Onze dochter vindt het heerlijk bij Sportstuif, een actieve kinderopvang met veel spel en beweging!

Mark Koudstaal Mark Koudstaal
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een speciale week met tweede paasdag en de vriendjes en vriendinnetjes dag – week 15

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

 

Maandag 10 april

Vandaag was het tweede paasdag, dat betekend dat we gesloten waren en dus geen activiteiten hebben gedaan.

 

Dinsdag 11 april

Vandaag is het alweer dinsdag, vandaag was de eerste dag van deze schoolweek. Gisteren was het natuurlijk tweede paasdag waardoor iedereen lekker een vrije dag had. Deze dag begon voor één persoon van de BSO met een studiedag. Hij mocht gezellig samen met Sportstuif Best naar Monkeytown. Hier hebben zij de hele ochtend heerlijk kunnen spelen tot de BSO begon.

Toen het alweer middag was kwamen we weer met iedereen samen. Hier hadden we weer leuke activiteiten voor in de middag.

Als warming-up speelde we met alle kinderen samen slingertikkertje. Er staan hier twee tikkers in het veld. ben je getikt door deze persoon dat mag je hem of haar jou hand geven. Zo ga je samen door met tikken. Tik je weer iemand anders? Dan sluit deze persoon ook aan bij jou slinger. Zo word de slinger langer en moet je goed samenwerken om iedereen te tikken.

Na de warming-up was het eerste spel wat we speelde een estafette vorm. Hier stonden twee rijden voor een hele gave stormbaan. De achterste persoon begon met een hoepel, deze hoepel moest naar de voorste van de rij. Deze moest daar komen doordat iedereen door de hoepel heen moest stappen. Wanneer de hoepel voor aan de rij is gaat deze persoon met de hoepel over de stormbaan. Als de persoon terug is bij zijn of haar eigen team dan moest deze hoepel weer van achter naar voren. Het team wat het snelste allemaal over de stormbaan waren geweest dat won!

Het volgende spel was kamelenrace. bij dit spel krijgt ieder team één hoepel en één pittenzakje. De bedoeling is dat zij het pittenzakje in de hoepel gooien. Deze hoepel begint vooraan, als je het pittenzakje raak hebt gegooid dan mag de hoepel een keer omgeslagen worden naar voren. Zo komt de hoepel steeds verder weg te liggen. Welk team als eerste de hoepel over lijn krijgt wint.

Het laatste spel wat we speelde was mega bal. Hier lagen er vier kleinere vakken tegen elkaar aan zodat dit een groot vierkant was. In het midden lag een skippybal. Deze skippybal mocht één keer in jou vak stuiteren, hierna moet je de bal naar het vak van een ander slaan. Lukt dit? Dan speel je verder. Lukt dit niet dan wisselt dit team met het team wat aan de zijkant staat. Het doel is natuurlijk om de skippybal zo maak mogelijk van het ene team naar het andere team te laten gaan!

   

Woensdag 12 april

De woensdag was deze week een hele speciale dag. Het was namelijk vriendjes en vriendinnetjes dag. Dat betekend dat de kinderen die op woensdag bij de BSO zijn vriendjes of vriendinnetjes mee mogen nemen. Hier hebben we allerlei verschillende spelletjes voor bedacht. Helaas moesten we door de regenval van deze dag een aantal spellen schrappen. Uiteindelijk hielden we nog twee spellen over die we konden spelen. het ene spel was binnen lasergamen. Binnen hadden we veel obstakels gemaakt waar je achter kon verstoppen. Er waren hierbij twee groepen die tegen elkaar strijden en elkaar dus af moest gaan schieten.

De andere activiteit die we wel nog konden spelen was een stormbaan. Deze stormbaan konden we gelukkig buiten onder het afdak plaatsen waardoor we toch nog droog hier overheen konden gaan. Telkens konden er twee kinderen tegelijk door het parcours. Wanneer zij terug waren mochten de volgende twee kinderen gaan.

Aan het einde van de spellen middag kreeg iedereen die er was een heerlijk zakje chips om de dag gezellig samen af te sluiten.

