extra leuk omdat we dit door heel de zaal mochten spelen. En als laatste afsluit spelletje gingen we met alle kinderen in  een grote kring zitten. De eerste vertelde een zin bij de volgende in zijn of haar oor, die persoon verteld het weer aan de volgende. Zo gaan we door tot iedereen de zin heeft gehoord. Aan het einde hoorde we of de zin nog helemaal klopte of niet.

Na de activiteit gingen we weer terug naar de BSO waar de kinderen nog fruit en een koekje kregen.

   

Donderdag 15 december

Vandaag hadden we bij Sportstuif een georganiseerde hockeyclinic in de dome bij HTC Son. Veel kinderen hadden er al lang naar uitgekeken om eens een kijkje te nemen in die grote witte ‘tent’. De kinderen die al op hockey zitten hadden zelfs allemaal hun eigen stick meegenomen.

Als eerst krijgen we uitleg hoe we een hockeystick vast moeten houden en welke kant van de stick we wel en niet mogen gebruiken. Alle kinderen mogen een pagina van een krant pakken om vervolgens de bal heen en weer over de krant te laten gaan, zonder dat hij eraf rolt. Dit blijkt nog best lastig, maar na een paar minuten oefenen gaat het al steeds beter. Bij de tweede opdracht had iedereen een eigen bal en probeerden drie kinderen deze bal af te pakken. Als je af was moest je even op de bank gaan zitten, maar bij vijf kinderen op de bank mocht de eerste alweer meedoen.

Ook speelden we een spelletje waarbij iedereen een eigen kasteel (pion) kreeg. Wanneer het lukte om met de bal het kasteel van iemand anders te raken, had je deze veroverd en mocht je deze op je eigen kasteel stapelen.

Na al deze oefeningen is het tijd voor een partijtje. Alle kinderen tegen de juffen en de meesters. De kinderen waren flink in overtal, maar een fanatieke Stan als oud-hockeyer maakte het de kinderen nog erg lastig. Toch lukt het beide teams om een goal te maken!

Mooi om te horen dat kinderen die er voorheen niet zo naar uitkeken, aan het einde aangeven dat ze het super leuk vonden!

   

Vrijdag 16 december

Wow, vandaag komen we op Sportstuif waar een klein laagje sneeuw ligt. Ook waren er vandaag weer kinderen eerder bij de BSO waardoor we samen boterhammen moesten eten. Toen we met iedereen compleet waren konden we een hapje fruit eten.

Na het eten konden we met alle kinderen naar buiten. Hier speelde we het bekende spelletje water, spons, vuur. Dit is een variatie op het steen, papier, schaar spel en levend stratego. De kinderen worden in twee teams verdeeld. Allebei de teams krijgen een vlag die zij moeten verstoppen en verdedigen. Zij kunnen dit verdedigen door tegen het andere team te strijden met de kaartjes die je krijt. Op de kaartjes staan de onderdelen water, spons en vuur. Als je getikt wordt door een andere speler dan moet je je kaartje laten zien, en hiervoor geld deze volgorde:

spons verslaat water (een spons zuigt water op)

water verslaat vuur (water blust vuur)

vuur verslaat spons (vuur verbrandt spons)

Dus wanneer jij getikt wordt en je hebt spons en de ander heeft vuur, dan ben jij af. Dan moet je je kaartje geven aan je tegenstander. De tegenstander brengt dit kaartje dan meteen naar de spelleider. Wanneer de vlag wordt gevonden of alle kaartjes op zijn van het andere team dan heb je gewonnen!

Na de activiteit was het alweer tijd voor weekend!

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches