Super fijne BSO, ze staan altijd voor je klaar als je ze nodig hebt! Ook ondernemen ze veel sportieve dingen zoals de bossen, speeltuin, korfbal, waterspelletjes. Mijn zoontje heeft het daar geweldig naar zijn zin! Zeker een aanrader!

Daniëlle Daniëlle
5 /5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een super gave woensdagmiddag activiteit gehad en veel verschillende spellen gespeeld - week 50

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 11 december

Vandaag starten we de week weer vol sport en spel plezier bij Sportstuif. Na het fruit eten snel naar buiten om te beginnen met een potje standbeeldtikkertje om even op te warmen. Wanneer je werd getikt mocht je een pose aannemen en zo stil als een standbeeld staan. Wanneer één van de andere kinderen in dezelfde pose voor je kwam staan was je weer bevrijd en mocht je weer meedoen. Na de warming-up werd de groep in drieën verdeeld. Al deze groepen speelden dezelfde drie spelletjes. Het eerste spel dat gespeeld werd was pionnetjes voetbal. Het tweede spel dat we speelden was levend korfbal. Twee teams speelden tegen elkaar. Het doel van ieder team was om te scoren in de hoepel. Deze hoepel werd door één van de spelers vastgehouden in het eigen achtervak. Wanneer het team onderling minimaal drie keer overgegooid had mochten zij gaan proberen om te scoren in hun eigen hoepel. De tegenstander probeerde natuurlijk de bal te onderscheppen en hetzelfde te doen, maar dan te scoren aan hun eigen kant. Het team dat het meest gescoord had won het spel. 
Het derde en laatste spelletje dat we speelden vandaag was een spel om alvast lekker in de kerstsfeer te komen. Namelijk kerstboom-estafette. Twee teams streden tegen elkaar om de kerstboom zo snel mogelijk te versieren. Beide teams kozen één persoon uit die de kerstboom was. Hij of zij ging met de armen en benen wijd staan. De andere kinderen ging om en om slalommen om die pionnen met een voorwerp en hingen deze in de boom. Denk hierbij aan lintjes, hoepels en een pionnetje als piek. Het team dat er als eerst in slaagde om alle materialen in de boom te hangen won het spelletje. 

   

Dinsdag 12 december

Vandaag stonden er 5 spellen op het programma. We zijn begonnen met een gezamenlijk tikspel, waarbij de kinderen elkaar konden bevrijden door elkaars armen langs hun zij te plaatsen. Pas als beide armen weer omlaag waren, mocht het kind weer meedoen.

Na de warming-up hebben we 4 spellen in 3 groepen gespeeld, waaronder een nieuw spel dat goed aansloeg bij de kinderen en een leuk wedstrijdelement had.

Het eerste spel was levend memory. Hierbij moesten de kinderen in teamverband zo snel mogelijk alle kaarten van hun teamkleur verzamelen. Als een kind een kaart van een ander team omdraaide, moest het deze weer sluiten en met lege handen terugrennen naar zijn of haar basis.

Bij het spel leeuwenkooi moesten de kinderen door de leeuwenkooi rennen met een "vleesje". Als ze zonder getikt te worden de overkant haalden, kregen ze 1 punt. Als een leeuw (tikker) ze te pakken kreeg, moesten ze het vleesje inleveren en opnieuw proberen.

Het derde spel van vandaag was ravijnen oversteken. Hierbij moesten de kinderen in teamverband van punt A naar B komen zonder de grond te raken. Ze mochten hiervoor diverse materialen gebruiken.

Als laatste spel hebben we een nieuw spel gespeeld, genaamd poorttikkertje. Hierbij moesten de kinderen in drietallen proberen zoveel mogelijk punten te verdienen. Twee van de drie moesten elkaars hand vastpakken om een poort te vormen. De andere moesten binnen de aangegeven tijd proberen door zo veel mogelijk andere poortjes te rennen. Echter mochten de poortjes worden verplaatst, zodat de lopers er niet zo gemakkelijk doorheen konden.