   

Donderdag 13 april

Na het wat mindere weer tijdens vrienden en vriendinnetjes dag, was het vandaag weer tijd voor een heerlijke zonnetje in Son. We hadden een hele grote groep kinderen waarmee we begonnen met het spel vuilniszaktikkertje. Er waren vier tikkers die zich alleen voort konden bewegen met hun benen in een vuilniszak. De tikkers huppelde achter de lopers aan en soms sneuvelde er dan ook een vuilniszak doordat er zo fanatiek werd gespeeld. Na vuilniszaktikkertje hebben we de groep kinderen verdeeld in twee groepen en gingen we verder met de andere activiteiten. Voor de wat kleinere kinderen stond kiezelen op het programma. Bij dit spel staan alle kinderen in een horizontale rij en één kind heeft een kiezel en staat niet in de rij. Iedereen in de rij had de ogen dicht en vervolgens ging het kindje met de kiezel langs de rij. Het kindje met de kiezel mocht bij een ander kind in de rij de kiezel in de hand leggen. Vervolgens gingen alle ogen open en het kind met de kiezel moest dan zo snel mogelijk naar een vak rennen zonder getikt te worden door de andere kinderen. Daarna gingen we door met stand in de mand. Hierbij staan alle kinderen in een cirkel waarbij één kind in het midden staat met een bal in de handen. Vervolgens roept diegene in het midden ‘’stand in de mand en de bal is voor … ‘’. Vervolgens wordt de bal in de lucht gegooid en het kind wiens naam genoemd is moet zo snel mogelijk de bal pakken. De andere kinderen moeten zo ver mogelijk wegrennen. Als de bal is gepakt, riep het kind ‘’stop’’. Alle andere kinderen moesten dan stilstaan met de benen wijdt. Het kind met de bal moest vervolgens proberen om de bal bij iemand door de benen te rollen. Wanneer dit lukte, mocht iemand anders in het midden om de bal te gooien.

Met de grotere kinderen hebben we het spel stuiterballen gespeeld. Hierbij werden er vier ballen in het veld gegooid. Vervolgens moesten de kinderen elkaar af proberen te gaan gooien met de ballen, maar niet op de normale manier. De kinderen moesten dribbelend, op de basketbalmanier, bewegen met de bal. En om iemand af te gooien, moest de bal met een stuiter tegen iemand anders aangegooid worden, anders telde het niet. De kinderen rende dribbelend door het veld aan het zoeken naar iemand om af te kunnen stuiteren. We sloten daarna dan ook af met kleurentrefbal. De kinderen waren verdeeld in twee teams, en elk team had een rood vak, een groen vak en een blauw vak achter hun speelveld liggen. Ze mochten zelf niet in deze vakken komen om de ballen te verdedigen. Naast het speelveld gaf de begeleider door middel van kleurenpionnen aan in welke kleur vak de teams bij elkaar moesten scoren. Wanneer de bal, zonder stuiter, in het goede vak werd gegooid, werd er een punt verdiend. Als de bal in het verkeerde vak werd gegooid, werd er een minpunt voor het team gerekend. Voor de rest waren de regels hetzelfde als bij normaal trefballen, maar bij dit spelletje moesten ze dus goed opletten dat ze niet zomaar in het rond gingen gooien.

   

Vrijdag 14 april

Het einde van de week is weer aangebroken en deze vrijdag is het ook erg lekker weer. Een voor een worden de kinderen opgehaald en iedereen speelt heerlijk buiten totdat we fruit gaan eten. Ook dit doen we, omdat het kan, buiten aan de picknicktafels. 

Na het fruit eten gaan we naar veld 2 voor de sportactiviteiten. We starten met lieveheersbeestje-tikkertje. Als je door een tikker getikt wordt, moet je op je rug gaan liggen met je armen en benen in de lucht. Je bent nu een lieveheersbeestje op de rug, die zonder hulp niet meer verder kan lopen. Je moet wachten totdat iemand je een zetje geeft, waardoor je weer op je zij rolt en weer op kunt staan. 

Hierna doen we met de gehele groep nog acrogym. We hebben verschilldende mediakaarten met acro-vormen. Vormen met 2, 3, 4 of zelfs meer personen en variërend van makkelijk tot moeilijk. Ook wij als medewerkers worden vaak ingezet voor een stabiele en sterke ondergrond. Het is belangrijk dat er goed wordt samengewerkt en dat er geluisterd wordt naar elkaar. Op een leuke en veilige manier zien we veel mooie acro-vormen voorbij komen. Zo gaan we allemaal fijn het weekend in! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches