Fijne opvang met veel sportieve activiteiten en enthousiaste medewerkers. Kinderen gaan er graag naartoe.

Robin van Duin Robin van Duin
/5
bij Google reviews

Laat een review achter

Een speciale sinterklaasweek - week 48

Hoi, welkom bij een nieuwe blog van Sportstuif Son en Breugel. Hierbij een verslag met leuke foto’s en filmpjes van wat we afgelopen week allemaal gedaan hebben!

Maandag 27 november

Vandaag zijn we de sinterklaas week gestart bij Sportstuif. Bij binnenkomst op de BSO lag er een zak vol cadeautjes binnen met daarbij een mooi gedicht. Na het fruit eten werd het gedicht voorgelezen door één van de kinderen. Hierin lazen we dat sinterklaas en zijn pieten de nacht ervoor bij Sportstuif hebben gesport en gespeelt! Daarbij bedachten ze ook vier leuke activiteiten die wij ook konden gaan doen met z'n allen. Helaas was het weer erg slecht, waardoor we niet naar buiten konden vanmiddag, maar dat maakte het natuurlijk niet minder leuk. De groep is in vieren verdeeld en we hebben leuke activiteiten gespeeld. We speelden in de kleedkamers een potje ringhockey. Daarnaast werden er cadeautjes gegooid in de schoorsteen, een pietenparcours estafette gelopen waarbij de kinderen van dak naar dak (matje naar matje) moesten springen en op het eind een pakketje in de schoorsteen moesten gooien. Het vierde en laatste spel dat we speelden was een boter kaas en eieren estafette. Twee teams hadden ieder drie pietenmutsen één team drie rode en het andere team drie rode. Het team dat als eerst drie mutsen van zijn team op een rij had heeft gewonnen.
Nadat ieder groepje elke activiteit gespeeld had was het tijd om de gekregen cadeautjes uit te pakken. Vandaag kregen we een waveboard, boerderijdieren en een kleurboek. Er werd gelijk druk mee gespeeld, dus de cadeaus lijken in de smaak te vallen bij de kinderen!

   

Dinsdag 28 november

Net zoals gisteren zijn we de dag gestart met een gedichtje van Sint en Piet. Vandaag was het thema speuren en zoeken. Het spelletje van vandaag was dan ook een Sinterklaas speurtocht/bingo.

De kinderen werden verdeeld in groepjes van 3. Samen met hun teamgenoten moesten de kinderen rond de hockeyvelden naar verschillende Sinterklaasplaatjes zoeken. Als ze er eenmaal 1 gevonden hadden, moesten ze goed onthouden welk nummer erbij geschreven stond, terugrennen naar hun aanvoerder (een collega van Sportstuif) en dit aan hem doorgeven. Als de plaatje/cijfercombinatie goed was, werd deze afgestreept en mochten ze weer verder gaan met hun zoektocht.

De kinderen die het snelste de bingokaart vol had mocht vandaag de cadeautjes uitpakken!

   

Woensdag 29 november

Vandaag beginnen we de activiteiten even niet in het sinterklaas thema. Dit omdat het gewoon weer tijd is voor de woensdagmiddag activiteit.

We spelen als eerst een warming-up tikspel. Er zijn twee kleine vakken gemaakt in een groot vak. In elk kleine vak staan twee tikkers. Zij moeten proberen om de kinderen die in hun vak staan zo snel mogelijk allemaal te tikken. Ben je getikt? Van moet je naar het andere vak waar de andere twee tikkers in staan. Na een aantal minuten kijken we welk vak de minste personen in het vak hebben staan. Dit vak wint dan.

Hierna spelen we twee spellen, Kanjam en Lasergamen. Bij Kanjam is het de bedoeling dat je de frisbee tegen, in of door de Kanjam buis te gooien van jou teamgenoot. Lukt dit? Dan krijg je hier bepaalde punten voor.

Als tweede spel spelen we binnen Lasergamen. Dit doen we in twee teams tegen elkaar. Als je af bent mag je even aan de zijkant komen staan, daar geldt drie is teveel. Dus als er een vierde persoon bij komt dan mag de eerste weer het veld in.

Na de woensdagmiddag activiteit hebben we ook nog een activiteit voor de BSO kinderen in het sinterklaas thema. Hier maken we een pietenmuts van papier en crêpe papier. Hier zijn super gave creaties uit gekomen! Ook mochten we na alle activiteiten nog de cadeautjes uitpakken die sint en piet ook vandaag weer voor ons achter hadden gelaten. Hier in zaten verschillende tekenspullen.

   

Donderdag 30 november

Na het fruit eten en het Sinterklaas gedicht zijn we naar buiten gegaan voor de activiteiten.We zijn begonnen met iemand is hem niemand is hem als gezamenlijk beginspel. Na het beginspel is de groep gedeeld in drie groepen die ieder zijn eigen activiteit deed.  De oudere kinderen hebben Kickball gespeeld, dit is een variant van slagbal. Er wordt een grote bal in het veld gebracht door er tegenaan te schieten i.p.v. slaan.  

De andere twee groepen hebben de onderstaande spellen door gewisseld: Over de daken verplaatsen, dit was een ‘hoogteparcours’ dat stond opgesteld. Na het parcours te hebben geoefend, mochten de kinderen cadeautjes mee nemen, onderweg waren er verschillende schoorstenen waarin zij deze cadeautjes konden gooien. De andere activiteit was pakjes werpen, de kinderen mochten vanuit een hoepel op verschillende mik doelen werpen.  

Na de activiteiten hebben we de cadeautjes gezamenlijk uitgepakt.  

   

Vrijdag 1 december

De laatste dag van deze Sinterklaasweek is alweer aangebroken. Natuurlijk zullen we maandag en dinsdag ook nog activiteiten spelen in het sinterklaasthema, maar deze week was het allemaal net iets extra's met onder andere iedere dag cadeautjes. 

Wanneer de kinderen een voor een uit school komen zien ze dat sinterklaas en zijn pieten weer zijn langs geweest. Een zak vol cadeautjes, chocoladeletters en een gedicht ligt op hen te wachten. Na het fruit eten is het tijd om het gedicht voor te lezen. Hierna gaan we naar buiten voor de sportactiviteiten, want wie goed zijn best doet, maakt kans om een cadeautje open te mogen maken. 

We starten vandaag met staarttikkertje. Heb je een staart van iemand afgepakt? Dan mag je hem om je eigen nek hangen. Wie de meeste staarten heeft, wint het spelletje. 

Hierna spelen we met de oudere en jongere kinderen apart verschillende spelletjes. De jongere kinderen spelen het bekende spel stand in de mand. Ook spelen zij in het sinterklaasthema het spelletje pakjesroof. In het midden staan twee bewaakpieten die de pakjes beschermen. De overige kinderen proberen de pakjes te stelen zonder getikt te worden. 

De oudere kinderen spelen ook het spel pakjesroof en spelen hiernaast nog paaltjesvoetbal. Dit is altijd een groot succes! 

Nadat iedereen hard zijn best heeft gedaan is het eindelijk tijd om te kijken wat voor cadeautjes we hebben gekregen. Eén voor een maken we deze open en zien we dat we nog een waveboard, een pop en een kleurboek hebben gekregen!

Dankjewel Sinterklaas voor al deze leuke cadeaus en heerlijke chocoladeletters deze week! 

   

Zo zijn er elke dag nieuwe en uitdagende sportactiviteiten die we spelen bij Sportstuif. Ben jij een beetje nieuwsgierig geworden? Maak hiervoor een afspraak via het contactformulier of stuur een mailtje naar info@sportstuif.nl

 

Tot snel bij Sportstuif!



Ons team

Stan van de Vondervoort
Stan van de Vondervoort Vestigingsmanager
Sanne van Liempt
Sanne van Liempt
Janne van der Heijden
Janne van der Heijden
Josien Trekop
Josien Trekop

Pedagogisch coaches