   

Woensdag 13 december

Vandaag was het weer tijd voor de woensdagmiddag activiteit. Vanaf deze week is deze niet meer buiten op het veld, maar binnen in sporthal de Landing. 

Deze keer stond Archery tag op het programma. Dit is een sport waarbij je met pijl en boog elkaar probeert te raken. Omdat onze kinderen nog vrij jong zijn en de meeste nog nooit Archery tag gespeeld hebben, schieten we niet op elkaar, maar proberen we pionnen van de banken en kasten te schieten. Na een voorbeeld, de uitleg en het bespreken van de veiligheidsregels kunnen alle kinderen zelfstandig aan de slag. Ze oefenen met de boog goed vasthouden, de pijl erin leggen en het richten en schieten. Hoewel dit de eerste paar keer vrij moeilijk kan zijn, ging het verbazingwekkend goed bij veel kinderen! Ook konden de kinderen nog met een levensgrote katapult schieten. 

Terwijl de ene groep bezig was met Archery tag, ging de andere groep vrij klimmen, klauteren en touwzwaaien. Ook dit vond iedereen erg leuk! 

Goed om te zien dat er deze week veel kinderen zijn aangesloten bij de woensdagmiddagactiviteit. De volgende woensdagmiddag activiteit is na de kerstvakantie op 10 januari. Dan staan er mini games op het programma. Zorg dat je erbij bent! 

   

Donderdag 14 december

Na het fruit eten zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten.  

We zijn begonnen met slingertikkertje in de halve cirkel, na het beginspel is de groep gedeeld in drie groepen (waarin de leeftijden varieerden van jong naar oud) die ieder zijn eigen activiteit deed.   

Het eerste spel was vrij trefbal, de twee teams liepen vrij in het aangegeven veld, wanneer je was afgegooid moest je hurken in het veld. Wanneer je een bal kon pakken om vervolgens iemand anders af te gooien, mocht je weer mee doen met het spel.  

Het tweede spel was ‘treintje’ , er waren drie teams. Ieder team begon met vier hoepels die achter elkaar lagen. Het doel was om vanuit het beginpunt met een pittenzakje in de eerste hoepel te gooien. Was dit gelukt? Dan mocht je een hoepel van een ander team achter jouw hoepels leggen om zo de langste trein te verzamelen.  

Het laatste spel was pittenzakjes estafette, er waren twee teams die startte vanaf het beginpunt. De eerste van het team mocht starten, hij/zij ging eerst door een hoepel heen, vervolgd door een slalom. Daarna mochten ze één pittenzakje uit hun eigen hoepel verplaatsten naar de hoepel van het andere team, het team dat als eerste de hoepel leeg heeft gespeeld had gewonnen.  

Na de activiteiten hebben we een koekje gegeten en mochten de kinderen nog vrij spelen. 

   

Vrijdag 15 december

Het is vandaag alweer vrijdag, dat betekend dat dit de laatste schooldag van de week is. De eerste scholen hebben een korte dag waardoor we gezellig met een klein groepje een boterham gaan eten. Hierna mogen de kinderen altijd even vrij spelen tot de rest van de kinderen ook aanwezig zijn bij Sportstuif.

Daarna eten we wat fruit en gaan we het veld op. Daar staat vandaag een spelenkermis klaar. We spelen dus geen warming-up spel maar beginnen meteen aan alle kleine spelletjes. Er staan veel verschillende spelletjes waaruit je dus zelf mag kiezen wat je gaat doen. Je krijgt een aantal fiches en daarmee kun je iemand anders uitdagen. Win je het spel dan krijg je het fiche van de ander. De spelletjes die gespeeld kunnen worden zijn onder andere ringwerpen, jeu de boules, sprinten, dobbelen, kat en muis en nog veel meer.

De persoon die aan het einde van de tijd de meeste fiches heeft die wint.

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches